Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 561 / 40 / 0
Ja nie wiem jak wy pijecie GBL ale ja wale 3 dawki w ciągu(1miech :old: ) dnia rano 1,5ml po południu 1,7ml i wieczorem 3h przed snem 1,5 ml co daje łącznie na dzień 4,2ml ! ! ! a jestem cały dzień prawie porobiony i mam zajebisty humor/motywacje :cheesy:
GBL to nie jest używka co się bierze raz i wrzuca nie wiadomo ile bo kończy się to zgonem(sen)/struciem :wall:
po 3-4 dniach dopiero zaczynasz kumać o co tu chodzi w ten substancji :cool:
  • 27 / / 0
Po 2h od polewki nie czuję już absolutnie działania gbla, ale też zauważyłem ze do konca dnia humor jest jakby lepszy. Niektórzy mają tak nawet następnego dnia i jest to prawdopodobnie związane z dopamine rebound.
  • 40 / 1 / 0
Ja zawsze miałem agresora w ciągach, to co by mnie normalnie nie ruszyło stawało się zadrą w dupie.

Dawno nie polewałem, chyba czas na zakupy.
Jestem mistrzem w pierdoleniu.

Gdybym był taki brzydki to byłbym nawet przystojny.

Każdy post dzieli duszę w pół.
  • 1095 / 34 / 0
Nie wiem czy to jakaś delikatna grypa mnie uderzyła, czy ja mam dzisiaj taką dużą zwałe po tych 10 ml. Całą noc przespałem i położyłem się dużo wcześniej niż zazwyczaj, dzisiaj obudziłem się z bólem głowy, osłabienie. Wypiłem trochę wina i nawet alkohol nie działał jak powienien (działanie mega okrojone jak to zazwyczaj po odstawieniu gbla). Teraz tak jakby trochę się poprawiało, no zwała chyba delikatnie odchodzi już i to by się zgadzało czasowo.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 77 / 3 / 0
Moim zdaniem GBL wywołuje u Ciebie mocną reakcję "uczuleniową" tj. wyrzuty histaminy. Spróbuj jakieś 30mg cyteryzyny na dobę.
Na twoim miejscu odstawiłbym używki w ogóle.
  • 1095 / 34 / 0
O to bardzo innowacyjna teoria i duże prawdopodobieństo, że tak jest.

Tylko, że wcześniej tak mi się nie działo raczej, a raptem pojawiła się reakcja uczuleniowa?

I jeszcze mam coś takiego jak blokada do robienia konstruktywnych rzeczy. Zajmuję się tyko jakimiś pierdołami totalnymi, a nawet sama myśl o zrobieniu czegoś pożytecznego wywołuje złe samopoczucie, a próba robienia tego czegoś to już zwała totalna.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 27 / / 0
Jeżeli nigdy nie doświadczyłeś czegoś podobnego to raczej wykluczył bym efekt histaminowy, ale przetestowanie cetryzyny na pewno nie zaszkodzi.

Co do drugiego akapitu to zaparszam do działu anhedonia.
  • 1095 / 34 / 0
Dzisiaj już mi to przeszło, więc nie była to grypa. To były ewidentnie objawy braku gbla po kurwa 10 ml.
Przesada, faza hujowa, bo muląca, na prawdę nic specjalnego a 2 dni zwały że bym tylko leżał i osłąbienie i ból głowy (paracetamol pomógł). Do tego na zwale jak zaczynałem cos robić pożytecznego to od razu jakby mi ktos samopoczucie regulował gałką w dół.
  • 1934 / 108 / 0
najnowsze podsumowanie MEDYCZNE Z 2014 roku mowi nam ze:

Obserwacje kliniczne sugerują, że gamma-hydroksymaślanu (GHB) chroni komórki nerwowe przed śmiercią...

przypominam ze alkohol niszczy komorki nerwowe, niby dwie podobne substancje o dosc podobnych dzialaniach a wplyw na organim tak rozny , alkohol dziala destrukcyjnie a ghb wrecz odwrotnie, ale to ghb ten zly...
dziekuje dobranoc
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 118 / / 0
Można prosić źródełko? :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.