Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 849 / 289 / 0
Bez sensu to łączyć. Będzie wywalało w kosmos tolerke i pewnie doprowadzało do niepożądanych reakcji nawet z jedzeniem typu ser.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 2991 / 1646 / 35
26 stycznia 2024markos74 pisze:
Witam,
rasagilina,silny, wybiórczy i nieodwracalny IMAO B
czy będzie działać jak selegilina?
stosował ktoś?
-leki; Azilekt, Ralago, Asanix PPH, Rasagiline Vipharm
Dla mnie osobiście 😌 obydwa działają równo myślę, że to subiektywne odczucia.
Tu masz badania w skrócie obydwa leki dzialaja równie dobrze
https://www.duckduckgo.com/url?sa=t&source= ... kbLOLhAIQj
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 32 / 2 / 0
Ale ja nie chcę tego łączyć,
rasagilina zamiast selegiliny ponieważ segan i selgres zawierające selegilinę są obecnie w Polsce nie dostępne i nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będą..
pytam tylko, czy ktoś stosował rasagilinę i czy działa tak samo/podobnie jak selegilina
  • 2991 / 1646 / 35
Ja przecież mówię, że obydwa leki stosowałam i działają odczuwalnie równo czyli identycznie lub inaczej nie widziałam różnic w działaniu.
Na twoje pytanie odpowiedź jest tak @markos74
rasagilina działa tak samo jak selegilina możesz stosować jako zamiennik.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 47 / 7 / 0
@AnnaS w jakim celu jak można wiedzieć stosujesz selegiline/rasagiline? z jakimi skutkami ubocznymi się spotykasz? jak na ciebie działają?
  • 2991 / 1646 / 35
Celu nie ma już teraz wcześniej skręciłam lekarza, że mam depresję później babcia udawała tak, że dostała. Teraz miałam od producenta co zaopatrywał apteki tyle, że w prochu nie tylko tabsy.
Skutki uboczne w moim przypadku niezauważalne obydwa leki miksowal m z czy da się ale ja to ja.
Podnosi to dopaminę i dodaję energii nie za dużo ale czuć to i to, że po prostu jesteś.
Dawki były spore mimo, że to są bezpieczne leki to jednak trzeba uważać. Mogą pojawić się spadki ciśnienia. Można być wrażliwym itd.
  • 2949 / 248 / 0
02 stycznia 2024Sztermel pisze:
Braki sele w całym kraju - Seganu chyba nawet w systemie nie wyświetla, jakby został wycofany, ale Selgres dalej jest.
No właśnie, wiadomo od czego tak się porobiło ?
27 stycznia 2024AnnaS pisze:
rasagilina działa tak samo jak selegilina możesz stosować jako zamiennik.
Niekoniecznie. A z takimi radami byłbym ostrożny.
  • 32 / 2 / 0
@Amunicja
Niekoniecznie. A z takimi radami byłbym ostrożny.
co masz konkretnie na myśli? już miałem kombinować rasagilinę ale skoro tak, to proszę napisz coś więcej

Pozdrawiam
  • 2949 / 248 / 0
@markos74 musiałbym się zagłębić w psychofarmakologię (farmakodynamikę, kinetykę, etc) obu związków a dawno w tym nie siedziałem, więc nie dam Ci konkretnie szczegółowej odpowiedzi. Na samej wiki widzę, że pozmieniali sporo. Rasagilina ma więcej skutków ubocznych (jest lekiem starszej generacji) i nie wiem jak łączenie ze stimami (selegilina spoko się łączy z nimi tworząc coś na kształt quasi-synergii).

Edyta: przy łączeniu rasagiliny ze stymulantami zachowałbym szczególną ostrożność, coś mi podpowiada że przy takim mixie może dojść do przełomu nadciśnieniowego.
  • 62 / 21 / 0
Rasagilina nie jest bardziej selektywna względem MAO-B?
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.

Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.

Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.