Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 243 / 15 / 0
Kto sięga - ja
czemu ?? brak znajomych przez to że nie mogę nikomu przyp**dolic . i każdy mną pomiata jak śmieciem. jakaś dziwna blokada w psychice której nie mogę zmienić.

pije po szkole . szkoda ze nie mozna w szkole. bo wtedy bym komuś coś zrobił i mialbym jakiś respekt
"Niejednemu tu psychiatra jestem pewien nie pomoże,"
  • 1262 / 17 / 0
Chciałem zajarać zioło bo wszyscy o nim gadali, to zajarałem pokazali mi acodin, a ja zajrzałem dalej opiaty z apteki po dzień dzisiejszy, koniec dziękuje.
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 189 / 2 / 0
Rozni ludzie z roznych powodow siegaja po dragi. Jedni szukaja rozrywki, inni chca zagluszczyc jakis strach czy lek w sobie a drag im w tym pomaga, sa tez tacy ktorych przygoda zaczyna sie na nieswiadomce bo kolega dosypal cego jestem przykladem. Niemiej jednak w najgorszej sytuacji sa ci ktorych zycie skrzywdzilo i poprez dragi uciekaja od problemow czy odstawiaja je na drugi plan, stawiajac na pierwszy uzywke. Takie sytuacje z reguly dobrze sie nie koncza.

Kto siega po narkotyki?? Kazdy i nikt.
Ja siegam bo od zawsze interesowaly mnie odmienne stany swiadomosci, siegam bo lubie i nikt mi tego nie moze zabronic.
Uwaga! Użytkownik 4acoDMT jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 238 / / 0
Mając depresję sięgałam po DXM, bo na zjeździe mogłam wszystko, czułam się szczęśliwa. A poza tym, to oderwanie od rzeczywistości bardzo mi wtedy odpowiadało.

Niektórzy nie lubią stanu trzeźwości, choć po takim ciągu czy długiej bani sama trzeźwość potrafi być odmiennym stanem świadomości, czego miałam okazję wczoraj doświadczyć.

Można też dzięki narkotykom poszerzyć swoje horyzonty myślowe, twórcze...

Motywacji może być niezliczona ilość. A kto sięga po narkotyki to już inna kwestia. Desperacji i ludzie ciekawi świata? Może, ale nie ma co uogólniać. Ja tam zawsze miałam swój świat i mimo iż lubię towarzystwo innych ludzi, to często takie odcięcie się od rzeczywistości mi odpowiada, skupiam się na jakiś własnych przeżyciach, dobrze się bawię nawet sama z sobą.
życie jak las vegas parano
  • 20 / 1 / 0
Niespełnieni romantycy, wrażliwi samotnicy, którzy chcą od życia więcej niż może ono im zaoferować.
  • 86 / 6 / 0
Ludzie którzy muszą napierdalać fizycznie czy tym bardziej umysłowo.
Sięgają po nie ci którzy chcą być w czymś najlepsi i przez to szanowani, dobrze zarabiający. tyczy się stymulantów
  • 1180 / 5 / 0
Mój brat by odpowiedział:

- kto sięga?
- ćpuny.
- dlaczego?
- bo to menele.

;-)
  • 222 / / 0
W moim przypadku to myśliciel, filozof, naukowiec- teoretyk który sięgnął po psychodeliki by dowiedzieć się coś wiedzieć o tym gdzie jest mu dane istnieć, a to że aktywowały resztę jego intelektu, to wprowadziły go w nowe uzależnienie... Wiedza.
  • 65 / / 0
ja siegnalem dobrowolnie. nikt mnie nie namawial ani nie zmuszal. gdzies juz to chyba pisalem, ale pewni ludzie po prostu maja predyspozycje, ktore powoduja ze predzej czy pozniej ich sprobuja. jestem typem filozofa rozmyslacza nad celem egzystencji i zasadami, wedlug ktorych dziala nasza rzeczywistosc, wiec siegniecie po psychoaktywniaki to byla kwestia czasu :D. ale takze po prostu chcialem z ciekawosci pozwiedzac wnetrze swojej czachy xd.
Uwaga! Użytkownik Nick na potrzeby [h] nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 268 / / 0
Zawsze chodziło o to że po prostu mi się podobało. Nie poznałem jeszcze lepszego uczucia niż upalić się jak świnia i posłuchać Hendrixa - nawet sam w domu, leżąc w łóżku.
ja jestem człek tolerancyjny, kopie dopiero po trzeciej kaczy
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.