Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5086 / 874 / 0
Glowna roznica jest taka, ze keta to pustelnicza uzywka . Nie masz po tym empatii, raczej czas chce sie spedzac sam ze swoim mozgiem w tym stanie. Ludzie sa wrecz przeszkadzajacy, irytujacy. W malych dawkach tego efektu az tak duzego nie ma, ale w wiekszych to mocno introspektywny drag. No dziala jak dysocjant po prostu.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 3362 / 349 / 0
Dokladnie tak. Nie masz ochoty z ludzmi byc, ani nic robic, jedynie muzyka moze byc, chociaz i tez nie zawsze. Znieczula, wrecz zombifikuje. Podczas fazy dialog jest mozliwy tylko o wrecz najdziwniejszych rzeczach. W najglebszych czelusciach umyslu mozna sie napotknac na skrywane demony ktore potrafia wystraszyc na smierc.

A i tak czlowiek ciagle chce wracac do tej dziury dysocjacyjnej
  • 3155 / 884 / 5
No ja akurat ketową interakcję lubię bardzo. Jesttl to też dosyć popularna imprezowa używka.
Poor kids are just as bright and talented as white kids.
  • 2807 / 363 / 0
Czyli mówicie ze lepiej z tej dwójki emka / keta , lepiej emka ?
  • 3155 / 884 / 5
Dla mnie lepiej obie na raz ale zależy czego ty oczekujesz.
  • 2807 / 363 / 0
09 czerwca 2020DelicSajko pisze:
Oczekuje hmm euforii mega dobrego samopoczucia MAX empatii itp tej miłości do świata pewności siebie chęci do rozmowy
  • 3155 / 884 / 5
To na pewno nie keta.
  • 430 / 26 / 0
09 czerwca 2020michass90 pisze:
Oczekuje hmm euforii mega dobrego samopoczucia MAX empatii itp tej miłości do świata pewności siebie chęci do rozmowy
To o czym mówisz dadzą ci empatogeny, dysocjanty to raczej drug dla samotników.
  • 2807 / 363 / 0
11 czerwca 2020papiereklakmusowy pisze:
09 czerwca 2020michass90 pisze:
To o czym mówisz dadzą ci empatogeny, dysocjanty to raczej drug dla samotników.
Tak myślałem że empatogeny bo takim jest m.in MDMA .
  • 77 / 7 / 0
A czemu mając wiedzę o MDMA, założyłeś, iż keta może z nią konkurować na płaszczyźnie empatii I samopoczucia? Mnie w małych dawkach keta robotyzuje, w dużych wciąga w wir. Euforia jest taka stricte "samotnicza", nie ma to nic wspólnego z euforią ogólnie rozumianą, a I nawet ta dziwna nie zawsze mi się załącza.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.