Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
Licząc na moje oko 250g powinno dać radę. Ale mogłem się pomylić i równie dobrze może być to 500g. Sprawdź i podziel się opinią bo na pewno się innym przyda.
Co będziesz tym nasączać?
Naprawdę nie ma jakiegoś takiego kanna, które by działało jak kulą w łeb? Może przesadzam, ale wiadomo o co chodzi. AKB-48 było całkiem w porządalu ale tolerka skoczyła i teraz wydaje się bez sensu. Właściwie to pytam na zapas, teraz zamówiłem BB-22 i próbkę STS-cośtam. Zrobię takiego miksa. Ale to też pewnie starczy na miesiąc a potem tolerka orbituje. Przerażają mnie paranoiczno dysocjacyjne jazdy, dlatego pytam - nie chcę się naciąć.
Kanna idealnie spełnia się w roli usypiacza, hydroxyzyna już nie działa, perazyna to samo, po benzo mam reakcje paradoksalne (z czego jestem zadowolony, zarzucam z rana i jest miodzio ;)) ale przychodzi wieczór i jest problem. Chlać nie chcę bo ile można. Po kodeinie mnie napierdala brzuch i mimo tego usypiać też mnie to nie usypia. Ratujcie ludzie!
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.