twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
@DeWitteEngel
Dzięki. Przy automacie? Przecież on mi za 3, 4 tygodnie zakwitnie :)
  • 12437 / 2419 / 0
Od 14 dnia możesz zacząć bardzo ostrożnie - z naciskiem na bardzo - tu nie ma czasu na błąd i popalenie skończy się szokiem, który odbije się mocno na końcowym wyniku. Szczególnie młode rośliny są narażone na szok i skarłowacenie - im starsze, tym to ryzyko maleje.
Połowa zalecanej dawki to max, na jaki powinieneś się na starcie zdecydować. Ja bym zaczął od 1/3 i stopniowo zwiększał.
Zawsze trzeba też przeplatać karmienie z laniem czystej wody, żeby ziemię "przeczyścić".
  • 984 / 92 / 0
28 listopada 2020Teck pisze:
@DeWitteEngel
Dzięki. Przy automacie? Przecież on mi za 3, 4 tygodnie zakwitnie :)
Kolego niezależnie czy zakwitnie czy nie, roślina nie weźmie tego co chcesz Jej dać. Uszkodzisz system od początku - zostanie "upośledzona " , spowolniona do końca. Nie warto.
policjantzbyszek88@tutanota.com [H]R Crew
  • 9 / / 0
Dzięki Panowie ale jak to się ma do rozpiski / tabeli Biobizz? Oni tam radzą łac od pierwszego tygodnia.
Rozumiem, ze producentowi zależy na jak największym zużyciu nawozów ale żeby aż tak..?
  • 967 / 242 / 0
@Teck
Ja bym poczekał do drugiego tygodnia z jakimikolwiek nawozami.Popatrz sobie na rozpiskę Bioibzzów i weź pod uwagę że do automatów ludzie z reguły leją połowę czy też 2/3 dawek odżywek.
  • 12437 / 2419 / 0
Producentom nie zależy na tym, byś osiągnął spektakularne efekty, tylko na sprzedaży - liczą się tylko liczby. Im więcej ludzie leją i częściej, tym sprzedaż rośnie.
Dlatego zwykle zawyżają dawkowanie i piszą, że można lać właściwie od zaraz.
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.