4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 357 / 3 / 0
Kiedyś płakałem na forum właśnie po akcji z mefedronem (koko ze smart szopu, ktory niewątpliwie na tej substancji bazował). Było to moje 3 spożycie tej substancji w życiu. 100%owo co mi się stało pewności nie mam, bo nie miałem ostatecznie rezonansu magnetycznego ale bardzo duża ilość alkoholu(już podniesione ciśnienie) i ten wspaniały proszek, spowodowały mikrowylew, który utrudnił mi życie przez jakieś pół roku. Były różne wersje (np. uszkodzony błędnik) . Generalnie przez pół roku kręciło mi się w głowie.Także nie tylko ciągi mogą być szkodliwe. Przez te pół roku dałem sobie spokój z dragami.

PS Ale już jakiś czas temu wróciłem do substancji psychoaktywnych i mam się świetnie. Mam również 1g mefa w szufladzie. I jest jedyną substancją której się boję. Wielokrotnie już rozważałem skosztowanie, ale lęk mnie hamuje.
Teraz moje pytanie.. nie łącząc z alko i podając oralnie, szkodliwość jest znacznie mniejsza, skok ciśnienia chyba też? Nie twierdze że nie jest szkodliwe, chodzi mi o to że bez alko i ta droga podania, jakieś rozsądnej ilości , 150 mg, ryzyko podobnej sytuacji jak wtedy jest zmniejszone do ułamka procent?
  • 2775 / 40 / 0
stonedrider pisze:
skok ciśnienia chyba też?
tak, wchodzi łagodniej
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 174 / / 0
1. nie ma sie czego bać
2. nie masz organizmu to używek = nie tykaj
nie widzę problemu

"ale lęk mnie hamuje" - chociaż z tego względu bym nie próbował, z góry chujowe nastawienie
  • 357 / 3 / 0
BS, dzięki, myślę że to miało dla mnie najważniejsze znaczenie.

"nie masz organizmu to używek = nie tykaj" a to ktoś ma "organizm do używek"? ha ha, dobre..
  • 3449 / 130 / 8
kozik pisze:
1. nie ma sie czego bać
2. nie masz organizmu to używek = nie tykaj
Mam nadzieję, że nie będziesz musiał weryfikować poglądów za parę lat ;)
  • 174 / / 0
stonedrider pisze:
"nie masz organizmu to używek = nie tykaj" a to ktoś ma "organizm do używek"? ha ha, dobre..
ja nie uważam, że mam...
ale znam na tyle swój organizm, że wiem na co mogę sobie pozwolić
Czeslaw pisze:
Mam nadzieję, że nie będziesz musiał weryfikować poglądów za parę lat ;)
też mam taką nadzieję ;)
  • 159 / 8 / 0
Ja mef brałem trochę ponad rok czasu, nie biorę około miesiąca. Nie licząc uszkodzonego wzroku, dziś sobie chciałem pobiegać z psem - i co? Po 5 minutach kłucie od strony serca. Podejrzewam, że to też od mefa. Wcześniejsze lata nie miałem żadnych problemów ;(
Uwaga! Użytkownik d4rqu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 130 / 8
Rok to niestety dużo. Ja wciągnąłem ledwie kilkadziesiąt kresek w życiu przez okres około 2 lat i też mi obraz śnieży chyba %-D
  • 176 / 5 / 0
Taka drobna rzecz może ktoś zauważył.
W trakcie używania po kilku tyg miałem łatwo łamiące sie paznokcie. po odstawieniu efekt ustępował.

50g w 2-3 miesiące i po 9 miesiącach 0 trwałych uszczerbków na zdrowiu czy fizycznym czy psychicznym od początku roku praktycznie 0 RC, wcześniej po delegalizacji wpadło może jeszcze z 5 g 4-mec do końca roku.

PS nie twierdze że mef jest zupełnie nieszkodliwy, po prostu mi nie zaszkodził. :)

PS2 Zajrzyjcie do tego mało uczęszczanego działu i doradźcie :http://talk.hyperreal.info/metedron-mik ... 19-10.html
  • 61 / 3 / 0
AquaSky pisze:

PS nie twierdze że mef jest zupełnie nieszkodliwy, po prostu mi nie zaszkodził. :)
Z całym szacunkiem, ale o tym czy ci zaszkodził możesz się dowiedzieć o wiele później. Zmiany nowotworowe rozwijają się niekiedy bardzo powoli, a można przypuszczać, że mefedron działa kancerogennie. Choć oczywiście nie musi.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.