Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1053 / 76 / 0
Wawoj pisze:
LOL
Pomyslales, ze seks to dopelnienie tej ´´plaszczyzny czysto duchowej´´? Albo na odwrot. Najlepiej po rowno.
Przeciez to jasne jak ciastko z kremem, albo frytki z keczupem. :-D
Kwestia podejscia, jesli w stanie poszerzonej swiadomosci seks z kobieta Cie smieszy lub obrzydza, to chyba jest cos nie tak.
Tak, ale zanim poznalem dziewczyne, ktora kocham, bylem w stanie dopelniac swoja plaszczyzne duchowa z wieloma dziewczynami i zawsze z zadowalajacym skutkiem. To milosc jest piekna, seks jest zajebisty, ale wynika z instynktow, ktorych zwierzecy wplyw na czlowieka mnie smieszy po psychodelikach, hip-hop.

I nic nie jest ze mna nie tak, tyle.
  • 827 / 3 / 0
Z tego co napisaliscie (^,^) jednoznacznie wynika jeden wniosek: to kwestia spojrzenia na sam seks, jesli spojrzec z czysto "fizjologicznego" punktu widzenia, to faktycznie toto smieszne (dokladnie tak jak te frytki z keczupem xD).
Aczkolwiek, nie czarujmy sie do tego nie potrzebny jest wyzszy stan swiadomosci ;) seks z 'kims tam' a seks z osoba, ktora kochasz to dwa odmienne swiaty. Imo. seks pod wplywem psych. w tym drugim przypadku z niczym innym nie moze sie rownac -w tym przypadku nie umiem sobie nawet glebszego stanu wyobrazic. peace =)
Miej dystans
  • 3 / / 0
Moje doświadczenie z psychodelikami jest niezbyt duże i właściwie niewiele mogę w tym temacie się naprodukować, ACZKOLWIEK całkiem niedawno zdarzyło mi się po raz pierwszy próbować LSD, no iiiii.... tak się szczęśliwie złożyło, że przy okazji tego 'próbowania' wynikła bardzo miła 'sytuacja' o podłożu seksualnym.

Mój mężczyzna nie brał niczego, chociaż twierdził po fakcie, że 'aura' mu się udzieliła i stąd też przebieg całego zajścia był przez niego odbierany nieco inaczej niż zwykle... No ale co do konkretów; co mnie uderzyło w uprawianiu seksu na kwasie to to, że miałam wrażenie rejestrowania go na kilku płaszczyznach na raz. Po pierwsze: wewnętrznie - jeżeli chodzi o tę sferę... cóż, czułam się dosyć niecodziennie; nie chodzi o to, że uczucie MIŁOŚCI jako-takiej jest mi obce, ale wtedy po prostu czułam, że płynę, unoszę się i szybuję w powietrzu wypełnionym tą właśnie miłością (i w sumie nie bylo to uczucie skierowane tylko wobec osoby, z ktorą uprawialam seks, ale tak skierowane no.... ogólnie?); byłam niezwykle podatna na wszelkie bodźce, odnosiłam wręcz wrażenie doznawania orgazmów 'niefizycznych' co jakiś czas, przy okazji dotykania, głaskania, pocałunków; ogólnie, odczuwałam silną potrzebę bliskości i to było dla mnie źródłem ogromnej i GŁÓWNEJ przyjemności, w sumie w tej kwestii nie widziałam potrzeby posuwania akcji dalej... Po drugie: fizycznie, doznawanie, nazwijmy to, potocznie rozumianego orgazmu; zasadniczo odczuwałam go podobnie (nie z jakaś kosmiczną i obcą mi siłą), ale też troszkę jakby z boku, z dystansu, byłam raczej osoba obserwującą ten stan, aniżeli kimś czynnie uczestniczącym -NIE TWIERDZĘ bynajmniej, że orgazm ten był mniej ważny, ale wydawał mi się nieco mniej intensywny niż ten pierwszy typ rejestrowanych odczuć. No i po trzecie: równolegle do przyjemności psychicznej i fizycznej, w mojej głowie odgrywała się walka ze smokami... Wyglądało to w taki sposób, że zwyczajnie wymachiwałam sobie mieczem, a nade mną latała zgraja kilku takich kreatur ziejących ogniem... Obraz zniknął, kiedy stosunek się zakończył. Nie wiem jaki był wynik walki. :blush:

NO, podsumowując: niezwykłe przezycie (ogolnie i seksualnie), na pewno jeszcze skorzystam ;p
  • 232 / / 0
mj & sex to jest chyba esencja euforii. Ja nawet uważam że to taki naturalny speedball. Mianowicie podczas seksu podwyższa się ciśnienie, mj stara się uspokoić organizm dzięki czemu utrzymujemy harmonię i jebiemy pannę aż wszystko furkocze. Ja zawsze jak panna ma zamiar do mnie przyjść a mam co-nie-co to 2lufki i normalnie wkrętka na Pierra Woodmana %-D
  • 11 / / 0
zioloziolo pisze:
Z reszta, na widok cipki po tryptaminie to bym sie chyba rozesmial, heheh, "co Ty mi tu kurwa pokazujesz" ;p
Haha, no właśnie, co to kurwa jest? Coś mam z tym zrobić? WTF?
Też kiedyś po 4-ho-met pomyślałem o seksie (bo byłem z dziewczyną) ale po wyobrażeniu sobie tej scenki w głowie
naszły mnie podobne myśli.
  • 3129 / 26 / 0
Za dużo myślicie, za mało robicie :P
High, how are you?
  • 3490 / 55 / 0
GonzoAlfonzo pisze:
mj & sex to jest chyba esencja euforii. Ja nawet uważam że to taki naturalny speedball. Mianowicie podczas seksu podwyższa się ciśnienie, mj stara się uspokoić organizm dzięki czemu utrzymujemy harmonię i jebiemy pannę aż wszystko furkocze. Ja zawsze jak panna ma zamiar do mnie przyjść a mam co-nie-co to 2lufki i normalnie wkrętka na Pierra Woodmana %-D
To nie temat o seksie po marihuanie tylko psychodelikach.

Dla ludzi, którzy mają problem z seksem po psycho "bo to zwierzęce" mam następującą kwestię: I jak tam to całe CYWILIZOWANE oddychanie, cwaniaku?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 827 / 3 / 0
Dokladnie... Btw. Mnie wszelkie standardowe ludzkie potrzeby, zachowania wydaja sie smieszna (picie, jedzenie to jakas kpina). Natomiast wszelkie potrzeby wyzsze, to raj dla mojego umyslu/duszy. Dlatego wlasnie, seks z czysto fizjologicznych pobudek dla mnie rowniez wydaje sie komiczny (co przeciez nie wyklucza odczowania pelnej przyjemnosci z tegoz doswiadczenia). Natomiast ukochana osoba obok, to totalnie odmienny "swiat".
Miej dystans
  • 1053 / 76 / 0
Kurwik pisze:
GonzoAlfonzo pisze:
To nie temat o seksie po marihuanie tylko psychodelikach.

Dla ludzi, którzy mają problem z seksem po psycho "bo to zwierzęce" mam następującą kwestię: I jak tam to całe CYWILIZOWANE oddychanie, cwaniaku?

Zauwazylem u paru osob, ze po zjedzeniu ktoregos tam psychodelika wlazca sie jakis niepotrzebny mesjasz mode. To, ze w podswiadomosci seks mam zakodowany jako cos prymitywnego, a psychodeliki wyciagaja to na wierzch, to moja sprawa, ktora nie jest przyczyna jakichs wynikajacych z niej problemow (potrafie kochac i dawac szczescie, a jak uprawiam seks, to nie mam zacisnietych zebow i lez w oczach), wiec prosze mi nie udowadniac, jakie to zle i chore. I bez glupich analogii z oddychaniem, bo jest to czynnosc, ktora nie jest rozpatrywana przez czlowieka na plaszczyznie moralnej (chociaz w tym przypadku barzdiej chodzi o te estetyczna), w zwiazku z tym nie ma prawa budzic jakichkolwiek rozterek przed czy po psychodelikach, cwaniaku.
Za dużo myślicie, za mało robicie :P
Mysle za duzo, ale to, ze robie za malo to ostatnie, co mi mozzesz zarzucic :)
  • 3490 / 55 / 0
zioloziolo pisze:
Zauwazylem u paru osob, ze po zjedzeniu ktoregos tam psychodelika wlazca sie jakis niepotrzebny mesjasz mode.
Nazywaj to sobie jak chcesz. Po prostu czegośtam doświadczyłem i czegośtam mnie to nauczyło. Inni się nie nauczyli więc mówię jak jest. Tak, WIEM DUŻO! Nie wstyd mi (nie wstyd ci?).
To, ze w podswiadomosci seks mam zakodowany jako cos prymitywnego, a psychodeliki wyciagaja to na wierzch, to moja sprawa, ktora nie jest przyczyna jakichs wynikajacych z niej problemow (potrafie kochac i dawac szczescie, a jak uprawiam seks, to nie mam zacisnietych zebow i lez w oczach), wiec prosze mi nie udowadniac, jakie to zle i chore.
Nie udowadniam, że to złe i chore, gdzie ty to widzisz? Wykazuję jedynie, obwieszczam nawet, że jest to ograniczające. Jest to dobudowywanie do bardzo prostej, w gruncie rzeczy pięknej sprawy jakiejś mitologii, przycinanie jej do pewnej konwencji przez co umniejszanie jej. Poza tym takie podejście do seksu do wynik miazgi judeo-chrześcijańskiej jakiej poddaje się nas w tej cywilizacji. Próbuję wskazać ci, że masz w głowie bagno, po które się nie zgłaszałeś i nie wyrażałeś zgody i byłoby ci lepiej, byłbyś szczęśliwszy gdybyś się z tego wyleczył.

I bez glupich analogii z oddychaniem, bo jest to czynnosc, ktora nie jest rozpatrywana przez czlowieka na plaszczyznie moralnej (chociaz w tym przypadku barzdiej chodzi o te estetyczna), w zwiazku z tym nie ma prawa budzic jakichkolwiek rozterek przed czy po psychodelikach, cwaniaku.
Nie budzi w TOBIE! Tak jak w innej kulturze seks nie budzi takich wątpliwości, a nad oddychaniem rozwodzi się bardzo dużo i rozmaicie, nawet na temat tego jak powinno się oddychać, a jak nie powinno. Własne zmanipulowane oprogramowanie traktujesz jak element niezmiennej natury człowieka i jest to typowy błąd myśleniowy większości ludzi. Nie ma prawa budzić w TOBIE w obrębie TWOJEGO bagna bo nie ma tam instalacji, które mogłyby taką kminę uruchamiać. Zdaj sobie sprawę z własnego zrobocenia to przestaniesz być Cwaniakiem, póki co nie masz podstaw do kierowania tego określenia w moją stronę, gdyż ja nie cwaniaczę. Dziękuję za uwagę i życzę poniewczasie braku blokad i emocjonalnych murów przy czytaniu tego tekstu, wciąż mam nadzieję, że okażesz się bardziej otwartym człowiekiem niż wydajesz się być ;)
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.