Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1709 / 11 / 0
Metadon + butyr fentanyl, idzie przezyc? :) powiedzmy metadon rano i pod wieczor bf?
  • 1293 / 20 / 0
wytłumaczy mi ktos na czym polega nasączanie, tzn wiem co to nasączanie, ale czemu mam jechac do Świecia jeśli program mam w Olsztynie? W tym świeciu to mam lezeć 2tyg jak na dtx czy dojeżdzać codziennie po coraz wieksze dawki aż ustalą odpowiednią ? Jak już mi ustalą dawkę to syropek wypijam przy kimś (pielęgniarce etc) czy dostaje jedną dawkę syropu w buteleczce i idę sobie do domku ?
Uwaga! Użytkownik Tracerek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 443 / 54 / 0
Do Świecia do szpitala jedziesz na detoks połączony z nasączaniem metadonem. Polega to na odpowiednim ustawieniu dawki dla Twojego organizmu i oczyszczeniu organizmu z dragów. Pierwszego dnia dostaniesz 30mg podzielone na 3 dawki (10mg rano, 10mg w środku dnia i 10mg na wieczór). Następny dzień 35mg też rozbite na 3 dawki. Kolejny dzień 40mg i już to może być rozbite na 2 dawki (np.20mg rano i 20mg na wieczór). Kolejny dzień 45mg a potem 50mg już w jednej dawce wtedy. Lekarz i pielęgniarki obserwują Cię czy to już nie jest za dużo dla Ciebie i czy nie przysypiasz. Do tego pytają się jak się czujesz i tym podobne. Jak już dojdziesz do ustalonej odpowiedniej dawki dla Ciebie to zostajesz na niej przez 3 dni i dopiero potem Cię wypuszczają do domu. Całość trwa od 10-14 dni.
Po wyjściu ze szpitala na następny dzień jedziesz na swój program do Olsztyna z wypisem ze szpitala i tam już otrzymujesz swoją dawkę którą musisz wypić przy okienku przy pielęgniarce. Żadnego wynoszenia na zewnątrz - dopiero jak otrzymasz system to możesz dostawać do domu na wynos. Najpierw to są weekendy, potem możesz dostawać dwa razy w tygodniu, potem raz w tygodniu. Max to na 14 dni mogą wydawać syrop. Tak to mniej więcej wygląda.
  • 371 / 3 / 0
Czy zauważyliscie, ze po dłuższym stosowaniu baclofenu z metadonem, działanie baclofenu jest zminilizowane?
  • 1680 / 269 / 0
duldidaj pisze:
Metadon + butyr fentanyl, idzie przezyc? :) powiedzmy metadon rano i pod wieczor bf?
To nie ma najmniejszego sensu. 2 dni przerwy od metadonu wymagane. Ja robiłem 2 dni przerwy a i tak fentanyl klepał z mocą 70%.
Największy przegryw na forum
  • 443 / 7 / 47
Piję od roku koło 50-70 mg na dobę, średnio te 60 mg, chcę to odstawić :(
Słyszałem o leku Lyrica - pregabalinie - czy mogłaby mi jakoś pomóc w odstawce?
  • 12691 / 2456 / 0
opiofan pisze:
Z tego co słyszałem, jest pomocna. Dla ćpunów zza oceanu stanowi obowiązkową obstawę przy odstawianiu.
  • 371 / 3 / 0
To zapewna żadna madra rada, ale ja zwróciłabym się się do Kierownika programu - lekarza psychiatry z takim zapytaniem.
  • 443 / 54 / 0
opiofan pisze:
zacznij redukcje spokojną bo jak pijesz od roku czasu to nie da się odstawić tak szybko. Schody zaczną się przy 20-25mg. Wtedy zacznie się skręt.
Jedną z opcji jest wtedy pójście na detoks. Potrwa około 3-4 tygodni minimalnie bo jednak te objawy będą dość długie i uciążliwe. Przy odpowiedniej obstawie lekowej się uda. Drugą opcją jest wejście na suboxon (buprenorfina z naloksonem). Przez jakiś czas być na tym suboxonie a potem odstawić i suboxon. A to do odstawienia jest już dużo dużo łatwiejsze niż metadon.
Jeden lek na wyjście z syropu nie pomoże ale w komplecie z innymi dasz radę. Grunt żebyś nie wpakował się w klony przez przypadek bo to najgorsze gówno.
  • 371 / 3 / 0
Istnieje JEDEN lek, który jest w stanie pomoc przy zejsciu bez przechodzenia na suboxen. Nie pamietam czy to LYRICA. Słyszałam, ze stosuje sie go przy długotrwałym piciu syropu.
Opiofin - detox bym Ci odradzała.
Nie jest też zasada, ze przy dawce 20-25 mg zaczynynaja sie schody. Wszystko zależy po ile i w jakim tempie sie schodzi.

Tutaj kazdy ma swoje pomysły, które nie zawsze sprawdzaja sie u wszystkich.
Jak powyżej uwazam, ze najlepiej udac sie do kier.progr. psychiatry programu i pod jego okiem pomału schodzic z syropu. Bezbolesnie.
Moja pierwsze zejscie z syropu po 3 latach bycia w progarmie. Z dawki 50 ml co tydzien schodziłam po 10 ml. wyzerowałam sie bezbolesnie. Żadnych skretów, zadnych problemów- jednak miałam duża motywcję, bo zaszłam w ciążę.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.