twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 22 / 8 / 0
@Qmpelll ona wygląda jakby miała niedobór magnezu?
Uwaga! Użytkownik paniwarka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12830 / 2500 / 0
^
Pytasz pytającego, co to jest? : D

Nie chciałem tego pisać, ale sądząc po tych fotkach, z tego pieca już chleba nie będzie. Tzn. jest szansa na odratowanie i plon, ale problem wygląda na bardzo poważny. Osobiście wyjebałbym na śmietnik i zaczął od nowa.

Stosujesz się ściśle do dawkowania odżywek? O tym, co tak naprawdę poszło nie tak mógłby powiedzieć ktoś, kto na hydro ma wieloletnie doświadczenie, a ja tylko ogarniam w teorii, jak to działa.

Być może nie chodzi bezpośrednio o pierwiastki, ale o warunki dla korzeni - jak zdecydujesz się na finisz, sprawdź je koniecznie. Jeśli będą ciemne i jakby podgnite, to masz problem z tlenem. Możesz też mieć problem z temperaturą. Stosujesz się do jakichkolwiek poradników?

Moja "specjalizacja" to outdoor, a tam wszystko jest dużo łatwiejsze, bo w zasadzie natura robi większość rzeczy za mnie.
  • 28 / / 0
Witam kolegów.
Podsumowując po pilnowaniu pH niewiele się poprawiło. Po dodaniu przez kolejny tydzień siarczanu magnezu pomidorki zaczęły odżywać. Nowe listki i pędy wyglądają na zdrowiusieńkie. Zielone i żywe. Zawaliłem przez pH. Nie mogły wystarczająco wchłaniać pierwiastków. Miot leci do kosza bo starsze liście zżółkły całkowicie i już nie zachodzi proces fotosyntezy. Budsy będą cienkie i słabe. Ostrzegam hydro fanów że tydzień bez kontroli kończy się szybko i dramatycznie hehehe. Jezus chytrus Thx jeszcze raz. Pozdrawiam.
38E17749-3941-4DCB-BB5C-52A8F405B773.jpeg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12830 / 2500 / 0
W sumie też bym je wyrzucił, bo problem rozprzestrzenił się dość konkretnie. Zebrałbyś jakieś liche kwiatki niczym z lasu.
Hydro daje właściwie pełną kontrolę nad dietą krzaków, ale ma to swoje minusy właśnie w postaci bardzo szybko postępujących problemów. W ziemi wszystko dzieje się wolniej i ona wybacza wiele.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.