Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1425 / 81 / 0
JEDEN ? a może jest gdzieś jeszcze drugi? a może gdzieś i ukrył się trzeci?

Lyrica to pregabalina i nie wiem dlaczego tylko ten JEDEN może pomóc.

W chorobie opiatowej Lyrica może pomóc nie więcej niż klasyczne benzo, a nawet i mniej niż taki klon.
  • 443 / 54 / 0
U nas wręcz przeciwnie mówią - mocno się nie zaleca schodzenia z syropu w momencie ciąży. Organizm potrzebuje nawet większej dawki gdyż ma nowy organizm w sobie. Koleżanka musiała zwiększyć dawkę o 10mg bo w środku nocy już się budziła, oczy łzawiły i rwały nogi. Po urodzeniu bliźniaków dostawały Luminal przez jakiś czas. Dzieci zdrowe, wszystko w normie. Lekarz wręcz zakazał bo mogłoby to spodować zagrożenie dla ciąży. Objawy abstynencyjne jeszcze dla płodu to dość chyba nieciekawa sprawa. Ale jak widać każdy lekarz stosuje inne metody. Ja słyszałem o takiej.
Grunt że udało Ci się wyzerować. Ja znam jak na razie 4 osoby takie które się zzerowały i trzymają się już jakiś dłuższy czas. Tych co próbowali i nie wyszło to nawet nie znam liczby. Każdy przechodzi to indywidualnie. Spokojnie schodzić, bez pośpiechu, nikt nikogo chyba nie goni.
  • 371 / 3 / 0
Do 20 tygodnia ciązy - mozna schodzic spokojnie. Po 20 tygodniu ciąży nie jest dobra rzecza sie zerowac. Ja oprócz opieki psychiatry programowego robiłam to pod okiem ginekologa. Po wyzerowaniu - nie miałam objawów abstynencyjnych. Czułam sie najlepiej na swiecie - jakbym na loterii wygrała.
Najważniejsze, ze córeczka urodziła sie bez skreta, dzis ma 6 lat i dzieki Bogu wszystko jest "si" /odpókac w niemalowane/
A co do wyzerowania sie w Poznaniu - dwie dziewczyny trzymaja sie już dobre kilka lat. Zapewne były tez inne osoby - nie wszystkich sie zna.
  • 443 / 54 / 0
Dlatego mówię że Ty naprawdę miałaś dużo szczęścia i dobre nastawienie skoro nie pojawiły się objawy abstynencyjne. 95% przy zerowaniu wraca do brania spowrotem bo nie wytrzymują. Niektórzy robią to zbyt szybko myśląc że sobie poradzą a tu skucha - okazuję się że trzeba się przyznać do porażki i nauczyć pokory. Wszystko się jednak da - jak się chce to można.
  • 371 / 3 / 0
u mnie bez happy end-u Niedzielny80...
dwa miesiace po narodzeniu coreczki - ja również wróciłam na program....
Powód - 1 - nie mogłam karmic piersia, powód - 2 - zostawił nas ojciec dziecka
Dla bezpieczenstwa mojego i córeczki wróciłam na program i terapie....
Cóż ktos powie - zawsze znajdzie sie powód.
Takze zadna ze mnie bohaterka, tylko czyste sumienie, ze córeczka urodziła sie bez objawów absty...
A ja na programie po dzis dzien.
  • 64 / / 0
U mnie w Krk. na programie lekarz też doradzał zerowanie jak któraś dziewczyna zaszła w ciążę. Odstawienie po wieloletnim ciągu to potworny szok dla organizmu. Ja naprzykład jeśli chodzi o metax to raczej już dożywocie mam, po 13 latach chyba już nie.da się odtruć
  • 742 / 9 / 0
@up A ile czasu ćpałeś wcześniej opio (przed przejściem na mietka) ??
  • 64 / / 0
Jeśli pytasz mnie to 10 lat. Miałem 17 jak zacząłem ćpać, 27 jak poszedłem na metax, a teraz mam 40
  • 443 / 54 / 0
@Julietta - Moim zdaniem podjęłaś bardzo dobrą decyzję. To nie żadna porażka że wróciłaś na program. Wybrałaś nie ćpanie, dobro swojego dziecka i jasne myślenie. Nie jedna kobieta/matka która by znalazła się w podobnej sytuacji że opuścił ją facet by się załamała i wróciła do nałogu. Ty tego nie zrobiłaś i to jest najważniejsze.
Chodzisz na terapie - kolejny plus. Wybrałaś dobrze i MĄDRZE.
  • 1541 / 211 / 0
@Julietta, rozumiem powody, dla których wróciłaś na program, ale ja bym na Twoim miejscu starał się jak najszybciej wyzerować i jak najszybciej wymiksować się z programu. Zostawić sobie kosultacje z psychologiem, bo to naprawdę potrzebne, ale z programu spierdalać, jak najszybciej. Sama wiesz, jakie patologie tworzą się w okolicach punktów metadonowych. Jestem pewien, że to, co dzieje się w moim mieście pod punktem metadonowym, jest regułą, a nie wyjątkiem. Zresztą potwierdzają to obserwacje innych osób.
A jeżeli nie możesz żyć bez opiatów, cóż, tak bywa ( warto usiąść i w skupieniu zajrzeć w swoje wnętrze i bez fałszywego wstydu, przyznać, czy tak jest), to spróbować zawalczyć w Poradni Leczenia Bólu.
P.S. Nie wiem, czy wiesz, ale w PLB też mogą przepisać metadon.
P.S.2 Poza tym, dziewczyno, zastanów się, czego naprawdę chcesz. Z jednej strony program, a z drugiej potrzebujesz wiedzy, na temat niektórych elementów produkcji odpału.
Czy naprawdę wiesz, czego pragniesz?
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"

Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.