...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1959 / 61 / 0
[ external image ]
14 dni.

Ja niestety robię powyżej 30 dniowe wyzwanie actimela w sprawie kodeinki i kota :-( .
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 705 / 16 / 0
A ja pierwsze wyzwanie aktimela zaliczyłem właśnie w zeszły poniedziałek (amfetamina), drugie częściowo zostało spalone na panewce... dokładniej spalone w wiadrze w zeszłą sobotę. Jednakowoż nie to jest moim celem, palenie mam zamiar ograniczyć do maks. 3 razy w miesiącu. Trzeźwość amfetaminową planuję przedłużyć przynajmniej do końca roku (to jest dla mnie pierwszy realny cel do spełnienia).
Czy się uda? Jestem uzależniony i zdaję sobie z tego sprawę, jednak w dniu dzisiejszym, gdy już jestem bezrobotny i zacząłem naukę, moja motywacja jest silniejsza niż kiedykolwiek od 2007 roku, więc mimo wszystko, jestem dobrej myśli i myślę że mi się uda.
Ryyyyyyyba!
  • 1033 / 7 / 0
Dobra, kurwa, dobra. Podejmuje wyzwanie - nie jem kodeiny przez 14 dni.
  • 461 / 7 / 0
Ja też! od dnia dzisiejszego tj. 7 Maja zdecydowałem się zrobić lekkie odtrucie z kodeiny (właśnie powoli schodzi) ... za dużo pieniędzy na to idzie ;-/
14 dni - swoje szanse trzeba widzieć racjonalnie, bo gdybym powiedział "już nigdy kodeiny" to znak, że jestem kompletnie naćpany - bo wiem, że tak raczej nie będzie... no chyba, że w przyszłości - rodzina, dom.
Uwaga! Użytkownik elitesse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3854 / 316 / 0
Nie fukam już z 11-12 dni, i chciałbym wytrzymać do końca miesiąca. Jak da się wytrzymać miesiąc, to można i z półtora, lub dwa. Oby jak najdalej od tej białej szmaty, przynajmniej na razie.
Ostatni melanż z wódą w roli głównej, uświadomił mi, jak mam popalone styki od tego kurestwa.
  • 218 / 4 / 48
wyzwanie aktimela.. ja prędko do takich wyzwań nie wracam, raz podołałam z czymś takkim i w sumie 14 dni wytrzymałam bez takich rzeczy ..
Obca grzanka.
  • 1033 / 7 / 0
No i wpizdu i poleciało i cały misterny plan też wpizdu. Nie jadłem, nie jadłe, a tu nagle kolega z paczkami przychodzi i pojadłem. %-D No, przełoży się... na kiedyś. :D
  • 218 / 4 / 48
byłbyś mistrzem, jakbyś odmówił gdy dają darmo. %-D
Obca grzanka.
  • 1033 / 7 / 0
no, wczoraj tramal dawali, to tez pojadłem, ALE OD TEGO NIE MIALEM ABSTY! ^.^
Kurwa, że mi smakują jedynie opiaty, benzo, psychodeliki i GBL. Wszystko drogie. Najgorsza jest nuda + wrodzone lenistwo. Nude mozna zabic robiac cos, ale bedac zasranym leniem, nie chce sie nic robic, to siedze i sie wkurwiam.
  • 218 / 4 / 48
Masterfilter pisze:
Nude mozna zabic robiac cos, ale bedac zasranym leniem, nie chce sie nic robic, to siedze i sie wkurwiam.
też, tak mam, dlatego właśnie opioidy są :heart: żeby nie siedzieć i się wkurwiać, tylko w 100% spełniać swoje lenistwo %-D %-D %-D
Ostatnio zmieniony 13 maja 2011 przez Hejji, łącznie zmieniany 2 razy.
Obca grzanka.
ODPOWIEDZ
Newsy
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.