Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 1627 / 414 / 2
@GermanskiOprawca
jem i nie narzekam :v czyżbym był wyjątkiem od reguły jak zwykle?
Spoiler:
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1062 / 277 / 0
@Merx

Mnie na dłuższą metę telepało, dużo lęków odczuwałem i straszne uzależnienie, już mam na szczęście spokój, gorzej z hexenem xD
  • 1627 / 414 / 2
@GermanskiOprawca
dlatego wolę trzymać się kofeinki :3
tyle, że ja wpieprzam dużo ziół 'uspokajających; więc może to też na to wpływa jak na mnie działa kofeina.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1012 / 312 / 5
Zauważe tylko, że każdy toleruje kofeinę trochę inaczej i na każdego działa inaczej. Jednym z głównych czynników odpowiadających za indywidualną tolerancję kofeiny jest cytochrom cyp1A2, którego (jak większość cytochromów) ilość potrafi się znacząco różnić u różnych ludzi. Dla przykładu kobiety mają go znacząco mniej (i gorzej tolerują kofeinę), a aktywnie palący papierosy metabolizują kofeinę dużo szybciej niż reszta społeczeństwa.
Więc, jak z każdą substancją, to że na kogoś działa w jakiś sposób nie znaczy, że na innych musi podobnie,
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 79 / 10 / 0
Zakupiłem dziś 2 monstery (1 z cukrem najlepszy żółty i 1 zero jabłkowy). Już wypite i ucinam ten nawyk zanim wykończy moją florę bakteryjną. Kupiłem 500g dobrej kawy od jutra wracam do zdrowej formy przyjmowania kofeiny. Mocna kawa palona Dallmayr classic intense. Import z Niemiec nie będą to siki, narazie energetyki. Te monstery to wgl strasznie ćpuńskie działanie mają, clearhead jak po metylofenidacie na kilka godzin na niskiej tolerancji.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.

Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.

Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.