Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 122 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Winlost »
Nie masz poczucia huomoru :P
Ostatnio zmieniony 07 listopada 2007 przez Winlost, łącznie zmieniany 1 raz.
" Nie atakuj, ale zaatakowany zakatuj "
  • 440 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zielone Karty »
.
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2008 przez Zielone Karty, łącznie zmieniany 1 raz.
Wskoczcie do klozetu i stańcie na głowie
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
  • 294 / 3 / 0
Dla mnie jakiekolwiek opisywanie jak to ze mna było za pierwszym razem w tej chwili mija się z celem! U każdego jest inaczej - w kwestii heroiny nie ma punktu odniesienia!!!
Jedna osoba spędzi po niej kilka godzin leżąc i patrząc w sufit przez zamknięte powieki, inną hel pobudzi a jeszcze inna zwróci wszystko co jadła w ciągu ostatniego tygodnia!!
Ja też chciałam tylko SPRÓBOWAĆ ale było chujowo i powiedziano mi, że muszę wyrobić receptory, żeby poczuć o co koman w tym dragu.. Więc tak skutecznie je wyrobiłam, że ocknęłam się za 2 miechy na skręcie :rolleyes:
A co robi człowiek w takim stanie jak ciało odmawia mu posłuszenstwa, czuje tylko ten straszny ból i generalnie boi się wszystkich i wszystkiego??
BIEGNIE KUPIĆ LEKARSTWO!! A jedyny lek jaki mu pomoże to hera i koło się zamyka :'(
Potem są różne pomysły i próby leczenia, które przeważnie kończą się szybciej niż się zaczęły! Ja przerobiłam detoksy, ośrodki, terapie ambulatoryjne, mitingi, blokery doustne, implanty, wyjazdy z miasta, wyjazdy z kraju, itp.. Pomógł dopiero metadon ale cieszę się, że ten etap również mam juz za sobą, bo to też jest uwiązanie jak cholera..
Mimo iż nigdy nie musiałam wynosić rzeczy z domu, dawać dupy ani kraść to przeważnie czułam sie fatalnie myśląc o tym w co się wpakowałam z własnej głupoty!

Jeśli ktoś ma ochotę spróbować heroiny to radzę żeby kupił sobie lepiej pół litra wódy, wypił, zwymiotował i poszedl spać :cheesy: Na kacu nie ma się ochoty na eksperymenty :-p

Pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik Makowa_Panienka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
Wy mówicie o głodzie jak się jest uzaelżnionym a mi chodzi czy jak zaczynasz z opiatami i bania zaczyna schodzić to też jest takie fatalne samopoczucie jak np. odpowiednik zwała po fecie?
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Winlost pisze:
Twój post został zmieniony Winlost- KURWIK ciągnij laskę ! Ciągnij, bo lubisz]
Ban dla tego frajera. Gdybym zmienił ten post byłaby taka adnotacja. To już jest jak na mój gust poważne naruszenie pewnych zasad.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
Winlost pisze:
(...) Bo często w książkach i w necie czytamy sztywne dialogi - które do nas nie przemawiają - są dla nas jakąs abstrakcją.
@Winlost: - tak szczerze to ty jesteś dla mnie totalną niezrozumiałą abstrakcją. Jesteś zajebiście antypatycznym typem (w moim odczuciu), już nawet twoje posty czytam piąte przez dziesiąte, bo napierdalasz tego po różnych wątkach w takich ilościach, że idzie sobie zryć psyche czytając te, momentami gówniane, wypociny. Zupełnie do mnie nie przemawiasz - jako mentor. Rozpieprzasz praktycznie każdą merytoryczną dyskusję do której się dołączysz, piszesz nie na temat. W bezsilnej złości bluzgasz na wszystko dookoła, a o temacie raczej nie masz pojęcia, widziałeś pewnie ze dwa filmy i coś usłyszałeś od kumpli z osiedla. Tak więc, pomimo, że mówisz (czy właściwie mówiłeś) o czymś, o czym zawsze należy pamiętać, to jesteś niestety zupełnie niewiarygodny.

A może to wszystko po to, aby pochwalić się, że udało ci się pozbyć jakichś twoich nałogów? Pozbyć się kompleksów? Żeby pokazać, jaki to ty nie jesteś zajebisty, a jaka reszta jest gówniana? Jeśli tak, to współczuję ci.

@wszyscy inni:
Jestem zwolennikiem założenia nowego wątku pt. "kłótnie z Winlostem na tematy różne", tam w zasadzie można by zebrać większość jego dotychczasowej twórczości na forum depresanty (wraz z odpowiedziami). Bo te offtopy przekraczają już granice absurdu.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 1444 / 10 / 0
A może jemu zwyczajnie się BARDZO nudzi %-D :-D
  • 354 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: MadRider »
jak zaczynasz od kody to nie ma żadnych zwałów ani skrętów ale ja np jak brałem weekendowo mam takie odczucie że niewiele czuje przez następnych parę dni i sprowadzenie do parteru. Za to jak brałem raz na tydzień to zawsze mocna bania i przez trzydzieści minut czułem się nazwijmy to szczęśliwy i przez trzy godziny zadowolony lol
Co do hery to myślę że dość szybko jest zgięcie chyba że będziesz grzał weekendowo.
Uwaga! Użytkownik MadRider jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 123 / 8
Nieprzeczytany post autor: Czeslaw »
Kurwik, możemy się cieszyć, czy dostał jakiegoś czasowego czy coś?
  • 1444 / 10 / 0
no dobra ale powiedz jakie to jest uczucie jak opiat zaczyna schodzić? Bo wiem tylko jak feta albo mdma schodzi...

i czy koda , morfina i hera poza intewnością jeszcze czymś się róznią jeśli o doznania chodzi?

Czy faktycznie here da sie tylko weekendowo grzać czy jest to coś aż tak nie do odparcia?
ODPOWIEDZ
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.