Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 2636 / 555 / 0
@AngelSentinel To zajebiście, nie ma jak dostawa pod klatkę wprost z rąk celników wraz z bonusem w postaci miłego listu, prawda serku?
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 154 / 24 / 0
A co w Polsce to kontrolowane jest? Pytam poważnie. Bo wydaje mi się że nie..

post3704749.html#p3704749
Przedstawienie musi trwać.
  • 2636 / 555 / 0
@AngelSentinel
Ok, cieszę się, że napisałeś coś konstruktywniejszego - rzeczywiście jest taki temat w rc benzo, ja go nie znalazłem bo wyszukiwałem z literówką. Zaklasyfikuję go jako apteczne benzo, bo w Japonii jest w medycznej dystrybucji. Przerzucam posty z tamtego wątku tutaj.

Nie wypowiem się w kwestii prawnej. Wszystkie benzo są objęte ustawą, ale nie mam pojęcia jak to wygląda w przypadku takiego prodrugu który nie ma nawet pierścienia diazepinowego. Pewnie co najmniej podpada pod środek zastępczy.
  • 154 / 24 / 0
No otóż to. Wygląda na to że nie jest objęte ustawa ponieważ nie posiada pierścienia diazepinowego.
  • 2636 / 555 / 0
Zatem być może rilmazafon i inne substancje w tym guście kiedyś pojawią się na rynku europejskim dla krajów jak nasz, gdzie benzo dopadł ogólny ban. Na razie nie wydaje mi się to być prawdopodobne ze względu na możliwość zakupu zwykłych benzosów z NL. W realiach sprzed kilku lat owszem, dziś jednak niemal wszystkie sensowne RC są u nas zakazane więc mało kto zawraca sobie głowę legalnością.

@AngelSentinel Niemniej, gdybyś sobie zamówił tonę tego z Chin to skończyłoby się najprawdopodobniej tak jak napisałem, substancja byłaby zakwalifikowana jako NSP. Za posiadanie ich znacznej ilości grozi do 3 lat. Nasi geniusze pewnie w gramie tego cuda którego w Japonii stosują po 1-2mg, znaleźliby milion działek narkotycznych i dojebali przemyt, handel i chÓj wie co jeszcze.
  • 154 / 24 / 0
No niestety w tym kraju jest wszystko możliwe. Patrzac na obecną sytuację to bym nie ryzykował małego sampla jakiegoś 1-3g bo wiem że takie wysyłają bo przy dawce 1-2mg skończyłoby się tym że uznali by to za 1000-3000 porcji dilerskich :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.