Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
Po wyjściu ze szpitala na następny dzień jedziesz na swój program do Olsztyna z wypisem ze szpitala i tam już otrzymujesz swoją dawkę którą musisz wypić przy okienku przy pielęgniarce. Żadnego wynoszenia na zewnątrz - dopiero jak otrzymasz system to możesz dostawać do domu na wynos. Najpierw to są weekendy, potem możesz dostawać dwa razy w tygodniu, potem raz w tygodniu. Max to na 14 dni mogą wydawać syrop. Tak to mniej więcej wygląda.
duldidaj pisze:Metadon + butyr fentanyl, idzie przezyc? :) powiedzmy metadon rano i pod wieczor bf?
Słyszałem o leku Lyrica - pregabalinie - czy mogłaby mi jakoś pomóc w odstawce?
opiofan pisze:Piję od roku koło 50-70 mg na dobę, średnio te 60 mg, chcę to odstawić :(
opiofan pisze:Piję od roku koło 50-70 mg na dobę, średnio te 60 mg, chcę to odstawić :(
Jedną z opcji jest wtedy pójście na detoks. Potrwa około 3-4 tygodni minimalnie bo jednak te objawy będą dość długie i uciążliwe. Przy odpowiedniej obstawie lekowej się uda. Drugą opcją jest wejście na suboxon (buprenorfina z naloksonem). Przez jakiś czas być na tym suboxonie a potem odstawić i suboxon. A to do odstawienia jest już dużo dużo łatwiejsze niż metadon.
Jeden lek na wyjście z syropu nie pomoże ale w komplecie z innymi dasz radę. Grunt żebyś nie wpakował się w klony przez przypadek bo to najgorsze gówno.
Opiofin - detox bym Ci odradzała.
Nie jest też zasada, ze przy dawce 20-25 mg zaczynynaja sie schody. Wszystko zależy po ile i w jakim tempie sie schodzi.
Tutaj kazdy ma swoje pomysły, które nie zawsze sprawdzaja sie u wszystkich.
Jak powyżej uwazam, ze najlepiej udac sie do kier.progr. psychiatry programu i pod jego okiem pomału schodzic z syropu. Bezbolesnie.
Moja pierwsze zejscie z syropu po 3 latach bycia w progarmie. Z dawki 50 ml co tydzien schodziłam po 10 ml. wyzerowałam sie bezbolesnie. Żadnych skretów, zadnych problemów- jednak miałam duża motywcję, bo zaszłam w ciążę.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.