Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 2705 / 579 / 0
@AngelSentinel To zajebiście, nie ma jak dostawa pod klatkę wprost z rąk celników wraz z bonusem w postaci miłego listu, prawda serku?
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 177 / 26 / 0
A co w Polsce to kontrolowane jest? Pytam poważnie. Bo wydaje mi się że nie..

post3704749.html#p3704749
Przedstawienie musi trwać.
  • 2705 / 579 / 0
@AngelSentinel
Ok, cieszę się, że napisałeś coś konstruktywniejszego - rzeczywiście jest taki temat w rc benzo, ja go nie znalazłem bo wyszukiwałem z literówką. Zaklasyfikuję go jako apteczne benzo, bo w Japonii jest w medycznej dystrybucji. Przerzucam posty z tamtego wątku tutaj.

Nie wypowiem się w kwestii prawnej. Wszystkie benzo są objęte ustawą, ale nie mam pojęcia jak to wygląda w przypadku takiego prodrugu który nie ma nawet pierścienia diazepinowego. Pewnie co najmniej podpada pod środek zastępczy.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 177 / 26 / 0
No otóż to. Wygląda na to że nie jest objęte ustawa ponieważ nie posiada pierścienia diazepinowego.
  • 2705 / 579 / 0
Zatem być może rilmazafon i inne substancje w tym guście kiedyś pojawią się na rynku europejskim dla krajów jak nasz, gdzie benzo dopadł ogólny ban. Na razie nie wydaje mi się to być prawdopodobne ze względu na możliwość zakupu zwykłych benzosów z NL. W realiach sprzed kilku lat owszem, dziś jednak niemal wszystkie sensowne RC są u nas zakazane więc mało kto zawraca sobie głowę legalnością.

@AngelSentinel Niemniej, gdybyś sobie zamówił tonę tego z Chin to skończyłoby się najprawdopodobniej tak jak napisałem, substancja byłaby zakwalifikowana jako NSP. Za posiadanie ich znacznej ilości grozi do 3 lat. Nasi geniusze pewnie w gramie tego cuda którego w Japonii stosują po 1-2mg, znaleźliby milion działek narkotycznych i dojebali przemyt, handel i chÓj wie co jeszcze.
  • 177 / 26 / 0
No niestety w tym kraju jest wszystko możliwe. Patrzac na obecną sytuację to bym nie ryzykował małego sampla jakiegoś 1-3g bo wiem że takie wysyłają bo przy dawce 1-2mg skończyłoby się tym że uznali by to za 1000-3000 porcji dilerskich :)
  • 184 / 17 / 0
Jeden z vendorów reklamuje to jako zamiennik etizolamu. Ktoś wypowie się na temat podobieństwa działań tych dwóch substancji?

scalono - nv13

Można scalić z postem wyżej.
W końcu sam spróbowałem.. Niestety jedno wielkie G. Straszny usypiacz nawet jak na benzo, w ogóle nie jest podobne do etizolamu jak reklamował vendor
ODPOWIEDZ
Newsy
Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.