kodziarz pisze: większa dawka (a 10 mg to duża dawka) i ludzie lubią wyczyniać różne dziwne rzeczy i ich nie pamiętać.
Alexander Shulgin, PiHKAL
Efekt murowany
Alexander Shulgin, PiHKAL
OpenYourMind pisze: Lorazepam to jednak lek głównie przeciwlękowy, więc tym bardziej odczujesz jego działanie im większy odczuwasz normalnie lęk.
Zgodzę się z OpenYourMind. I nie tyczy to się wyłącznie lorazepamu.
W momencie, kiedy nie czujemy (jeszcze) lęku - przykładowo alk jest jeszcze w organizmie albo wcześniej zażyliśmy dawkę długo działającej benzo - to działanie będzie się - przynajmniej w moim przypadku - diametralnie różnić od tego, kiedy już ten lęk się pojawia.
I właśnie, czym bardziej się lęk odczuwa tym to ukojenie bo właściwie niemalże dowolnej benzo jest silniej odbierane. Wówczas nawet nie trzeba dużych dawek danego benzo (chyba, że są skrajne przypadki) żeby "poczuć".
Takie są moje doświadczenia.
A co do lorazepamu - mocne. Mocne i nie za bardzo dla mnie. Kiedy się boję to po prostu nie chcę się bać i tyle. Nie chodzi mi o to, żeby łazić jak "nawalona". Chodzi o to, żeby w danym dniu wyciszyć lęk.
He said 'Son, words fail me'
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
I cant get a life if my hearts' not in it!"
Noel Gallagher
nutella-cole pisze: Dlatego lekarze tak często wypisują alpre, a nie lora, żeby z ludzi nie robić "zewnętrznych ćpunów"...
Ale. Jeżeli te dane są aktualne (?) http://www.depresja.webpark.pl/lekicena.html to lorafen od zomirenu nie różni się specjalnie. Złoty-dwa?
No ale, przede wszystkim, współpraca z firmami farmaceutycznymi, że właśnie ten a nie inny lek zapisze pacjentowi...
Może producenci alpra mocniej zaingerowali w rynek aniżeli lorazepamu?
Coś mi się tu nie zgadza, cholewa.
Jak mi trzy lata temu z haaaakiem (prawie 4) lekarz przepisał Lexotan (bromazepam) to wiem, że był drogi jak skurczysyn.
Teraz za Sedam płacę 23 z hakiem a w internetowej aptece patrzę: Lexotan za 25 zł z hakiem!
Co jest? :huh:
Przez ten czas producenci Sedamu tak bardzo podbijali cenę czy też producenci Lexotanu tak obniżali? Bulwa, szkoda, że nie śledziłam...
He said 'Son, words fail me'
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
I cant get a life if my hearts' not in it!"
Noel Gallagher
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia
W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".
TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie
Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.
Międzynarodowy gang narkotykowy rozbity. Lider wpadł w Hiszpanii dzięki danym z FBI
Prokuratura Okręgowa w Tarnowie skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko czterem członkom zorganizowanej grupy przestępczej, która na masową skalę przemycała narkotyki z Hiszpanii do Polski. Szajka, kierowana przez poszukiwanego Europejskim Nakazem Aresztowania Michała J., miała wprowadzić na czarny rynek narkotyki o wartości ponad 13 milionów złotych. Kluczowym dowodem w sprawie okazały się materiały z rzekomo bezpiecznego komunikatora ANOM, które polskim śledczym przekazało amerykańskie FBI.