28 lutego 2025Devixo pisze: @Palkrolik morfina jest zdecydowanie "cieższym kalibrem". Jeżeli jest dobrze to nic bym nie zmieniał, chyba że bardzo ci doskwiera ten stan. W takim razie są inne opio nie tak cieżkiego kalibru jak morfina, kodeina jest w aptece po 30mg 1tab tyle, że na recepte.
Scalono - Eren
Był tu @DexPL. Może jeszcze jest. Zdrowia życzę. Opisywał jakie są hierarchię leczenia bólu. Bardzo Mądry człowiek ! Chociaż go nie znałem to czytałem…
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
26 lutego 2025TymekDymek pisze: A ja tam myślę że jak się da w publicznych kiblach kreski robić na desce sedesowej uprzednio wyściełając to podkładem ze srajtaśmy i elegancko w ulotce kruszyć kryształ i na telefonie kartami majstrować... To by dało radę kupić szybko wodę/colę, znaleźć w śmietniku butelkę po piwie XD i też w publicznym kibelku Thiocodinek skruszyćba, dałoby nawet radę ekstrakcję z Nurofenu zrobić w kibelku publicznym, lodówka i tak zbędna bo ibuprofen się słabo rozpuszcza, koszulkę spoconą z klaty zdjąć, kupić butelkę wody, rozciąć na pół, trochę wody zużyć do aktywacji filtra z koszulki, i przelać normalnie przez koszulkę, elegancko wypić, reszta do kibla, po wyjściu z kabiny jeszcze resztki masy tabletkowej z koszulki myjesz w umywalce, koszulkę z powrotem nakładasz i załatwione XD no chyba ze jesteś PolskimLenem, to wiadomo, podjeżdża dedykowany minivan Pfizera czy innego Mercka, w środku laboratorium dedykowane do ekstrakcji kodeiny i od razu kanister z enzymami co przerabiają do morfiny, potem tylko acetylujesz i podajesz dordzeniowo
27 lutego 2025zburzony pisze: Jak oceniacie potencjał przeciwbólowy kodeiny? Kiedyś próbowałem ją stosować na plecy, ale 3-4 tabsy thio kompletnie nic nie dały. Może dlatego chyba tylko raz się nią porobiłem dobrze bo jestem na opioidy mało wrażliwy, też standardowe dawki tramadolu na plecy nie pomagają, a naćpać się nim udało mi się tylko dwa razy.
Lekki ból: aspiryna/ibuprofen
Średni ból: deksketoprofen
Mocny ból: deksketoprofen + paracetamol
Kurewski ból: jak wyżej + kodeina
Inaczej to nie ma sensu.
Np. na bol zęba ćzy głowy nie ma podlotu kodeina z thiokodinu do lekow gdzie jest tylko procentowa komponenta .
Tutaj musze przyznac ze w nurofen czy antidol na bol glowną robote wykonuja ibuprofen i paracetamol
Wiem to z doswiadczenia
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
@ledzeppelin2 właśnie synergia tutaj też jest kluczowa. W sensie połączenie w tych lekach zadziała kilkukrotnie mocniej niż wydawałoby się osobno wzięte tamto i osobno kodeina jakby to sobie w głowie połączyć. Kurde, jakbym miał to opisać na swoim przykładzie, to przy zlamanej stopie 1000 mg paracetamolu nic nie daje, tak samo 800 ibuprofenu czy 240 kodeiny. A jak wezmę wszystkie 3 rzeczy REDUKUJĄC O POŁOWĘ dawkę to przestaję czuć ból całkowicie. Jak z tej mieszanki trzech rzeczy usunę jedną, obojętnie którą, to ból nie mija nawet w połowie. Dlatego podejście do bólu z trzech stron jest naprawdę istotne i szkoda, że tak mało lekarzy o tym mówi.
@zburzony no trampek to dla mnie też gówno przeciwbólowo, dla mnie ta substancja miała sens tylko pierwsze kilka razy rekreacyjnie, bo potem nawet i tu straciła magię.
Wracając do tematu połączenia, u mnie najtaniej wychodzi kupić Dexak + Antidol, bo mam wszystkie 3 mechanizmy w dwóch tabletkach i dobrych proporcjach.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.