Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1709 / 11 / 0
  • 1188 / 5 / 0
Po dłuższym stosowaniu citalopramu zaczęło być lepiej, lek sprawił, że nie boję się wstać z łóżka i mam ochotę coś robić, lęki się zmniejszyły, a senność mnie już nie męczy. Wygląda na to, że było potrzeba trochę cierpliwości, bo długo się rozkręcał, a efekty uboczne długo nie chciały ustąpić. Teraz z czystym sumieniem mogę polecić ten lek i powiedzieć, że zostaję przy nim na na pewno najbliższe kilka miesięcy. :) Ubolewam tylko nad tym, że nie mogę teraz wziąć tramadolu, ale sytuacja byłaby podobna na każdym SSRI, więc citalopram nic do tego nie ma, muszę jeszcze poczekać kilka miesięcy aż będę mogła odstawić lek ciesząc się jego efektami na dłuższą metę i wtedy spokojnie wezmę sobie tramadol. :)
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 190 / 4 / 0
Ile czasu się wkręcał?
  • 1188 / 5 / 0
Około miesiąca, dość długo, spodziewałam się efektów dużo szybciej, na ulotce wyczytałam, że powinny być po około dwóch tygodniach, tak też zasugerował mi lekarz lecz ja musiałam czekać dłużej. Na szczęście doczekałam się i jest lepiej. :)
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 343 / 3 / 0
biore aktualnie 10mg Citabax'u rano, a za tydzień, dwa bede zwiększał do 20mg, i mam pytanie, jak wpływał on u Was na 'odświętne' walenie opio/GBL? ^^
i dodam że przy tak niskiej dawce dobowej nie odczułem żadnych negatywnych oznak przyjmowania (można powiedzieć ze w połączeniu z alproxem wkręcił mi się od razu) ;-)
"Lets go Batman and Robin. Rob a pharmacy on the comedown."

Spoiler:
  • 1188 / 5 / 0
Ja podczas brania 20 mg normalnie biorę kodeiną, brałam też buprenorfinę i GBL, nie zauważyłam gorszego działania. :)
  • 992 / 17 / 0
Potwierdzam, kodeina działa normalnie. Lepiej niż na wenli i większości SSRI. Szczerze mówiąc koda bez SSRI/SNRI działa na mnie gorzej... A z leku jestem zadowolony. Noradrenalina została naprawiona przez wenle, czas serotonine do normy doprowadzić. GBL nie próbowałem, ale alko działa... znakomicie? Po wenli niemal nie działał i kończył się epizodem depresyjnym.
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 1188 / 5 / 0
Ja jak biorę citalopram to nie mam problemu, że na następne dni po wypiciu alkoholu czyje się fatalnie, co zdarzało się za każdym razem gdy brałam sertralinę lub fluoksetynę.
  • 343 / 3 / 0
mi Citolololo z alko wjeżdza wręcz perfekto, z benzo również dobrze trybi, zaś co do kody to raz że działa tak na 70%, dwa że grzej chyba o połowej krócej niż wcześniej ;_;
"Lets go Batman and Robin. Rob a pharmacy on the comedown."

Spoiler:
  • 14 / / 0
dla mnie citalopram to wielki shit. zawroty głowy takie, że szło zemdleć i głową w ziemię przyfanzolić. dla mnie najgorszy SSRI.
Uwaga! Użytkownik takisobie88 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.