ODPOWIEDZ
  • 238 / / 0
rafaello12 pisze:
A za zatykanie nosa odpowiedzialny jest nie kto inny jak mentol! I to głównie on w tabace powoduje jej szkodliwy wpływ na naszą śluzówke. Na szczęście jest na to recepta - tabaki suche takich firm jak np. Willson of Sharow czy Samuel Gawith
Ciekawe czy mój problem z kichaniem i dramatycznym katarem też może się stąd brać. Mam Willsona jakiegoś uchowanego, może spróbuję. Bo Ozony to się nie tykam już, kilka innych wilgotnych tabak też się nie sprawdziło.
Dla dobra nauki, najwyżej znów przez tydzień nie będę mogła oddychać %-D
życie jak las vegas parano
  • 103 / 2 / 0
Może masz bardzo wrażliwą śluzówke, może masz zniszczoną. Snuffasz często czy okazyjnie? Jeśli często to daj odpocząć śluzówce, jeśli okazyjnie to popróbuj innych firm-polecam owocówki Samuela Gawitha ;)
Z mojego doświadczenia -> Ja zakochany w tabace, po pewnym czasie już nie mogłem snuffać Poschla, a suche tabaki były dla mnie zbawieniem. Dobry kumpel wogóle zrezygnował ze snuffania gdy zawsze go częstowałem Poschlem właśnie ze względu na zatykanie nosa, a teraz Samuela Gawitha nie odmawia ;)
  • 238 / / 0
Od jakiegoś roku, półtorej a może dłużej prawie w ogóle. Kiedyś więcej, choć myślę, że nie były to jakieś astronomiczne ilości tak jak ktoś tam wcześniej pisał, że pudełeczko w trzy dni %-D
Teraz chciałam powrócić do okazyjnego tabaczenia, dlatego szukam jakiegoś rozwiązania mojego problemu.

A takie pytanie jeszcze, czy sucha tabaka typu Willson może po dwóch latach od otwarcia wywietrzeć (czy cokolwiek innego) i też źle wpływać na śluzówkę? Bo w sumie nie chce kupować kolejnej tabaki, jeśli nie wiem czy będę dała radę jej używać, bo siedzi mi już kilka w szufladzie i nie mam co z nimi począć.
życie jak las vegas parano
  • 103 / 2 / 0
Szczerze mówiąc nie wiem, tylko raz w życiu zwietrzała mi tabaka i był to RedBull :)
Na logike -> tabaki wietrzeją gdy mentol z nich paruje, suche go nie posiadają więc wydaje mi się, że nie, ale pewności nie mam. To tylko moje domysły, nigdy nie spotkałem się z wywietrzałym WoSem. Zależy też dużo od tego w jakich warunkach była przechowywana, jeśli sobie leżała w szufladzie grzecznie to myśle, że powinna być ok.
Ciężko powiedzieć w czym jest problem, musisz metodą prób i błędów do tego dojść. Byćmoże masz bardzo wrażliwą śluzówke i dlatego ona tak reaguje. A byćmoże Twój nos nie lubi tego mentolu i tu sucha tabaka byłaby rozwiązaniem.
Jak masz to spróbować nie zaszkodzi ;)
  • 194 / 13 / 0
Ja używam tabaki już od kilku lat, kiedyś w dużo większych ilościach, niż obecnie. Do codziennego wciągania najbardziej podchodził mi Medicated No. 99 od J&H Wilson. Do piwka i okazjonalnego wciągania najlepsze były dla mnie tabaki od Paula Gotarda (głównie Fruit Mix, Lemon i Chocolate) oraz WoS'y (Apricot, Chocolate Orange i Morlaix). Najmniej ceniłem tabaki od Poschl Tabak.
  • 79 / 2 / 0
Duzo tabaki w zyciu wciagnalem i z perspektywy czasu zaluje. Wiadomo to byl szpan, nowe doswiadzenie, cos 'cool' ale strasznie mi sluzowki pocharatalo. Do dzis mam problemy. Wiec odradzam bo nic wielkiego nie daje a potem kicha. Juz z 10 lat nie wciagam a problemy sa..
  • 11 / / 0
Zdecydowanie moim faworytem jeśli chodzi o tabakę są Gotardy limitowane "z miętą". Gruszka, jałowiec, malina.
  • 1824 / 104 / 20
Gdyby nie pewna właściwość tabaki, za którą ją uwielbiam, pewnie dawno odpuściłbym tą używkę, otóż, ma ona w sobie coś magicznego, gdy sobie przypomnę aromat, pudełko tabaczki którą już dawno wysnuffałem powracają wspomnienia, wszystkie okazje przy jakich miałem ten proszek, dawne melanże, dawny sposób myślenia, spotkania ze znajomymi których rzadko już widuje. Pamietam praktycznie kiedy i w jakich okolicznościach kupiłem każde pudełko(żadnego nie wyrzuciłem). Nie wiem jak to działa, ale tabaka powoduje u mnie intensyfikacje wspomnień z nią związanych.
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni Klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - Amfetamina Buprenorfina
  • 2 / / 0
Wielu producentów przerobiłem, ale i tak prędzej czy później wracam do Red bulla - Mimo tego, że nie jest zbyt przyjemna.
Ma jednak to coś ... :D
  • 129 / / 0
red bull przebija wszystko :-) oprócz niego tylko medyka mógłbym polecić
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.