Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 324 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gizmo »
Mam pytanko ,bo mam fotki grzybków ale nie wiem czy np: przy dotknięciu zmieniają w tym miejscu kolor po prostu chodzi mi o detale ponieważ widzialem wiele podobnych grzybków niestety tylko podobnych :(
  • 17 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: pablo81 »
tak powinny wyglądac te grzybki, najważniejsze żeby było wilgotno i ciepło bo wtedy sa najlepsze warunki do staru grzybni, dodatkowo najlepiej jest szperac na łąkach gdzie sie pasą krowy ewentualnie konie, trawa musi byc gęsta i najlepiej grzebac w kępach, na południu Polski czyli na pogórzu najlepiej rosna przy grogach w gęstej trawie na wilgotnym podłożu, mozna spotkac chmary po klika kilkanascie sztuk, wysokość dorosłego osobika to 25 do 30 mm...peace
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: bongosik »
witam
przed moim domem na trawniku znalazłem kilka grzybków, zeskanowałem i daje linka
i mam proźbe rzebyście mi je zidentyfikowali :P

http://grzybki2006.w.interia.pl/Scan0004.jpg

a to coś odemnie

http://grzybki2006.w.interia.pl/grzybki.htm

pozdro
  • 18 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Indyk »
Czy wie ktos kiedy moga pojawic sie pierwsze grzyby w woj świetokrzyskim? Czy juz sa gdzies grzyby biorac pod uwage, ze wczesniej bylo wiele tygodni bez zadnych opadow i ostatnio bylo tylko kilka dni deszczu niezaczesto? Ja bylem juz dwa razy na polu z grzybami i szukalem ale jeszcze nie bylo, chyba ze gdzies sie pochowaly przede mna.
Uwaga! Użytkownik Indyk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: szatan »
W tym roku chcialbym zrobic nieco zapasow grzybow na zime i nie wiem jak najlepiej je przechowywac, zeby sie nie zepsuly. Czy brak dostepu powietrza jest korzystny czy raczej nie? Trzymanie ich w np. kartonowym pudelku im nie zaszkodzi? Myslalem tez, ze mozna by je zamknac w szczelnym pudelku i schowac w dziupli w drzewie albo gdzies pod kamieniami. Da rade takie cos, czy mozna ten pomysl o kant dupy potluc?
Uwaga! Użytkownik szatan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 177 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: clomipramine »
Grzyby po zebraniu musisz ususzyć (najlepiej na słońcu), tylko porozkładaj je tak, żeby było jak najwięcej przewiewu. Suszone grzybki przechowój w papierowej torebce w chłodnym, przewiwnym i suchym miejscu. Jaka kolwiek wilgoć może oznaczać rozwinięcie się pleśni i cała robota na nic. Mój znjomy zjadł co prawda raz zapleśniałe grzyby, ale dostał takiej sraki, że musiał w szpitalu 3 dni leżeć pod kroplówką, żeby się nie odwodnić. Nie polecam.
Świeżo zebrane grzyby można również zamrozić. Po rozmrożeniu masz świeżutkie grzyby nawet wiosną. Możesz kogoś wkręcić, że w marcu poszedłeś na łąkę i zebrałeś griby :-D. Ja nie stosuję tego sposobu, bo świerze grzybole są ochydne w smaku.
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: szatan »
Jak wrzuce juz ususzone grzyby do szuflady (suchej) to bedzie dobrze chyba?
Uwaga! Użytkownik szatan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 177 / 7 / 0
Będzie dobrze, ale muszą być absolutnie suche.
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Tomash »
Lepiej w worek. Grzyby pod wpływem powietrza tracą moc.
Pozdrawiam.
  • 177 / 7 / 0
Czy to kolejny "pewnik" krążący po ulicy typu "chemiczne jointy", "pigóły na kokainie/heroinie" ??:nuts:
Kup sobie w TV MArkecie próżniowe pojemniki do przechowywania żywności i ciesz się na dłużej mocą, aromatem i świerzością swoich grzybków :rotfl:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.