Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 561 / 40 / 0
Ja nie wiem jak wy pijecie GBL ale ja wale 3 dawki w ciągu(1miech :old: ) dnia rano 1,5ml po południu 1,7ml i wieczorem 3h przed snem 1,5 ml co daje łącznie na dzień 4,2ml ! ! ! a jestem cały dzień prawie porobiony i mam zajebisty humor/motywacje :cheesy:
GBL to nie jest używka co się bierze raz i wrzuca nie wiadomo ile bo kończy się to zgonem(sen)/struciem :wall:
po 3-4 dniach dopiero zaczynasz kumać o co tu chodzi w ten substancji :cool:
  • 27 / / 0
Po 2h od polewki nie czuję już absolutnie działania gbla, ale też zauważyłem ze do konca dnia humor jest jakby lepszy. Niektórzy mają tak nawet następnego dnia i jest to prawdopodobnie związane z dopamine rebound.
  • 40 / 1 / 0
Ja zawsze miałem agresora w ciągach, to co by mnie normalnie nie ruszyło stawało się zadrą w dupie.

Dawno nie polewałem, chyba czas na zakupy.
Jestem mistrzem w pierdoleniu.

Gdybym był taki brzydki to byłbym nawet przystojny.

Każdy post dzieli duszę w pół.
  • 1095 / 34 / 0
Nie wiem czy to jakaś delikatna grypa mnie uderzyła, czy ja mam dzisiaj taką dużą zwałe po tych 10 ml. Całą noc przespałem i położyłem się dużo wcześniej niż zazwyczaj, dzisiaj obudziłem się z bólem głowy, osłabienie. Wypiłem trochę wina i nawet alkohol nie działał jak powienien (działanie mega okrojone jak to zazwyczaj po odstawieniu gbla). Teraz tak jakby trochę się poprawiało, no zwała chyba delikatnie odchodzi już i to by się zgadzało czasowo.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 77 / 3 / 0
Moim zdaniem GBL wywołuje u Ciebie mocną reakcję "uczuleniową" tj. wyrzuty histaminy. Spróbuj jakieś 30mg cyteryzyny na dobę.
Na twoim miejscu odstawiłbym używki w ogóle.
  • 1095 / 34 / 0
O to bardzo innowacyjna teoria i duże prawdopodobieństo, że tak jest.

Tylko, że wcześniej tak mi się nie działo raczej, a raptem pojawiła się reakcja uczuleniowa?

I jeszcze mam coś takiego jak blokada do robienia konstruktywnych rzeczy. Zajmuję się tyko jakimiś pierdołami totalnymi, a nawet sama myśl o zrobieniu czegoś pożytecznego wywołuje złe samopoczucie, a próba robienia tego czegoś to już zwała totalna.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 27 / / 0
Jeżeli nigdy nie doświadczyłeś czegoś podobnego to raczej wykluczył bym efekt histaminowy, ale przetestowanie cetryzyny na pewno nie zaszkodzi.

Co do drugiego akapitu to zaparszam do działu anhedonia.
  • 1095 / 34 / 0
Dzisiaj już mi to przeszło, więc nie była to grypa. To były ewidentnie objawy braku gbla po kurwa 10 ml.
Przesada, faza hujowa, bo muląca, na prawdę nic specjalnego a 2 dni zwały że bym tylko leżał i osłąbienie i ból głowy (paracetamol pomógł). Do tego na zwale jak zaczynałem cos robić pożytecznego to od razu jakby mi ktos samopoczucie regulował gałką w dół.
  • 1934 / 108 / 0
najnowsze podsumowanie MEDYCZNE Z 2014 roku mowi nam ze:

Obserwacje kliniczne sugerują, że gamma-hydroksymaślanu (GHB) chroni komórki nerwowe przed śmiercią...

przypominam ze alkohol niszczy komorki nerwowe, niby dwie podobne substancje o dosc podobnych dzialaniach a wplyw na organim tak rozny , alkohol dziala destrukcyjnie a ghb wrecz odwrotnie, ale to ghb ten zly...
dziekuje dobranoc
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 118 / / 0
Można prosić źródełko? :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.