Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 1717 / 274 / 0
@TymekDymek niestety u mnie wszystkie nieopioidowe leki na ból pleców gówno dają, czuję ból dokładnie w połowie pleców czyli Th11 które złamałem z przemieszczaniem. Bardziej niż koda, tram i wszystko z apteki bez recepty pomaga jebany alkohol, po odpowiedniej ilości mam plecy jak nastolatek, mogę wspinać się i spadać na gębę z wysokich płotów, chodzę dla odmiany nie jak weteran wojenny tylko jak przecinak. Raz z gorsetem ortopedycznym próbowałem włamać się do jakiejś szkoły, wybiłem szybę i targałem meble mimo że na trzeźwo chodziłem jak rencista w końcowym stadium.
  • 1762 / 591 / 0
Wydaje mi się, że nie zrozumiałeś o czym mówię.
na przyszłość rozwijaj bardziej posty - nv13

@nv13 poprzednie moje dwa posty rozwijają temat w pełni, mowa jest o łączeniu trzech różnych mechanizmów przeciwbólowych, a przedmówca mówi, że nie działają na niego pojedyncze leki, przecież trzeci raz nie będę pisał tego samego.
  • 1017 / 87 / 0
Temat przyjmowania leku Thiocodin w tabletkach powraca na forum od czasu do czasu, jak i inne tematy ze sporą liczbą aktywnych użytkowników:)
Stara gwardia? Ta wylewna czy ta milcząca? Z tych pierwszych to nie wiem czy ktokolwiek został tu.
Ja lekarstwo od Uni w tabletkach na przestrzeni lat przyjmowałem różnorako.
Zostało jednak na ulotkowym połykaniu w towarzystwie czegoś do jedzenia jak da radę, a jak nie to wodą popijam i tyle.
Ciężko odmówić sobie czegoś co się lubi:/
Pozdrawiam nową gwardię i starą gwardię oraz wszystkich innych czytelników tego medium!
  • 1717 / 274 / 0
Zrozumiałem o czym mówisz @TymekDymek , po prostu opisałem jak u mnie wygląda sprawa z bólem i lekami.
Twój pomysł na stosowanie 3 leków o różnych mechanizmach działania jest interesujący i pewnie kiedyś tak spróbuję.

Nadal jednak ciekawi mnie wasza opinia na temat potencjału przeciwbólowego kodeiny.
  • 1654 / 416 / 2
@zburzony słuchaj ja jestem rowniez przez kregoslup do konca zycia skazany na opio - rowniez mam uczulenie na NLPZ wiec sila rzeczy i tak nie mam wyboru, obczaj sobie metadon serio, lub bupre bo sie zajedziesz na trampie w kilka lat.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 5294 / 949 / 0
Wspolczuje .
Kumplowi mowie po co Ci ta kurierka jako przewoznik . Ani wolnego ani nic, bo jak busa nie podstawisz to kary
Robi po 10 h
Paczki niby do 30 a ludzie po 40 wysylaja
Windy nie ma
Drugi robi w Carefur
To tam ma same duze paczki typu 8 zgrzewek wody
Co mu z tych 6 tys jak kregoslup siadzie

Co to znaczy ze na trampie sie szybko czlowiek zajedzie ?
Chodzi o watrobe?
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 70 / 13 / 0
Ogolnie kodeina ma fajny mechanizm przeciwbolowy skoro 120mg=15mg morfiny(chyba tak nie jestem pewny bo moze to byc 10mg) to 240=20/30mg wiec dzialanie przeciwbolowe jest i sie sprawdza. Mi na przyklad pomaga po pracy kiedy napierdalaja mnie ostro plecy od noszenia (pracuje jako budowlaniec, czesto pracuje schylony na kuckach, lub potrzebuje cos ciezkiego wniesc po schodach, czasem kilka razy) i biore sobie paczke dla rekreacji+dzialania przeciwbolowego i jest ok. Oczywiscie mowie o thio bo jestem leniwy i nie chce mi sie zawsze robic ekstrakcji, ale jak mam czas i sile to robie ekstrakcje N***** plus
  • 1654 / 416 / 2
A ja jakkolwiek to brzmi staram się jak najbardziej minimalizować skutki uboczne przyjmowanych leków i póki co wychodzi mi to na tyle, że jedyny problem jaki mam to hyperprolactinemia z jednoczesnym dość wysokim poziomem teścia, jak na mój wiek i tryb życia. Chuj, dziś endokrynolog, zobaczymy co powie.
  • 1717 / 274 / 0
@Merx na szczęście jeszcze daję radę, często po pracy ledwo chodzę albo od razu się kładę ale rano jest na ogół w miarę dobrze.
Tramca prawie nie biorę bo gówno daje, czasem tylko od mamy wezmę tabletkę 75 mg z paracetamolem.
Póki to możliwe nie chcę brać na stałe opio na ból, ale kiedyś chcę sprawdzić jaka dawka kody będzie pomagać. Zastanawiam się co zrobi moja lekarka jak zacznę na dobre marudzić o plecach, na razie powiedziała że skoro nawala mi żołądek nic mi nie da, ale mam sobie poćwiczyć w domu to przejdzie:))
  • 1654 / 416 / 2
zmień lekarkę @zburzony a na pw możesz mi wysłać jej pwz, chętnie się zajmuję takimi odpadkami społecznymi, co nigdy w życiu nie powinny mieć właśnie tego POZWOLENIE WYKONYWANIA ZAWODU. tfu. mój rodzinny na nfz to by Ci od razu pakiet badań zlecił, poradnia leczenia bólu, wszystko do póki Cie nie zdiagnozuje i do póki nie będziesz się czuł komfortowo. no ja pierdolę, jebać takich pseudo l3karzy.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.