Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
Przecież to kłamstwo a w uzależnieniu raczej człowiek się kieruje innymi wartościami. Moim zdaniem źle Jej doradzacie. To Ona się leczy i moim zdaniem wybrała dobrze. Nie chciała wrócić do ćpania, czuła że program to jej kolejna szansa i niech tak pozostanie.
Patologia pod programem zawsze była i będzie. Przecież nikt nie każe nikomu w tym uczestniczyć. Przychodzisz i wychodzisz - kto chce szukać wrażeń ten szuka. Nie wpadajmy w paranoje.
Julietta pisze:To zapewna żadna madra rada, ale ja zwróciłabym się się do Kierownika programu - lekarza psychiatry z takim zapytaniem.
Popytam we właściwym dziale o detox, gdzie można mieć laptopa i telefon (Świecie najbliżej z takim luksusem, ale oczekują przyjazdu z dnia na dzień :( a ja muszę dostarczyć L4 i spakować się solidnie, w dodatku auta nie mam a tylko busem idzie tam dojechać).
Ale zdecydowanie antydepresanty. Na mnie idealnie działał Bioxetin (po prostu fluoksytyna). Brałem przez 3 miesiące i już po 3 tygodniach wszystko się zmieniło.
Z uśmiechem człowiek wstaje z łóżka. Dobrze się czuje psychicznie. Odstawiłem i nie było żadnego powrotu kiepskiego nastroju. Na mnie działał świetnie. Jedna tabletka rano po śniadaniu.
Niedzielny - masz racje odbieram raz na tydzien i to w dniach i godzinach gdy nikogo nie ma. W Poznaniu to kameralny program /50- 70 osób/.
Stary Dziad - dziwne, ze nie trafiłeś na posty w których opisywałam swoje ostatnie nieudane zejscie, które mnie sporo kosztowało i kasy i sił. Psychika nie dała rady /Oxan w jasny sposób rozjasnił mi kilka spraw/. Wiec nie bede sie powtarzac i opisywac tego jeszcze raz. Próbowałam i nie wyszło. Teraz mam spokój. Praca, dziecko, dom....
Pisałam Ci bodajże na maila, ze mam worek słomy. I widzę, ze chodzi za Tobą.
Pytałam o szczegóły odpału - i co z tego?
Swoje powody na pewno miałam, a mogły być one różne. Dziwne bo w mailu ci napisałam, ze dostałam swietną cene za 50 ml garówki. A co do mnie, to jesli miałabym przywalić to kupiłabym browna.
Jestem na programie i na terapii, które pomagaja i w razie gorszej formy - odganiaja głupie pomysły. Nie jestem Alfą i Omegą, jestem człowiekiem. Uzaleznionym. Wiec nie wiem skad Twoje pytania i tak niedojrzałe jak na Twój wiek. Zejdź ze mnie.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.