Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 848 / 286 / 0
Bez sensu to łączyć. Będzie wywalało w kosmos tolerke i pewnie doprowadzało do niepożądanych reakcji nawet z jedzeniem typu ser.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 2971 / 1601 / 35
26 stycznia 2024markos74 pisze:
Witam,
rasagilina,silny, wybiórczy i nieodwracalny IMAO B
czy będzie działać jak selegilina?
stosował ktoś?
-leki; Azilekt, Ralago, Asanix PPH, Rasagiline Vipharm
Dla mnie osobiście 😌 obydwa działają równo myślę, że to subiektywne odczucia.
Tu masz badania w skrócie obydwa leki dzialaja równie dobrze
https://www.duckduckgo.com/url?sa=t&source= ... kbLOLhAIQj
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 32 / 2 / 0
Ale ja nie chcę tego łączyć,
rasagilina zamiast selegiliny ponieważ segan i selgres zawierające selegilinę są obecnie w Polsce nie dostępne i nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będą..
pytam tylko, czy ktoś stosował rasagilinę i czy działa tak samo/podobnie jak selegilina
  • 2971 / 1601 / 35
Ja przecież mówię, że obydwa leki stosowałam i działają odczuwalnie równo czyli identycznie lub inaczej nie widziałam różnic w działaniu.
Na twoje pytanie odpowiedź jest tak @markos74
rasagilina działa tak samo jak selegilina możesz stosować jako zamiennik.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 47 / 7 / 0
@AnnaS w jakim celu jak można wiedzieć stosujesz selegiline/rasagiline? z jakimi skutkami ubocznymi się spotykasz? jak na ciebie działają?
  • 2971 / 1601 / 35
Celu nie ma już teraz wcześniej skręciłam lekarza, że mam depresję później babcia udawała tak, że dostała. Teraz miałam od producenta co zaopatrywał apteki tyle, że w prochu nie tylko tabsy.
Skutki uboczne w moim przypadku niezauważalne obydwa leki miksowal m z czy da się ale ja to ja.
Podnosi to dopaminę i dodaję energii nie za dużo ale czuć to i to, że po prostu jesteś.
Dawki były spore mimo, że to są bezpieczne leki to jednak trzeba uważać. Mogą pojawić się spadki ciśnienia. Można być wrażliwym itd.
  • 2939 / 245 / 0
02 stycznia 2024Sztermel pisze:
Braki sele w całym kraju - Seganu chyba nawet w systemie nie wyświetla, jakby został wycofany, ale Selgres dalej jest.
No właśnie, wiadomo od czego tak się porobiło ?
27 stycznia 2024AnnaS pisze:
rasagilina działa tak samo jak selegilina możesz stosować jako zamiennik.
Niekoniecznie. A z takimi radami byłbym ostrożny.
  • 32 / 2 / 0
@Amunicja
Niekoniecznie. A z takimi radami byłbym ostrożny.
co masz konkretnie na myśli? już miałem kombinować rasagilinę ale skoro tak, to proszę napisz coś więcej

Pozdrawiam
  • 2939 / 245 / 0
@markos74 musiałbym się zagłębić w psychofarmakologię (farmakodynamikę, kinetykę, etc) obu związków a dawno w tym nie siedziałem, więc nie dam Ci konkretnie szczegółowej odpowiedzi. Na samej wiki widzę, że pozmieniali sporo. Rasagilina ma więcej skutków ubocznych (jest lekiem starszej generacji) i nie wiem jak łączenie ze stimami (selegilina spoko się łączy z nimi tworząc coś na kształt quasi-synergii).

Edyta: przy łączeniu rasagiliny ze stymulantami zachowałbym szczególną ostrożność, coś mi podpowiada że przy takim mixie może dojść do przełomu nadciśnieniowego.
  • 62 / 21 / 0
Rasagilina nie jest bardziej selektywna względem MAO-B?
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.