Ja przestałem, bo walczę z nerwicą serca między innymi- a przez niego wróciły mi jego kołatania (oczywiście na tle nerwowym)
Trochę bardziej wkurwiony latałem. Działa mocno przeciwlękowo działając jednocześnie prolękowo w niektórych sytuacjach społecznych co być może dyskwalifikuje ten lek dla Ciebie. Ale spróbuj!
Czytałem, że pobudzenie receptorów sigma-1 może powodować zmniejszenie objawów lękowych i psychotycznych związanych z depresją, stabilizować układ dopaminergiczny (dawać większą motywację, pobudzenie, koncentrację, poprawiać mocno samoocenę itp. efekty związane z dopaminą), ALE:
Zbyt długie pobudzanie receptorów sigma-1 może powodować znaczne wzmożenie lęku, częste napady lęku panicznego, wzmaganie derealizacji/depersonalizacji.
Tego wszystkiego miałem okazję doświadczyć podczas blisko 5-letniego (!!!) zażywania fluwoksaminy w dawkach 50-100mg. Uprzedzam raz jeszcze, OSTROŻNIE z FLUWOKSAMINĄ przy DŁUGOTRWAŁYM stosowaniu!!!
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
@Jakub83 PS. będę odrzucać takie banalne i lakoniczne pytania.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów
Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.