Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 1387 / 5 / 0
borrasca pisze:
osoba "nie w temacie" może nie odróżnić ducha od halucynacji
Nooo właśnie, to jest problem. Ale spoko mówisz, że w teorii mogę ducha spotkać, to ok ;) Jakoś tak klarowniej w głowie.
borrasca pisze:
czasem może nie być żadnego
Możesz podać przykład takiej substancji?

Mam też pytanie - czy zwierzęta potrafią wyczuć obecność ducha rośliny? Dwa razy (na razie) testowałem bieluń (rozsądnie). Za każdym razem mój pies zachowywał się w sposób inny niż zazwyczaj. Był niespokojny, nieposłuszny i w ogóle dziwny trochę.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2244 / 23 / 0
No nie wiem, bo czasem możesz spotkać kogoś, kogo nie chciałbyś spotkać. Zajmujesz się jakimiś "dziwnymi" sprawami? Jeśli nie, to raczej nie ma takiego ryzyka. Raczej.

Przykład substancji - alkohol, choć tutaj też za wiele nie wiem. Może jest tak przez przytępione zmysły, może przez coś innego, nie wiem. Nie tykam takich dziwnych substancji.

Potrafią. Nie mają tak stępionych zmysłów jak my. Wyczuwają i widzą duchy różnej maści, są też w stanie wyczuć zbliżającą się śmierć.
Co do samej reakcji psa. Wszedłeś na pole minowe, a on nie wiedział jak podać łapę. No i się zagotował.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 5 / 0
borrasca pisze:
No nie wiem, bo czasem możesz spotkać kogoś, kogo nie chciałbyś spotkać. Zajmujesz się jakimiś "dziwnymi" sprawami? Jeśli nie, to raczej nie ma takiego ryzyka. Raczej.
Nie zajmuję się "dziwnymi" sprawami ;) Dlaczego nie ma ryzyka? Ludzie widzą po Amanitach krasnoludki bez większego przygotowania, to czemu ja nie miałbym spotkać dekstrometrofanowego ducha? :P
borrasca pisze:
Wszedłeś na pole minowe, a on nie wiedział jak podać łapę
No, trochę to tak wyglądało właśnie ;)
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 2244 / 23 / 0
Zajmując się pewnymi sprawami możesz przyciągnąć do siebie to i owo. Czasem jest ryzyko, zwłaszcza kiedy robi się coś bez określonej wiedzy. No ale skoro się nie zajmujesz, to raczej wątpliwe. I nie chodziło mi tutaj o krasnoludki, które w rzeczy samej można zobaczyć już za pierwszym razem.

Naraziłeś psa na stres. Wstydź się.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 27 / 2 / 0
Tak, to mogę też i ja potwierdzić odnośnie nietypowych zachowań zwierząt. Dobrze jest się tak naprawdę zaprzyjaźnić ze swoim psem czy kotem, raz że miłość jest zdrowa, dwa że można się czegoś od nich nauczyć, trzy- nigdy nie wiesz kiedy będziesz potrzebował pomocy, a może się zdarzyć że zwierzę będzie w stanie ci pomóc.
  • 381 / 12 / 0
Z tymi zwierzetami mnie zaintrygowalo. Mam kota, ktory generalnie chyba najbardziej za mna przepada, z posrod mieszkanow. Przy mnie sie uspokaja, spokojnie wyleguje sie na brzuchu. Gdy tripuje na psychodelikach tez czesto sie do mnie lasi itd, mimo iz z regoly jest dosc szalony. Ah, plci zenskiej zwierze:)
Sa wg Ciebie Borrasco jakies prawa/regoly co do zwierzat i duchow? Ktores sie specjalnie lubia lub nielubia itd.

Mam kolege, ktory ostatnio został inicjowany jako nauczyciel Munay-Ki - ścieżki Andyjskich Szamanów. Czy to jest jedna z tych rzeczy, ktore moga duszyska przyciagnac?:))
  • 1387 / 5 / 0
Nie lubię mojego psa :/ Nie lubię psów :( Problem...
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 256 / 5 / 0
Mój pies raz mnie widział ztryptaminowanego, cały czas stał w jakimś oddaleniu i mi się przyglądał. Wydawała się trochę przestraszona (mnie? o mnie?) kotek natomiast bał się tylko przez chwilę, strach od razu został zastąpiony mruczeniem i natarczywym ocieraniem się o mnie gdy tylko zostałem zidentyfikowanym(zostałem po prostu obwąchany :-p ). Tak właściwie nie dziwie się że się bał na początku, wystarczyło że spojrzałem w lustro. Wyglądałem jak jakiś zacieszający dzikus z diabelskim uśmiechem.
  • 2244 / 23 / 0
carnage9 pisze:
Z tymi zwierzetami mnie zaintrygowalo. Mam kota, ktory generalnie chyba najbardziej za mna przepada, z posrod mieszkanow. Przy mnie sie uspokaja, spokojnie wyleguje sie na brzuchu. Gdy tripuje na psychodelikach tez czesto sie do mnie lasi itd, mimo iz z regoly jest dosc szalony. Ah, plci zenskiej zwierze:)
Sa wg Ciebie Borrasco jakies prawa/regoly co do zwierzat i duchow? Ktores sie specjalnie lubia lub nielubia itd.

Mam kolege, ktory ostatnio został inicjowany jako nauczyciel Munay-Ki - ścieżki Andyjskich Szamanów. Czy to jest jedna z tych rzeczy, ktore moga duszyska przyciagnac?:))
Tak to już jest z kotami, rodzina może być liczna a kot i tak wybiera sobie tylko jedną osobę, w sensie, wybiera tak naprawdę.
Pytasz czy jakiś duch nie lubi jakiegoś zwierzęcia i na odwrót?

Tak, jak najbardziej. Mogą to być różne duchy.
  • 1387 / 5 / 0
Borrasca, a wiesz może, czy w jakikolwiek sposób może zajść relacja: osoba pod wpływem i wąż? :D
– Jak zdołałaś wrócić?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.