28 lutego 2025Devixo pisze: @Palkrolik morfina jest zdecydowanie "cieższym kalibrem". Jeżeli jest dobrze to nic bym nie zmieniał, chyba że bardzo ci doskwiera ten stan. W takim razie są inne opio nie tak cieżkiego kalibru jak morfina, kodeina jest w aptece po 30mg 1tab tyle, że na recepte.
Scalono - Eren
Był tu @DexPL. Może jeszcze jest. Zdrowia życzę. Opisywał jakie są hierarchię leczenia bólu. Bardzo Mądry człowiek ! Chociaż go nie znałem to czytałem…
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
26 lutego 2025TymekDymek pisze: A ja tam myślę że jak się da w publicznych kiblach kreski robić na desce sedesowej uprzednio wyściełając to podkładem ze srajtaśmy i elegancko w ulotce kruszyć kryształ i na telefonie kartami majstrować... To by dało radę kupić szybko wodę/colę, znaleźć w śmietniku butelkę po piwie XD i też w publicznym kibelku Thiocodinek skruszyćba, dałoby nawet radę ekstrakcję z Nurofenu zrobić w kibelku publicznym, lodówka i tak zbędna bo ibuprofen się słabo rozpuszcza, koszulkę spoconą z klaty zdjąć, kupić butelkę wody, rozciąć na pół, trochę wody zużyć do aktywacji filtra z koszulki, i przelać normalnie przez koszulkę, elegancko wypić, reszta do kibla, po wyjściu z kabiny jeszcze resztki masy tabletkowej z koszulki myjesz w umywalce, koszulkę z powrotem nakładasz i załatwione XD no chyba ze jesteś PolskimLenem, to wiadomo, podjeżdża dedykowany minivan Pfizera czy innego Mercka, w środku laboratorium dedykowane do ekstrakcji kodeiny i od razu kanister z enzymami co przerabiają do morfiny, potem tylko acetylujesz i podajesz dordzeniowo
27 lutego 2025zburzony pisze: Jak oceniacie potencjał przeciwbólowy kodeiny? Kiedyś próbowałem ją stosować na plecy, ale 3-4 tabsy thio kompletnie nic nie dały. Może dlatego chyba tylko raz się nią porobiłem dobrze bo jestem na opioidy mało wrażliwy, też standardowe dawki tramadolu na plecy nie pomagają, a naćpać się nim udało mi się tylko dwa razy.
Lekki ból: aspiryna/ibuprofen
Średni ból: deksketoprofen
Mocny ból: deksketoprofen + paracetamol
Kurewski ból: jak wyżej + kodeina
Inaczej to nie ma sensu.
Np. na bol zęba ćzy głowy nie ma podlotu kodeina z thiokodinu do lekow gdzie jest tylko procentowa komponenta .
Tutaj musze przyznac ze w nurofen czy antidol na bol glowną robote wykonuja ibuprofen i paracetamol
Wiem to z doswiadczenia
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
@ledzeppelin2 właśnie synergia tutaj też jest kluczowa. W sensie połączenie w tych lekach zadziała kilkukrotnie mocniej niż wydawałoby się osobno wzięte tamto i osobno kodeina jakby to sobie w głowie połączyć. Kurde, jakbym miał to opisać na swoim przykładzie, to przy zlamanej stopie 1000 mg paracetamolu nic nie daje, tak samo 800 ibuprofenu czy 240 kodeiny. A jak wezmę wszystkie 3 rzeczy REDUKUJĄC O POŁOWĘ dawkę to przestaję czuć ból całkowicie. Jak z tej mieszanki trzech rzeczy usunę jedną, obojętnie którą, to ból nie mija nawet w połowie. Dlatego podejście do bólu z trzech stron jest naprawdę istotne i szkoda, że tak mało lekarzy o tym mówi.
@zburzony no trampek to dla mnie też gówno przeciwbólowo, dla mnie ta substancja miała sens tylko pierwsze kilka razy rekreacyjnie, bo potem nawet i tu straciła magię.
Wracając do tematu połączenia, u mnie najtaniej wychodzi kupić Dexak + Antidol, bo mam wszystkie 3 mechanizmy w dwóch tabletkach i dobrych proporcjach.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.