Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 191 / 8 / 0
Jpewnie sprawdze sam skoro nikt tego nie testowal... tylko pytanie czy w testach na narkotyki tych podstawowych kupowanych w aptece wyjdzie tak samo jak na tych szpitalnych? Ja 4pcp testowalem narazie 3 razy i jesli mam porownac do MXE to nawet fajne jest to 4 meo ;-)
Pop X and we doubled up the dossage :diabolic:
  • 275 / 4 / 0
to wkoncu jak z tym dawkowaniem? zamierzam w koncu przetestowac jakie kolwiek disso- probowalem ~25mg MXE po 0.5l wodki na 2 i 5 browarach - film urwany (lub zasnalem) gdy sie obudzilem w worku zostalo 40mg z 100.
Uwaga! Użytkownik Deiff nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 538 / 6 / 0
Pierdolona metoksydyna wypaliła mi żołądek i teraz mnie boli.Jak możecie to zjadać kurwa
Kiedyś w676759838. Nie mogę się zalogować do tego konta
Spoiler:
  • 1987 / 108 / 0
Ja walę pr - odpowiednio rozcieńczysz i nic nie wypala. Skoro jest takie żrące to może wypij roztwór zamiast zjadać proszek?
Co do 4-MeO - próbowałem ostatnio E-MXE i IMO bije na głowę 4-MeO. 4-MeO pozostanie jedynie ciekawostką wśród dysocjantów z dużą ilością efektów ubocznych, a nie ma szans na pozostanie klasykiem na miarę 3-MeO czy MXE.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 58 / 4 / 0
scr pisze:
EDIT - generalnie substancja wypełnia jedną z luk swoim "niszowym" zastosowaniem, ale absolutnie nie jest zamiennikiem ani 3-MeO-PCP ani MXE.
Dostałem torbe 4-meo-PCP zamiast 3-meo-pcp , które tak jest które tak porząda każdy fan dyso.
Szkoda, że ta substancja ma niewiele wspólnego z tą poprzednią ale szkoda wora wyrzucać a reklamacją nie chce mi się teraz pierniczyć, bo jestem w rozjezdzie.
W dysoscjantach można powiedzieć że dopiero ale raczkuje (pare razy DXM) ale pewnego dnia zdecyduję się na testy i prosiłbym o kilka rad:
- ile na 1 raz żeby nie było ZA MOCNO? no i jaka droga podania najlepsza. Pod język/ P.O w drinku?
- s&s będzie najlepsze raczej sam w domu +wyro +sajko nuta? czy łąka w lesie + towarzysze ućpani tym samym?
- jak to sie ma do mixów z BK- grozi ZS?
- opłaca się podbijać dyńkę MJ? czy raczej sprowadzi do parteru?

w razie czego podratuje sie benzo . mam nadal wątpliwości czy to testować, ale i tak alter ego tru ćpuna wygra z tym drugim co by spuścił to w kiblu albo przynajmniej złożył reklamacje.
"Ko­niec końców kocha się swą żądzę, a nie to, cze­go się pożąda." :old:
  • 1987 / 108 / 0
Nie wyrzucaj, szału nie ma, ale warto spróbować.
Zapodaj 40mg. Nie powinno być za mocno, a zawsze można dorzucić. 60mg jest spoko, 80mg to już jest grubo, ale Ty nie masz dużego doświadczenia w disso to nie polecam.
Dotyczy dawkowania poprzednich sortów, ten sort który teraz jest obecny wydaje się mocniejszy.
Co do s&s - IMO w domu, ta substancja nie nadaje się na imprezy i na miasto. Jest zbyt pojebanie stymulująca dopaminę. W domu nie wiem czy w łóżeczku wyleżysz. Nie polecam odpalać neta, bo następnego dnia możesz się zdziwić co to nawypisywałeś. Do lasu lepiej IMO MXM, MXE, ew. 3-MeO-PCP.
Co do mj - ja nie uznaję w ogóle mj i uważam, że nie ma co niszczyć sobie disso fazy przez kanna.
Co do miksów z bk. Nie próbowałem. IMO jeśli jakikolwiek to jakiś niestymulujący serotonergik. Acz uważałbym na ciśnienie i to bardzo. Zobaczysz sam - 4-MeO-PCP to istny szatan jeśli chodzi o stymulację i podbijanie ciśnienia (po niczym innym nie miałem 170/120, na ostrych fazach po MXE dobijałem do 160/100), dobijanie do tego stimów to proszenie się o kłopoty. ZS IMO nie grozi, bo 4-MeO nie ma działania serotoninowego.
Jeśli chodzi o drogę podania - ja stosuję odpowiednio rozcieńczony roztwór i PR, doustnie proponuję tylko w postaci gotowego roztworu z racji tego co napisał wyżęj Anthony Henderson - a substancja ma właściwości mocno drażniące. Pod język - zapomnij, wypali Ci dziąsła i język.

Uważaj na dorzutki - substancja działa bardzo stymulująco i po samym dysocjacyjnym peaku robi się niezły sajgon na bani. Dorzutki go zbijają, ale potem efekt się kumuluje, do tego ryzyko potwornej migreny - łeb mnie napierniczał za każdym razem gdy próbowałem tej substancji, nawet jak zapodałem tylko jednorazowo 40mg, a nie 700mg w ciągu dwóch dni. W tym drugim przypadku migrena trwała pół dnia, w pierwszym - godzinę.
Przygotuj się na te efekty i na nie do opanowania ogromną stymulację po peaku, a substancja Cię nie przerośnie. Do tego specyficzny zjazd, następnego dnia na ogół czuję się jak kupa i mam depresję i huśtawkę nastrojów - ale gdy huśtawka przebuja się na pozytywną stronę (np. muzyka i spacer) to jest to rewelacyjne uczucie nie do opisania i bardzo kreatywny umysł. Na plus bardzo wyostrzona percepcja wzroku następnego dnia, FullHD się chowa.

Co do benzo się nie wypowiem - jestem przeciwnikiem stosowania tej grupy substancji, a ew. zjazd trzeba przeboleć, ew. popić giebla.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1148 / 229 / 7
Działa na receptory sigma. (źródło: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article ... 9334-t002/ )
Przy dorzucaniu po ~10mg co około godzinę można po trzeciej-czwartej dawce zaobserwować wrażenie "dzieje się coś ciekawego", podobne jak na 450mg DXM. Takie unikatowe wrażenie którego nie ma np. na MXE, więc stawiam na sigmę.

Przy takim sposobie dawkowania miałem też, odwrotnie niż scr, najpierw stymulację (dopamina) a gdy zeszła to dysocjacyjne odrealnienie.

Poszedłem spać 2,5 godziny od ostatniej dorzutki i zasnąć łatwo ale ... miałem pojebane, "bliskie rzeczywistości" sny i fałszywe wspomnienia.
Na drugi dzień straszne lenistwo.

Substancja mało rekreacyjna ale ciekawa. Po znalezieniu odpowiedniej dawki może znaleźć zastosowanie jako stim do niektórych prac umysłowych (ale nie nauki, bardziej abstrakcyjnych).
Podejrzewam że dobrze się będzie miksowała z DXM - działanie na dopaminę i serotoninę się uzupełni.
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 1987 / 108 / 0
c11h12n2o3 pisze:
Podejrzewam że dobrze się będzie miksowała z DXM - działanie na dopaminę i serotoninę się uzupełni.
Uważam, że to może być bardzo niebezpieczny mix. DXM ogólnie nie jest bezpieczne do miksów, a 4-MeO-PCP też nie wydaje się być bezpieczną substancją z powodu skutków ubocznych.
Poza tym ciśnienie - normalnie mam 120/80, po DXM miałem 160/100, po 4-MeO-PCP 170/120. Miksu sobie nie wyobrażam :)

Radzę uważać. Jeśli potrzebujesz serotoniny to wybrałbym coś selektywnie serotoninowego i nie podnoszącego ciśnienia - może jakiś SSRI jak escitalopram. Nie wiem jak MDAI. Próbowałem wrzucać 5-HTP do 4-MeO-PCP, ale za późno wziąłem i załadowało się wtedy gdy już peak stymulacyjny zszedł.

EDIT - a co do sigmy to zdecydowanie działa. :D
  • 1148 / 229 / 7
scr pisze:
Uważam, że to może być bardzo niebezpieczny mix. DXM ogólnie nie jest bezpieczne do miksów, a 4-MeO-PCP też nie wydaje się być bezpieczną substancją z powodu skutków ubocznych.
Oczywiście, zaczynałbym od dużo mniejszych dawek, np. 10mg 4-MeO-PCP + 75mg DXM, i zaczekał z dorzucaniem co najmniej 1,5h.

Akurat przy moim dawkowaniu nie zauważyłem skutków ubocznych ale generalnie dysocjanty u mnie nie wywołują bodyloadu, także się tym nie sugerujcie, cecha osobnicza.

Po kolejnych testach twierdzę że w małych dawkach ma ciekawe działanie antydepresyjne, chce się coś działać, i świat się wydaje ciekawy. Tolerancja na działanie dysocjacyjne rośnie szybko w porównaniu do efektów stymulujących.
Co ciekawe niektóre antydepresanty apteczne są agonistami sigmy.
Pytanie tylko czy długotrwała aktywacja sigmy jest bezpieczna...? Bo znane są historie zaburzeń psychicznych po DXM, właśnie związane z sigmą.
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 1987 / 108 / 0
No też uważam, że 4-MeO-PCP w małych dawkach ma, że to tak określę - wykurwistą moc antydepresyjną. Tylko trzeba mieć trochę poukładane w głowie żeby to brać.
W sumie nie próbowałem opcji typu 5mg rano do śniadania, a może to być warte uwagi.

Antydepresanty majstrują z sigmą, też się tym interesowałem. Bardzo dużo popularnych substancji psychotropowych ma na nią wpływ, ale o tym się nie mówi, no bo przecież mainstreamowa psychiatria (sponsored by) wyznaje jedynie teorie serotoninowe depresji i wychwala swoje SSRI i inne mózgojeby ala mianseryna w "leczeniu" depresji.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.