4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 357 / 3 / 0
Kiedyś płakałem na forum właśnie po akcji z mefedronem (koko ze smart szopu, ktory niewątpliwie na tej substancji bazował). Było to moje 3 spożycie tej substancji w życiu. 100%owo co mi się stało pewności nie mam, bo nie miałem ostatecznie rezonansu magnetycznego ale bardzo duża ilość alkoholu(już podniesione ciśnienie) i ten wspaniały proszek, spowodowały mikrowylew, który utrudnił mi życie przez jakieś pół roku. Były różne wersje (np. uszkodzony błędnik) . Generalnie przez pół roku kręciło mi się w głowie.Także nie tylko ciągi mogą być szkodliwe. Przez te pół roku dałem sobie spokój z dragami.

PS Ale już jakiś czas temu wróciłem do substancji psychoaktywnych i mam się świetnie. Mam również 1g mefa w szufladzie. I jest jedyną substancją której się boję. Wielokrotnie już rozważałem skosztowanie, ale lęk mnie hamuje.
Teraz moje pytanie.. nie łącząc z alko i podając oralnie, szkodliwość jest znacznie mniejsza, skok ciśnienia chyba też? Nie twierdze że nie jest szkodliwe, chodzi mi o to że bez alko i ta droga podania, jakieś rozsądnej ilości , 150 mg, ryzyko podobnej sytuacji jak wtedy jest zmniejszone do ułamka procent?
  • 2775 / 40 / 0
stonedrider pisze:
skok ciśnienia chyba też?
tak, wchodzi łagodniej
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 174 / / 0
1. nie ma sie czego bać
2. nie masz organizmu to używek = nie tykaj
nie widzę problemu

"ale lęk mnie hamuje" - chociaż z tego względu bym nie próbował, z góry chujowe nastawienie
  • 357 / 3 / 0
BS, dzięki, myślę że to miało dla mnie najważniejsze znaczenie.

"nie masz organizmu to używek = nie tykaj" a to ktoś ma "organizm do używek"? ha ha, dobre..
  • 3449 / 129 / 8
kozik pisze:
1. nie ma sie czego bać
2. nie masz organizmu to używek = nie tykaj
Mam nadzieję, że nie będziesz musiał weryfikować poglądów za parę lat ;)
  • 174 / / 0
stonedrider pisze:
"nie masz organizmu to używek = nie tykaj" a to ktoś ma "organizm do używek"? ha ha, dobre..
ja nie uważam, że mam...
ale znam na tyle swój organizm, że wiem na co mogę sobie pozwolić
Czeslaw pisze:
Mam nadzieję, że nie będziesz musiał weryfikować poglądów za parę lat ;)
też mam taką nadzieję ;)
  • 159 / 8 / 0
Ja mef brałem trochę ponad rok czasu, nie biorę około miesiąca. Nie licząc uszkodzonego wzroku, dziś sobie chciałem pobiegać z psem - i co? Po 5 minutach kłucie od strony serca. Podejrzewam, że to też od mefa. Wcześniejsze lata nie miałem żadnych problemów ;(
Uwaga! Użytkownik d4rqu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 129 / 8
Rok to niestety dużo. Ja wciągnąłem ledwie kilkadziesiąt kresek w życiu przez okres około 2 lat i też mi obraz śnieży chyba %-D
  • 176 / 5 / 0
Taka drobna rzecz może ktoś zauważył.
W trakcie używania po kilku tyg miałem łatwo łamiące sie paznokcie. po odstawieniu efekt ustępował.

50g w 2-3 miesiące i po 9 miesiącach 0 trwałych uszczerbków na zdrowiu czy fizycznym czy psychicznym od początku roku praktycznie 0 RC, wcześniej po delegalizacji wpadło może jeszcze z 5 g 4-mec do końca roku.

PS nie twierdze że mef jest zupełnie nieszkodliwy, po prostu mi nie zaszkodził. :)

PS2 Zajrzyjcie do tego mało uczęszczanego działu i doradźcie :http://talk.hyperreal.info/metedron-mik ... 19-10.html
  • 61 / 3 / 0
AquaSky pisze:

PS nie twierdze że mef jest zupełnie nieszkodliwy, po prostu mi nie zaszkodził. :)
Z całym szacunkiem, ale o tym czy ci zaszkodził możesz się dowiedzieć o wiele później. Zmiany nowotworowe rozwijają się niekiedy bardzo powoli, a można przypuszczać, że mefedron działa kancerogennie. Choć oczywiście nie musi.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.

KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.