Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 21 / / 0
BrightestStar pisze:
qard pisze:
aspirynka nie zaszkodzi przed spidowaniem
może mocno zaszkodzić
Gdzies, kiedys widzialem cos na ten temat, ale nie umiem tego teraz znaleźć, móglbyś mi wyjaśnić czemu aspiryna mogłaby zaszkodzić ? z gory thx ;)
I <3 DNB !!!
  • 705 / 16 / 0
surveilled pisze:
Śmiertelna dawka czystej (100%) amfetaminy dla osobnika bez tolerancji wg. EMCDDA wynosi 200mg. Przypomnę, że aktywna to ~5mg, rekreacjna - powiedziałbym 20-40mg.
jesteś pewny co do tych 200mg? Ja co prawda z tolerancją, ale przy ~80-90% doszedłem do 500mg na 3 razy i czułem że jest mocno, ale nie byłem blisko zejścia. Czystość oceniam po tym, iż byłem przy chemiku który dopiero "wyjął z pieca" towar.
Bodajże wikipedia podaje 1g jako dawkę śmiertelną. (?)
Ryyyyyyyba!
  • 6191 / 439 / 12
No powołałem się na Europejskie Centrum Monitorowania Substancji Psychoaktywnych i Narkomanii. Link - http://www.emcdda.europa.eu/publication ... mphetamine .

"Wyjął z pieca" to dalej niewiadoma, bo z reakcji wychodzą jeszcze produkty uboczne. Plus, wydajność nigdy nie wynosi 100%. Po doczyszczeniu możnaby mówić o 80-90%, sądzę.

Jak dawka aktywna jest w granicach 5mg, a do tego średnia jakość amfetaminy na ulicy to 10%, to wydaje mi się nieprawdopodobnym żeby nie zejść (a przynajmniej być w bardzo niekomfortowym stanie) po 450mg czystej amfetaminy. Nawet z dupną tolerancją.
hera, koka, hasz, LSD – ta zabawa po nocach się śni
LSD, hera, koka i haszpodziel się z kolegami czym masz

Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
  • 2428 / 90 / 0
Nawet z moją tolerancją ? %-D
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6191 / 439 / 12
Ok, dobra. Zmusiłeś mnie do myślenia.

Ale sprawa chyba rozbija się o zapasy noradrenaliny, które jednostka posiada. W końcu aktywna będzie całość i efekt nie będzie przyrastał. Pozostaje kwestia toksyczności z metabolizmu amfetaminy, ale to wiadomo - jeden z wielu gwoździ do trumny. :|
hera, koka, hasz, LSD – ta zabawa po nocach się śni
LSD, hera, koka i haszpodziel się z kolegami czym masz

Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
  • 705 / 16 / 0
No dlatego oszacowalem czystość w.w. na 80-90% bo w tamtych czasach zdarzały się lepsze rzuty. Zauważ że 5mg to progowa dawka aktywna.
Adderall jest sprzedawany w tabl. do 30mg, kiedy tak na to patrzę teraz myślę że bez tolerancji 200mg może zabić. Wyrabiając tolerancję próg można przekroczyć maks. 5-cio krotnie (co wymaga czasu, zdrowia, kurewnie mocnej psychiki i niemałej gotówki a najważniejsze to braku inteligencji)
Ryyyyyyyba!
  • 333 / 12 / 0
london5 pisze:
ej mieliście kiedyś tak ? , że czujecie się zmęczeni idziecie do łóżka a oczy ZONG otwierają się z wytrzeszczem , że aż boli jak je się przymyka , a żeby patrzeć są zbyt zmęczone i co wtedy
wyobraź sobie coś fajnego -wejdź do innego świata tego który sam kreujesz, potrafisz . Wtedy zamkniesz je z przyjemnością i nie będą boleć nawet zapomnisz o ich istnieniu, fajnie jest mieć przy sobie jakąś bliska(nawet tylko at the moment osobę ) a jak nie masz to ją stwórz , może to hore ale co to znaczy "hore" w dzisiejszym świecie? nie ryj głowy ,zamknij oczy i wróć do przyjemnych chwil . To napewno pomoże , nie tyle zasnąć co przejść w przyjemny stan "spoczynku" ciała i przede wszystkim umysłu. spróbuj i napisz co myślisz.
<<<La Fete Continue..>>>
  • 678 / 10 / 0
Pewnego słonecznego dnia, wpadł pomysł żeby klasycznie mówiąc 'przyjebać'. Nie jestem amfiarzem, średnio lubię amfe, bardzo, bardzo rzadko biorę ale byłem trochę porpbiony ganją i browarami więc myślę no dobra. Wzieliśmy sztukę na 3, bo tym jakie kreski kumpel zrobił stwierdziłem że ja to zrobię sobie bombkę. Bomba zrobiona, przyjęta (popita bardzo małą ilością piwa), no i gadu gadu a tu nagle, jeb, czuję się coraz gorzej, jest mi słabo, źle znoszę upały ale to chyba nie to, pogarsza się z minutą na minutę, siadam, przed oczami robi się biało, wszystko jak za mgłą, ledwo słyszę, w głowie gorąco, cały zalany potem, kompani spanikowani, czuję że za chwilę zemdleję, ale wiem że nie mogę, jest mi niedobrze, chciałbym zwymiotować, ale jak nie będę oddychał to upadnę, mam uczucie że za chwilę umrę, oddycham głęboko, chcę usiąść na ziemi, żeby się na niej położyć, jest trochę lepiej, leżę, nadal ledwo widzę, ale już czuję się normalniej, podnoszę się, siadam wycieram chusteczką pot, jest cała mokra. Leżałem tak jeszcze chwilę i rozmawiałem z kolegami, powiedzieli że byłem blady jak ściana, cały, usta wręcz sine, ale posiedziałem tak trochę, nabrałem kolor, poszliśmy do sklepu, wypiłem 1.5l wody i wróciło do mnie życie. A jak usiedliśmy na ławce, to już tylko gadałem, ruszałem nogami i paliłem fajke za fajką. Na prawdę, nie życzę tego nikomu, ta historia nauczyła mnie, że jest to na prawdę okrutnie niebezpieczny narkotyk.
  • 705 / 16 / 0
Kilka lat temu po piwkach i palonku na "imprezie" ogródkowej - tzw. grillu- poszliśmy do kolegi na afterek. Były kreski przed, później w domu kolejne kreski. Wtedy byłem w naprawdę długim ciągu a kilka tygodni wcześniej miałem zapaść. Pamiętam tylko jak po wciągnięciu zacząłem się pocić, więc się położyłem i straciłem przytomność. Mówili mi że na twarzy miałem kolejno wszystkie kolory tęczy, później byłem w kratkę, paski, kółka i trójkąty. Obudziłem się po niecałej godzinie (a może po trzech godzinach? nie mam pojęcia), połknąłem spływ i poszedłem do domu.
Reasumując, podejrzewam że miks alko+weed a na końcu amph. może powodować tego typu problemy.
Czy ktoś zna konkretne przyczyny, nazwy handlowe procesów zachodzących w takich sytuacjach w organizmie, bądź potwierdzić lub zdementować moje podejrzenia?
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2012 przez Bakoosiowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Ryyyyyyyba!
  • 311 / 4 / 0
weed nic do tego nie ma, chyba ,że psychicznie razem z fetą ryje beret wspólnie na bani ale to kwestia psychiki. alkohol już gorzej jak przesadzisz. Możliwe ,że organizm wycieńczony miałeś i scierwo Cie zmiażdżyło ,bo sort siekiera był. Pozdro
Aha i bombki MOGĄ powodować wrzody. Jeżeli ktoś nie wie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach

Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.