Dział poświęcony najprostszym pochodnym amfetaminy, oraz niej samej. To grupa stymulantów - oddziałują na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 51 / 7 / 0
Jak wasze doświadczenia z dzieleniem Elvanse ?
  • 86 / 10 / 0
A ja takie pytanko mam. Nie mam pojęcia, czy mam ADHD, bo nikt mnie nie diagnozował, ale jest to całkiem prawdopodobne. Anyway, biorę MPH i dobrze na mnie działa, nie jakoś super, ale poprawa jest. Zrobiłem raz w życiu próbę z amph rok temu, proch z darknetu, testowałem między 10-40 mg oralnie, i to nie było fajne, mega senność (normalnie zrobiłem sobie 1h drzemkę po 1h od przyjęcia), przytępienie, wręcz taki zanik myśli, żadnej super kreatywności, żadnej poprawy nastroju, ale faktycznie uspokojenie psychofizyczne było, i chciało mi się umyć okna po roku odkładania. I teraz pytanie, czy Elvanse zadziałałoby na mnie lepiej? MPH działa, amfetamina w prochu słabo, a Elvanse...
  • 997 / 283 / 2
@Epiphone w dużym skrócie: TAK.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 86 / 10 / 0
@Merx strasznie obszerna odpowiedź :D ale zakładam że masz sporą wiedzę o stymulantach i wiesz co mówisz, tak więc dzięki.
03 stycznia 2025Merx pisze:
@T800 to moze nie masz ADHD? mnie MPH usypia na tyle, ze przy wiekszych dawkach to potrafie usnac na tacy na ktorej robiem sniffa na 8h trzymajac zwijke w rece - mam na to swiadkow nawet xD
Mam do Ciebie pytanie odnośnie tego posta, czyli wg Ciebie efekt senności po stymulantach to oznaka, że ma się ADHD? Czytałem, że człowiek z ADHD po wzięciu stymulantu jest spokojniejszy i wyciszony, ale nie słyszałem o senności. Ciekawi mnie to, bo miałem senność po amph w proszku, i nie wiem, co to oznacza, a nie byłem nigdy diagnozowany i nie stać mnie na to

I jeszcze jedna sprawa, a porównałby ktoś Elvanse do selegiliny? Podobno sele metabolizuje się do jakiejś formy amfetaminy
  • 170 / 58 / 2
selegilina jest inhibitorem MAO-B i blokuje wychwyt zwrotny dopaminy, przy dawce 10mg selegiliny zmetabolizuje sie 1-3mg lewoamfetaminy, która jest słabsza niz dekstroamfetamina. natomiast elvanse jest prolekiem, który przekształca sie do dekstroamfetaminy. całkowicie różne leki. selegilina na ADHD u osób dorosłych nie daje efektów terapeutycznych. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8961775/
Selegiline treatment was not more effective than placebo

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 997 / 283 / 2
19 lutego 2025epiphone pisze:
@Merx strasznie obszerna odpowiedź :D ale zakładam że masz sporą wiedzę o stymulantach i wiesz co mówisz, tak więc dzięki.
03 stycznia 2025Merx pisze:
@T800 to moze nie masz ADHD? mnie MPH usypia na tyle, ze przy wiekszych dawkach to potrafie usnac na tacy na ktorej robiem sniffa na 8h trzymajac zwijke w rece - mam na to swiadkow nawet xD
Mam do Ciebie pytanie odnośnie tego posta, czyli wg Ciebie efekt senności po stymulantach to oznaka, że ma się ADHD? Czytałem, że człowiek z ADHD po wzięciu stymulantu jest spokojniejszy i wyciszony, ale nie słyszałem o senności. Ciekawi mnie to, bo miałem senność po amph w proszku, i nie wiem, co to oznacza, a nie byłem nigdy diagnozowany i nie stać mnie na to

I jeszcze jedna sprawa, a porównałby ktoś Elvanse do selegiliny? Podobno sele metabolizuje się do jakiejś formy amfetaminy
to wytłumacz dlaczego zawsze rano po codziennej dawce medikinetu czy jak zacznie działać elvanse muszę się przespać? XD tak z godzinę-dwie, also kiedyś na imprezie posypali mi w ch*******j długą linę 3cmc gdzie ponoć pobiłem 'rekord' w 'zjedzonej' ilości na raz - byłem młody i głupi, tzn nadal jestem głupi, ale już nie młody XD co się stało? w jakoś tak pod koniec węgorza zasnąłem na blacie z głową w tym prochu i zwijką w ręce XD, spałem tak 8h i się wyspałem jak nigdy dotąd XDDD - całkowicie poważnie. trudno jest brać stymulanty rekreacyjnie mając adhd, bo nigdy nie wiesz jaka dawka Cię dosłownie uśpi jak midazolam każdego przed zabiegiem operacyjnym :v

PODKREŚLAM, ŻE ZAŻYWANIE REKREACYJNE STYMULANTÓW MAJĄC ADHD JEST W CHOLERĘ NEUROTOKSYCZNE

ale co zrobisz jak nic nie zrobisz, błędy młodości
  • 52 / 3 / 0
To zasypianie po stimach to raczej kwestia tolerancji, przemęczenia organizmu i zwykłego głodu narkotykowego. Łatwiej jest się wtedy skupić stąd i zasnąć, bo u kogoś kto dużo i długo używa pobudzenie nie jest tak nachalne. Jak człowiek jest głodny to też nie będzie mógł zasnąć, głód narkotykowy to też "potrzeba fizjologiczna", której zaspokojenia organizm się domaga. Kiedyś jak byłem mocno wjebany w meth to miałem sytuację, że nie mogłem usnąć, jak nie huknąłem na dobranoc.
  • 997 / 283 / 2
@CiuciuWarrior Tylko Ty mówisz o dawkach rekreacyjnych i ciągach na nich, ja mówię o dawkach terapeutycznych, jednorazowym wyskoku z 3cmc i później dalej dawkach terapeutycznych, nie biorę niczego w ciągach dawek rekreacyjnych od ponad 1.5 roku.

Ale zgadzam się w 100% z Tobą, że osoby bez ADHD nawet tak mają, że nie mogą zasnąć z powodu 'głodu narkotykowego' - nie raz, nie dwa, nie trzy słyszałem o takich sytuacjach w gronie osób z byłego otoczenia.
  • 1455 / 516 / 0
I zasnąć, ale i potem wstać i się rozbudzić, jak już zasną.
  • 4291 / 698 / 2117
03 lutego 2025Merx pisze:
@papiesznik pewnie jakieś min, 500mg + zależy od tolerki, od tego czy masz ADHD, od wielu innych czynników, also elvanse to prolek - musi przejść przez metabolizm, żeby to była lisdokseamfetamina. Zastanów się na podstawie tych danych czy się opłaca, to nie jest lek do ćpania absolutnie i dokładnie o to właśnie w tym wszystkim chodzi, o bezpieczeństwo odnośnie nadużywania względem MPH.
Przecież 500mg+ to będzie jakieś +/- 20 tabletek, w zależności od ilości.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
ODPOWIEDZ
Newsy
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.