wkurwionygnoj pisze:Podzielam te zdanie. Sam nie potrafię zrozumieć jak zwykły strach przed ludźmi potrafi zjebać życie.
A tę ostatnią myśl SlimS powinieneś walnąć sobie w podpisie, zabójcza.
Chyba nie macie pojęcia co to fobia społeczna... I jest to choroba (choć na początku często było w to uwierzyć). Pamiętam młodą dziewczynę, uczennicę mamy, która płakała na apelach. Darła się że nie może wychodzić z domu, w tłumie od razu mdlała. Nigdzie nie mogła wyjść, bo tylko w domu czuła się bezpiecznie.
Jedzenie w knajpach drogie i chujowe? Dobre usprawiedliwienie człowieka siedzącego tylko w domu.
Jestem pierdolonym kozakiem
Soulo pisze:...
Fobia społeczna zaczyna się "prawidłowo"(nie mogłam znaleźć innego określenia) w momencie, gdy zaczynasz bać się ludzi. Nie umiesz im patrzeć w oczy, gdy słyszysz grupkę rozmawiających osób to masz wrażenie, że rozmawiają o tobie. Jeśli usłyszysz śmiech, masz w głowie "śmieją się ze mnie". Cokolwiek robisz sprowadza się do myśli "co ktoś o mnie pomyśli".
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.
~Michael Linnel Odpisuję tylko na GG i e-mail.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.