Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1033 / 7 / 0
@pill, też nie rozumiem. Słyszałem, że dobra ćwiara nie jest zła :gun:
  • 134 / / 0
pilleater pisze:
Wilcze jagody rozumiem, bielunia też jakoś zrozumiem, ale heroina?
Morfina też jest przecież dobra :cheesy:
Uwaga! Użytkownik Dead Kennedys nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 105 / 0
pill to bardzo dobrze wie, wytłumacz to chaotycznej ;) Albo i nie tłumacz; rzeczywiście nie każdy powinien testować wszystkiego, zwłaszcza silnych depresantów
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 394 / 7 / 0
Wszystko oprócz fety i inhalantów
  • 271 / 8 / 0
A co jest zlego w fecie, raz na ruski rok? Toz to nawet malym dzieciom na ADHD daja %-D

Nigdy nie sprobuje inhalantow i wszystkich atropino-podobnych. Teraz nie bede probowal tez hery, fenta i innych takich hardcore opio
  • 510 / 14 / 0
U mnie póki co ponad postanowieniami jest wszystko metodą i.v.
Na samą myśl o naczyniach krwionośnych wykręca mnie niemiłosiernie, na pograniczu spazmów, a hasło np. żylaki, zapalenia żył przy głębszym zastanowieniu powodują zjazd saturacji kolorów na twarzy niemal do zera. Widziałem gdzieś nazwę tej swoistej fobii.
Także raczej tego nie przeskoczę ;]. Natomiast postanowienia:
Hmm... Takowych poza górnolotnymi opiatami i silnymi benzo w ciągach brak ;)
  • 2518 / 28 / 0
1. Jenkem (jakoś fekalia mnie nie kręcą)
2. Kora kruszyny j.w.
3. Kompot wydzielany z pompy dworcowego dilusa. Cholera co takie coś może zawierać oprócz HIVów, HCVów i innych rzeżączek przenoszonych drogą żyłową

Kiedyś za gówniarza stawiałem sobie takie wyraźne granice. Co mogę, a czego mi nie wolno, ale z czasem się to zatarło i zaczęły śmieszyć takie dziecięce dyrdymały. Wszystko jest dla ludzi, problem tkwi tylko w dojściach.
  • 3248 / 3 / 0
wilczej jagody i bielunia, reszta jakoś przejdzie. Po prostu bieluniowe fazy mnie nie kręcą, nie chcę palić nieprawdziwych fajek, gadać z kimś kogo nie ma itd.
heroina, morfina, kokaina, które wiele osób skreśla spróbowałbym gdyby tylko była okazja i pewność, że to to, teoretycznie helenę jeszcze w każdej chwili mogę mieć, ale co do jakości... nie mam tej pewności dlatego na razie dałem sobie z nią spokój.
  • 7 / 1 / 0
- heroina
- jakies kleje
- clony, rolki, difki

do tego jestem zrażony strasznie, przez najblizsze otoczenie... pozdro 4all
  • 124 / 15 / 0
Nie zamierzam próbować stymulantów (za wyjątkiem kofeiny), benzodiazepin i opiatów. Zerowy potencjał poznawczy, wysokie ryzyko rozpierdolenia zdrowia i uzależnienia - co za bezsensowne gówno.

Widziałem pozytywnie wykręconych ludzi po psychodelikach, ale po tych trzech powyższych jakoś nie bardzo.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.