Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 523 / 2 / 0
Jak zamówisz do północy, to następnego dnia na 100% będzie, pod warunkiem że będzie to dzień powszedni ;-) . Nieraz się zastanawiam i zastanawiam, aż w końcu zamawiam w ostatniej chwili, więc to pewna inforamacja. Czasami zamawiałem nawet o 2-3 w nocy, i wtedy czasami było, a czasami nie. Na tej kartce A4 co jest razem w siateczce z zamówieniem jest kilka informacji, min. godzina wyjazdu z hurtowni, zwykle jest to około 5 rano. Ale wiadomo, że muszą mieć czas na spakowanie tego itd..
Ciekawostka: mój rekord jeśli chodzi o czas między kliknięciem "zamów", a odbiorem w aptece to 8 godzin :-) Zamówiłem o 2 w nocy a odebrałem o 10 ;-)
  • 443 / 7 / 47
Szmaty z DOZ zablokowały mi konto %-D. Jestem jedynym takim szczęśliwcem czy ktoś jeszcze miał takie szczęście?
Szanowny Panie,

Uprzejmie informujemy, że Pana/Pani konto zostało zablokowane przez
administratora Portalu (art. 96 ust. 4 ustawy z dnia 6 września 2001
roku zwanej "Prawem Farmaceutycznym"). Cyklicznie zamawiał Pan większe
ilości preparatu zawierającego w składzie kodeinę - Antidol. Takie
postępowanie może nawet spowodować zagrożenie zdrowia pacjenta.
Proszę porozmawiać na ten temat z lekarzem.

Z poważaniem - Administrator www.doz.pl
  • 394 / 7 / 0
Możecie mieć na jednym koncie zmieniać nazwiska? czy macie kilka kąt? Trzeba podawać inne dane oprócz nazwiska i imienia?
  • 1041 / 4 / 0
Opiofan, masz mistrza! %-D Jak często i dużo zamawiałeś? Po jakim czasie zablokowali Ci konto?
  • 394 / 7 / 0
Pisał, że od chuja w różnych aptekach więc oprogramownie stronki daje automatycznie bana ;/
  • 443 / 7 / 47
Opia pisze:
Opiofan, masz mistrza! %-D Jak często i dużo zamawiałeś? Po jakim czasie zablokowali Ci konto?
No więc zamawiałem tak gdzieś od maja (gdy w ostatniej taniej całodobowej w mieście dostałem "bana") do czasu tego mejla, co 1-2 dni po 4 paczki, za każdym razem inna apteka. Z 40-50 zamówień musiało pójść co najmniej.
W okolicach tego bana stwierdziłem, że sobie zamówię do kilku ulubionych aptek na zapas i poszły tak z 4 zamówienia, każde do innej. No i nagle nie szło się zalogować :-D. Co ciekawe, mimo blokady konta 3 z nich i tak przyszły ;-).
Myślę że to nie automat, ale jakieś monitorowanie odgórne podejrzanych zachowań (lub ewentualnie cynk z którejś apteki do centrali w międzyczasie).
Chuj im w dupę, zakładam nowe, mogliby mi tylko zebrane punkty na nie przelać %-D.
  • 342 / / 0
POCZYTAŁEM WĄTEK I SIE ZROBILO troche jak w dexie pare stron temu , jak o watku "PERSolal dzizus"Kiedys odjebałem ładną akcje , dawno to było i wtedy jeszcze 600 mnie robiło a więc mam dwie apteki obok chaty , w jednej i w drugiej wydawali mi wtedy do ok 4 pak , wiec poszedłem do obu i jebnalem 900 , zakupy ok , zgrzałem sie jak jasna kurwa , dojebałem alpry po ponad pol godzinie chwiejac sie na nogach , postanowilem pojsc kupic drugie tyle zeby na wieczor bylo , a ze sobota blisko 14 nie moglem isc dalej to do tej samej , wpadam i bełkocze 4 paki antidolu mloda aptekarka patrzy na mnie i mowi ze mi nie sprzeda i ze kupowałem przed chwilą to ja jak to na benzo stoicki spokoj i mowie ze zgubiłem po drodze do domu i che antidol bo mnie boli , haha , i nie odpuszczałem wkoncu babka wymiekła poszła spytać sie kierownika wpadł powiedział ze nie wyda mi lekow z kodeiną , a ja "dlaczego" trzymajac sie lady , powiedział że zbyt często kupuje a kupowałem rzadko i zebym wiecej nie przychodził po nic z kodeina bo mi nie wydadza podzekowalep poszedlem apteka spalona a szkoda bo tanio i blisko , ale chuj mam apteke w ktorej sprzedaja kazda ilosc ale trzeba isc ze 20 min w jedna str a na cisnienu ze sraka w gaciach lipa...
Jebać "złe" apteki , wystarczy znaleźć jedną w mieście co ma to w dupie i tam chodzic dzien w dzien zwietrza interes i wydaja bez poblemu , a juz wogole jak pare razy zostawisz 100zl na ladzie w jeden dzien.
  • 282 / / 0
bylem ostatnio w dozie i baba mowi ze jeszcze raz i na psy dzwoni hehe :nuts: mowi ze to niemozliwe zeby zjesc 100 tabletek w tydzien
Jesli myslisz ze jestes kims na tym forum to tak naprawde jestes nikim. To dla forumowych napinaczy
Jan Eth-Cat Drugi pisze:
Opio to sama dobroć dla świata i korzyści dla używającego,
Kodeina usuwa komórki nerwowe a odbudowuje te w mózgu.
  • 258 / 2 / 0
chrup pisze:
bylem ostatnio w dozie i baba mowi ze jeszcze raz i na psy dzwoni hehe :nuts: mowi ze to niemozliwe zeby zjesc 100 tabletek w tydzien
hehe wysmial bym ja prosto w twarz! U mnie w miescie tez jest taka jedna lajza aptekarka. Zawsze jak po cos do niej pojde slysze odpowiedz z predkoscia swiatla "nie mam", nikomu nie sprzeda! Kiedys na bol glowy polecilem mojemu wujkowiii antidol, poszedl do tej apteki i to samo "nie mam". A zawsze wyglada schludnie, pod krawatem, z teczka itp. Nie nawidze takich starych prykow z misja. Najchetniej plunal bym im na lade. Ale to olewam

edit: a najgorsze jest to ze jak jest brak jakichkolwiek zapasow, jest sobota popoludnie, chce pojechac po kode, a w miescie dyzur ma wlasnie ta apteka, z ta lajza za lada. I to jedyna apteka otwarta przez weekend w miescie. Nie ma ani jednej 24h. To dopiero lipa...
  • 523 / 2 / 0
chrup pisze:
Też miałem podobną sytuacje. "Odebrał Pan 50 opakowań w tylko w ciągu tego miesiąca, policzyłam sobie. I ma pan szczęście że nie zadzwonimy na policje" ;-)
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.