Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 356 / 69 / 0
lorazepam aktywizujacy? nie sadze.
pregabalina i cala rodzina modulatorow gaba, mysle ze maja najbardziej socjalizujacy profil dzialania. jesli sama kodeina na ciebie nie dziala, to wchodzenie na wyzsze szczebelki opioidowe pierdol, bo to nic nie da.
  • 2646 / 556 / 0
@up To chyba nie próbowałas lorazepamu, bo się mylisz.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 1223 / 487 / 0
09 lipca 2021serotoninowy pisze:
alprazolam.
Tego benzo bym nikomu nie doradzał, myślę że z dwojga złego lepsza już pregabalina, czy choćby ten baklofen.
  • 356 / 69 / 0
no wlasnie probowalam. ale ja rzeczywiscie nie jestem dobrym materialem do testowania benzo, bo wiekszosc z nich ma dzialanie paradoksalne.
ostatnio tez w watku o lorazepamie raczej ludzie sklaniali sie do tego ze ma wlasciwosci raczej upierdalajace.
  • 2646 / 556 / 0
Skoro nie znasz dobrze tej substancji, a w dodatku sama piszesz, że nie jesteś dobrym obiektem do testowania benzo, to może nie roznoś nieprawdziwych informacji podając je jako pewnik?
  • 4894 / 853 / 0
09 lipca 2021bulku pisze:
@serotoninowy dobra rekomendacja jak na kogoś, kto znikł na 5 miesięcy xD
Heh, znikłem bo nie cpam. Czasem bywałem czytać ale się nie udzielałem. Nie, nie wjebałem się w benzo choc czasem zarzucę. Gosc chcial coś z potencjałem to mu podałem przykład.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 356 / 69 / 0
09 lipca 2021Vetulani44 pisze:
Skoro nie znasz dobrze tej substancji, a w dodatku sama piszesz, że nie jesteś dobrym obiektem do testowania benzo, to może nie roznoś nieprawdziwych informacji podając je jako pewnik?
jak napisalam "nie sadze" to podaje cos jako pewnik? lol
  • 7 / / 0
Huh, nie spodziewałem się tak szybkiego i sporego odzewu. Dziękuje wszystkim za każdy post ^^

Po koleji się teraz odniose.

@nawachajka
Dzięki serdeczne za podlinkowanie strony erowid.org, wydaje się interesująca z ogromem posegregowanej wiedzy, na pewno trochę czasu na nią poświęce.

@serotoninowy
@igla83
@21Ch0sen37
@ema112
@Vetulani44
Zaskoczyliście mnie, że wszyscy z taką łatwością proponujecie modulatory GABA.

Pregabalinę brałem z 2 lata temu i jakikolwiek efekt jaki odczułem to lekkie uspokojenie, ale dopiero przy dawkach 600mg (pregabe brałem jeszcze przed zetknięciem się z benzo(tj. alprazolamem, bo tylko go brałem)). Ale oczywiście natknąłem się na spory Guide dot. Pregaby bardzo pozytywnie mówiący o nim, choć zdziwiłem się twierdzeniami, że podobno jest to tak uzależniające.
alprazolam z koleji biorę od 2 lat, czasem z przerwami na kilka tygodni, czasem codziennie, ale zawsze się trzymałem zasady by minimum 2 dni przerwy mieć na przestrzeni 2 tygodni brania.

Czytając temat "Charakterystyka porównawcza benzodiazepin" zdziwiłem się takimi pozytywnymi opiniami o alprazolamie, ja poza zmniejszeniem lęków i działaniem nasennym, innych powodów nigdy nie miałem by go brać. Aczkolwiek jak najbardziej sprawdzał się w redukcji lęków przed spotkaniem(fobia społeczna), gdy brałem tylko SSRI. Ale pola aktywizującego w nim żadnego nie widziałem.

@ema112
Co do kodeiny, to tu musze skorygować swoje słowa. kodeinę biorę od niedawna po roku przerwy brania. Biorę średnio raz na tydzień, tolerancja się zresetowała, ale przy mojej niechęci(która bardziej przeszkadza, niż lęki) jedna paczka niekoniecznie wystarczała do poznawania ludzi, do rozmowy z dobrym znajomym oczywiście bardzo dobrze speedowała i zwiększała empatię, ale by poczuć potrzebną sedację wraz ze speedem do poznawania całkowicie nowych osób potrzebuję już 2 paczek.

Po krótce wracając do modulatorów GABY, to poczytam sobie o baklofenie, ale chyba pola motywującego, poczucia zwiększonej empatii takiej jak na kodeinie po 2 paczkach nie mam się co spodziewać(dlatego właśnie się zdziwiłem tyloma postami o GABie..), przypuszczam że trochę inaczej definiujecie "potencjał socjalizujący". Ja poza fobią społeczną i natręctwami mam spore problemy "apatyczne", problemy z koncentracją, zmęczenie, zmniejszona motywacja do czegokolwiek, a tymbardziej do poznawania nowych ludzi.

W kontekście leczenia aktualnie testuje CRF(później pewnie spróbuje połączenie SSRI + Stymulant - metylofenidat pewnie). Ale póki jestem na CRF to głównie szukałem czegoś rekreacyjnego, co mogłoby zastąpić wysłużoną kodeinę. Wiadomo, że najlepiej pewnie by się sprawdził tutaj też stymulant, ale póki co raczej sobie nie mogę pozwolić, a tym bardziej nie chcę rekreacyjnie próbować stymulantów, gdy mam zamiar korzystać z nich w celach leczniczych.
Mało wiem o empatogenach, ale przypuszczam że każdy z empatogenów podobnie jak stymulanty, czy psychodeliki przy moich lekach psychotropowych, nie mogę wdrożyć w celach rekreacyjno-społecznych.
  • 4894 / 853 / 0
baklofen mnie "speedowal" w dawce 50mg, jednak to gaba więc wiadomo że nie będzie się wystrzelonym jak po fecie. Też warte odnotowania.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2646 / 556 / 0
Ja proponuje komuś modulatory gaba? Za przeproszeniem się pierdolnij, może naprawi Ci się wzrok i nauczysz się czytać.
Oto post w którym WEDŁUG CIEBIE PROPONUJE USEROWI MODULATORY GABA:
09 lipca 2021Vetulani44 pisze:
08 lipca 2021Capilarte pisze:
czy jest sens próbować lorazepam, czy jakiekolwiek inne benzodiazepiny?
nie
Przekręciłeś moje słowa o 180 stopni, pytanie tylko po co?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.