20 lipca 2019london5 pisze: Mój kompas wskazuje azymut na zachód.
Czas wracać.
Nie chcę, lecz muszę.
Werke alt taid.
21 lipca 2019mrheepeace pisze: Jak to jest z przewozem nielegalnych substancji z Holi przez Niemcy samochodem ? zdarzają się kontrole jak Psy widzą na horyzoncie polską rejestracje ? dokładnie trzepią samochód ? Pies niucha ? wyczuje np włada ?
Jeżeli mieliby jakąś akcje antynarkotykową i autentycznie byliby z psem to prawie pewne że pies wyczuje włada zioło czy koks bo on jest szkolony właśnie do znajdywania takich klasyków. Nawet jak zapakujesz porządnie próżniowo to jest bardzo duża szansa że pies to wykryje.
Ja polecam motyw z busami, takimi dalekobieżnymi. Żeby takiego busa zatrzymali to musieliby mieć jakiś konkretny powód / kogoś szukać i jak kilka razy jeździłem tak się nie zdarzyło żeby taki bus gdziekolwiek był zatrzymany po drodze a wiadomo tam kierowca zawsze ciśnie bo go grafik goni.
W Niemczech te landy graniczące z Holandią mają takie bardziej liberalne podejście do mj, jeżeli masz mało to jest na własny użytek to raczej nie będzie wielkiej lipy raczej mandat. Ale jak jakieś inne tematy to już raczej lipton.
01 sierpnia 2019Rossana pisze: W każdym smartshopie znajdziesz. Oczywiście są też specialne ceremonie, gdzie doświadczone osoby prowadzą Cię przez tripa
@Rossana
Coraz bardziej "turystyczne" sie to dzieje i ogólno dostepne te ceremonie, nie potrafie znaleść słowa na to.. komercyjne ??
Do dżungli jeść aye :D a nie w pokoju tripowac.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC
To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.