Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
Licząc na moje oko 250g powinno dać radę. Ale mogłem się pomylić i równie dobrze może być to 500g. Sprawdź i podziel się opinią bo na pewno się innym przyda.
Co będziesz tym nasączać?
Naprawdę nie ma jakiegoś takiego kanna, które by działało jak kulą w łeb? Może przesadzam, ale wiadomo o co chodzi. AKB-48 było całkiem w porządalu ale tolerka skoczyła i teraz wydaje się bez sensu. Właściwie to pytam na zapas, teraz zamówiłem BB-22 i próbkę STS-cośtam. Zrobię takiego miksa. Ale to też pewnie starczy na miesiąc a potem tolerka orbituje. Przerażają mnie paranoiczno dysocjacyjne jazdy, dlatego pytam - nie chcę się naciąć.
Kanna idealnie spełnia się w roli usypiacza, hydroxyzyna już nie działa, perazyna to samo, po benzo mam reakcje paradoksalne (z czego jestem zadowolony, zarzucam z rana i jest miodzio ;)) ale przychodzi wieczór i jest problem. Chlać nie chcę bo ile można. Po kodeinie mnie napierdala brzuch i mimo tego usypiać też mnie to nie usypia. Ratujcie ludzie!
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.