Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 69 / 5 / 0
wkurwionygnoj pisze:
Podzielam te zdanie. Sam nie potrafię zrozumieć jak zwykły strach przed ludźmi potrafi zjebać życie.

A tę ostatnią myśl SlimS powinieneś walnąć sobie w podpisie, zabójcza.

Chyba nie macie pojęcia co to fobia społeczna... I jest to choroba (choć na początku często było w to uwierzyć). Pamiętam młodą dziewczynę, uczennicę mamy, która płakała na apelach. Darła się że nie może wychodzić z domu, w tłumie od razu mdlała. Nigdzie nie mogła wyjść, bo tylko w domu czuła się bezpiecznie.

Jedzenie w knajpach drogie i chujowe? Dobre usprawiedliwienie człowieka siedzącego tylko w domu.
  • 3 / / 0
Dzięki :) Ja byłem u psychoterapeuty, który zadawał mi pytania, cały czas notując. Na koniec dawał tylko rady typu jeśli się boję chodzić do lekarza, to muszę tam chodzić jak najczęściej - im czuję z czymś bardziej związany lęk tym bardziej i częściej muszę w to wchodzić, najlepiej stopniując wg poziomu lęku od najniższego . Ostatnio psychiatra polecił mi terapię gestalt, sam nie wiem, czy na to iść.
  • 1599 / 47 / 0
Ja po odstawieniu benzodiazepin odczuwam taką fobię nie wiem czy wy mieliście coś podobnego, ale jak coś mam zrobić to boję się, że to źle zrobię, że coś nie wypali i to, że sobie np. w pracy nie poradzę.
  • 75 / 1 / 0
ja już sam nie wiem co mam robic przy każdej rozmowie o prace czy nawet przy staniu w kolejce w sklepie. Oblewają mnie poty strasznie mnie to blokuje w zyciu. Ciekawe czy jakos da rade to zwalczyć może ktoś miał podobnie i dal sobie z tym rade.
to nie burza, nie zaraza,choć najwyższej wagi sprawa, nie bitwa, nie obława, nasza plaga leży w dragach... ;)
  • 85 / 5 / 1
Wypróbuj LSD w mikrodawkach. Medytuj. Pracuj nad sobą. Jestem pewien że jeżeli zaczniesz ze sobą pracować to stopniowo będzie lepiej. Nie oczekuj natychmiastowych efektów. Po prostu wierz w to co robisz, a zobaczysz że po jakimś czasie zacznie być lepiej
  • 13 / / 0
Ja miałem. I pomogło tak jak piszę kolega wyżej, medytacja, poznawanie siebie i konsekwentna praca. Nbome właściwie też przyspieszył proces i pokochałem bardziej siebie, przez co też innych i uszło ze mnie sporo ciśnienia. Dojdź do tego skąd to się bierze? U mnie w większości to była kwestia perfekcjonizmu i za dużego ego, bałem się pokazać jaki jestem naprawdę i próbowałem być idealny i nieomylny, a nikt nie jest, jak sytuacja 'wymykała mi się spod kontroli' to rodził się stres a ze stresu rodziły się takie rzeczy o których Ty piszesz jak np. oblewanie potem czy uczucie gorąca. Takie 'nieuzasadnione' lęki zwykle mają w czymś podstawy, postaraj się zrozumieć skąd to się bierze, a następnie nad tym pracuj. Powoli do przodu i jak Ci nie wychodzi to się nie karć. Wiem jak to brzmi, ale jeśli możesz to po prostu sobie odpuść, strach jest tylko twoim wyobrażeniem o nim jak już ktoś kiedyś mówił.
  • 75 / 1 / 0
Hmmm LSD nie wiem pomysle nad tym jeszcze. Jakis miesiąc temu jadlem grzyby i raczej ta faza nie jest dla mnie juz. Dodam ze marihuanę paliłem 10 lat praktycznie dzień w dzien. Z natury dużo się stresowałem i wydaje mi się ze ta marihuana podkrecila to teraz jeszcze bardziej. Aktualnie nie pale i jest tragedia jak pisałem w kolejce nawet pot oblewa mnie. A co dopiero gdy mam cos zalatwic i z kims rozmawiać...
to nie burza, nie zaraza,choć najwyższej wagi sprawa, nie bitwa, nie obława, nasza plaga leży w dragach... ;)
  • 827 / 34 / 0
GBL, nauczyłem się na nim takiej wyjebki ze to szok a tez kiedyś borykałem się z fobia społeczną spotęgowaną pizganiem amf. Teraz nie wiem co to fobia mimo ze nie zawsze biorę, wcale nie muszę być naćpany a zagadam wszędzie i do każdej tylko nie zawsze jest warto. To flow mi się wryło na stale

Jestem pierdolonym kozakiem :cool: %-D
Uwaga! Użytkownik PURE GBL jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 75 / 1 / 0
Tylko ze nie chce leciec teraz ciagle na czyms :D Ciekawe czy pare polewek gbla by cos zmienilo. Jakis czas temu polewalem sobie tego gbla tylko ze ten sort chyba co jest oferowany nie jest za dobry. Bo mnie jakos super nie rezał.
  • 1889 / 72 / 3
Soulo pisze:
...
Nie miałeś. Miałeś dopiero stadium początkowe i cieszę się, że z tego wyszedłeś.
Fobia społeczna zaczyna się "prawidłowo"(nie mogłam znaleźć innego określenia) w momencie, gdy zaczynasz bać się ludzi. Nie umiesz im patrzeć w oczy, gdy słyszysz grupkę rozmawiających osób to masz wrażenie, że rozmawiają o tobie. Jeśli usłyszysz śmiech, masz w głowie "śmieją się ze mnie". Cokolwiek robisz sprowadza się do myśli "co ktoś o mnie pomyśli".
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.