...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1959 / 62 / 0
[ external image ]
14 dni.

Ja niestety robię powyżej 30 dniowe wyzwanie actimela w sprawie kodeinki i kota :-( .
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 705 / 16 / 0
A ja pierwsze wyzwanie aktimela zaliczyłem właśnie w zeszły poniedziałek (amfetamina), drugie częściowo zostało spalone na panewce... dokładniej spalone w wiadrze w zeszłą sobotę. Jednakowoż nie to jest moim celem, palenie mam zamiar ograniczyć do maks. 3 razy w miesiącu. Trzeźwość amfetaminową planuję przedłużyć przynajmniej do końca roku (to jest dla mnie pierwszy realny cel do spełnienia).
Czy się uda? Jestem uzależniony i zdaję sobie z tego sprawę, jednak w dniu dzisiejszym, gdy już jestem bezrobotny i zacząłem naukę, moja motywacja jest silniejsza niż kiedykolwiek od 2007 roku, więc mimo wszystko, jestem dobrej myśli i myślę że mi się uda.
Ryyyyyyyba!
  • 1033 / 7 / 0
Dobra, kurwa, dobra. Podejmuje wyzwanie - nie jem kodeiny przez 14 dni.
  • 461 / 7 / 0
Ja też! od dnia dzisiejszego tj. 7 Maja zdecydowałem się zrobić lekkie odtrucie z kodeiny (właśnie powoli schodzi) ... za dużo pieniędzy na to idzie ;-/
14 dni - swoje szanse trzeba widzieć racjonalnie, bo gdybym powiedział "już nigdy kodeiny" to znak, że jestem kompletnie naćpany - bo wiem, że tak raczej nie będzie... no chyba, że w przyszłości - rodzina, dom.
Uwaga! Użytkownik elitesse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3854 / 316 / 0
Nie fukam już z 11-12 dni, i chciałbym wytrzymać do końca miesiąca. Jak da się wytrzymać miesiąc, to można i z półtora, lub dwa. Oby jak najdalej od tej białej szmaty, przynajmniej na razie.
Ostatni melanż z wódą w roli głównej, uświadomił mi, jak mam popalone styki od tego kurestwa.
  • 218 / 4 / 48
wyzwanie aktimela.. ja prędko do takich wyzwań nie wracam, raz podołałam z czymś takkim i w sumie 14 dni wytrzymałam bez takich rzeczy ..
Obca grzanka.
  • 1033 / 7 / 0
No i wpizdu i poleciało i cały misterny plan też wpizdu. Nie jadłem, nie jadłe, a tu nagle kolega z paczkami przychodzi i pojadłem. %-D No, przełoży się... na kiedyś. :D
  • 218 / 4 / 48
byłbyś mistrzem, jakbyś odmówił gdy dają darmo. %-D
Obca grzanka.
  • 1033 / 7 / 0
no, wczoraj tramal dawali, to tez pojadłem, ALE OD TEGO NIE MIALEM ABSTY! ^.^
Kurwa, że mi smakują jedynie opiaty, benzo, psychodeliki i GBL. Wszystko drogie. Najgorsza jest nuda + wrodzone lenistwo. Nude mozna zabic robiac cos, ale bedac zasranym leniem, nie chce sie nic robic, to siedze i sie wkurwiam.
  • 218 / 4 / 48
Masterfilter pisze:
Nude mozna zabic robiac cos, ale bedac zasranym leniem, nie chce sie nic robic, to siedze i sie wkurwiam.
też, tak mam, dlatego właśnie opioidy są :heart: żeby nie siedzieć i się wkurwiać, tylko w 100% spełniać swoje lenistwo %-D %-D %-D
Ostatnio zmieniony 13 maja 2011 przez Hejji, łącznie zmieniany 2 razy.
Obca grzanka.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.