rafaello12 pisze:A za zatykanie nosa odpowiedzialny jest nie kto inny jak mentol! I to głównie on w tabace powoduje jej szkodliwy wpływ na naszą śluzówke. Na szczęście jest na to recepta - tabaki suche takich firm jak np. Willson of Sharow czy Samuel Gawith
Dla dobra nauki, najwyżej znów przez tydzień nie będę mogła oddychać
Z mojego doświadczenia -> Ja zakochany w tabace, po pewnym czasie już nie mogłem snuffać Poschla, a suche tabaki były dla mnie zbawieniem. Dobry kumpel wogóle zrezygnował ze snuffania gdy zawsze go częstowałem Poschlem właśnie ze względu na zatykanie nosa, a teraz Samuela Gawitha nie odmawia ;)
Teraz chciałam powrócić do okazyjnego tabaczenia, dlatego szukam jakiegoś rozwiązania mojego problemu.
A takie pytanie jeszcze, czy sucha tabaka typu Willson może po dwóch latach od otwarcia wywietrzeć (czy cokolwiek innego) i też źle wpływać na śluzówkę? Bo w sumie nie chce kupować kolejnej tabaki, jeśli nie wiem czy będę dała radę jej używać, bo siedzi mi już kilka w szufladzie i nie mam co z nimi począć.
Na logike -> tabaki wietrzeją gdy mentol z nich paruje, suche go nie posiadają więc wydaje mi się, że nie, ale pewności nie mam. To tylko moje domysły, nigdy nie spotkałem się z wywietrzałym WoSem. Zależy też dużo od tego w jakich warunkach była przechowywana, jeśli sobie leżała w szufladzie grzecznie to myśle, że powinna być ok.
Ciężko powiedzieć w czym jest problem, musisz metodą prób i błędów do tego dojść. Byćmoże masz bardzo wrażliwą śluzówke i dlatego ona tak reaguje. A byćmoże Twój nos nie lubi tego mentolu i tu sucha tabaka byłaby rozwiązaniem.
Jak masz to spróbować nie zaszkodzi ;)
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - Amfetamina Buprenorfina
Ma jednak to coś ... :D
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.