Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
Po wyjściu ze szpitala na następny dzień jedziesz na swój program do Olsztyna z wypisem ze szpitala i tam już otrzymujesz swoją dawkę którą musisz wypić przy okienku przy pielęgniarce. Żadnego wynoszenia na zewnątrz - dopiero jak otrzymasz system to możesz dostawać do domu na wynos. Najpierw to są weekendy, potem możesz dostawać dwa razy w tygodniu, potem raz w tygodniu. Max to na 14 dni mogą wydawać syrop. Tak to mniej więcej wygląda.
duldidaj pisze:Metadon + butyr fentanyl, idzie przezyc? :) powiedzmy metadon rano i pod wieczor bf?
Słyszałem o leku Lyrica - pregabalinie - czy mogłaby mi jakoś pomóc w odstawce?
opiofan pisze:Piję od roku koło 50-70 mg na dobę, średnio te 60 mg, chcę to odstawić :(
opiofan pisze:Piję od roku koło 50-70 mg na dobę, średnio te 60 mg, chcę to odstawić :(
Jedną z opcji jest wtedy pójście na detoks. Potrwa około 3-4 tygodni minimalnie bo jednak te objawy będą dość długie i uciążliwe. Przy odpowiedniej obstawie lekowej się uda. Drugą opcją jest wejście na suboxon (buprenorfina z naloksonem). Przez jakiś czas być na tym suboxonie a potem odstawić i suboxon. A to do odstawienia jest już dużo dużo łatwiejsze niż metadon.
Jeden lek na wyjście z syropu nie pomoże ale w komplecie z innymi dasz radę. Grunt żebyś nie wpakował się w klony przez przypadek bo to najgorsze gówno.
Opiofin - detox bym Ci odradzała.
Nie jest też zasada, ze przy dawce 20-25 mg zaczynynaja sie schody. Wszystko zależy po ile i w jakim tempie sie schodzi.
Tutaj kazdy ma swoje pomysły, które nie zawsze sprawdzaja sie u wszystkich.
Jak powyżej uwazam, ze najlepiej udac sie do kier.progr. psychiatry programu i pod jego okiem pomału schodzic z syropu. Bezbolesnie.
Moja pierwsze zejscie z syropu po 3 latach bycia w progarmie. Z dawki 50 ml co tydzien schodziłam po 10 ml. wyzerowałam sie bezbolesnie. Żadnych skretów, zadnych problemów- jednak miałam duża motywcję, bo zaszłam w ciążę.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes
Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.