Pomyślałem, że skoro i tak ta grupa leków na mnie nie działa po chociaż miesiącu przerwy, a i tak wpierdalam poltram na przemian z DHC, to najzwyczajniej w świecie zrobię zapas jaki miałem ze dwa razy w życiu.
Mam 6 paczek Zomirenu, 4 paczki relanium, 1 rudotelu, 1 frisium, 5 clonazepamu, 1 Lorafenu, troszkę zetek. I tu pytanie moi drodzy - co jeszcze w PL jest dostepnę z grupy dwubenzodiazepin, nie w imporcie docelowym? Może Elenium, ale trochę mi szkoda jak i na Cloranxen marnować bajery. Pozdrawiam.
o tym leku już zapomniał że istnieje i wypisuje ochoczo.
04 lutego 2021hasan125 pisze: To może (signopam)jak nie próbowałeś zawsze jak jakiemuś lekarzowi mówię o tym leku, stwierdza że
o tym leku już zapomniał że istnieje i wypisuje ochoczo.
W sumie to się pochwale że po 5 letnim prawie-non-stop ciągu alkoholowym gdzie satysfakcjonujące ilości od ok. 2 lat to jakieś 3x 200ml kolorowej lub, czystej pod wieczór, udało mi się w koncu miesiąc temu ograniczyć do picia maksymalnie dwusety tygodniowo ( na szczęście w tym momencie bardziej mnie odrzuca perspektywa picia tego gówna i nie wyczekuje tego jednego magicznego dnia, a nawet go unikam. Ten tydzień obejdzie się bez). I będzie to niebawem moja trzecia chyba tak długa przerwa gdy minie znacznik dwóch miesiecy. Nie chce już do tego wracać, poczułem wagę portfela gdy nie wypierdala sie w błoto często ponad 30 złotych dziennie, i mam nadzieję że tak zostanie. Na tą chwilę zaleczam się pregabą 300mg i ketrelem na noc, lub ewentualnym zolpidemem. Jeszcze tylko wyjść z tych jebanych opio i będę spełniony. Wezmę sobie lekarskie na tydzień i spróbuje walczyć ze skrętem, tylko przydałoby się reoche więcej benzo niż 2 tabsy alpry i opakowanie zolpi. Trzymajcie kciuki
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.