twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
@DeWitteEngel
Dzięki. Przy automacie? Przecież on mi za 3, 4 tygodnie zakwitnie :)
  • 12502 / 2425 / 0
Od 14 dnia możesz zacząć bardzo ostrożnie - z naciskiem na bardzo - tu nie ma czasu na błąd i popalenie skończy się szokiem, który odbije się mocno na końcowym wyniku. Szczególnie młode rośliny są narażone na szok i skarłowacenie - im starsze, tym to ryzyko maleje.
Połowa zalecanej dawki to max, na jaki powinieneś się na starcie zdecydować. Ja bym zaczął od 1/3 i stopniowo zwiększał.
Zawsze trzeba też przeplatać karmienie z laniem czystej wody, żeby ziemię "przeczyścić".
  • 985 / 92 / 0
28 listopada 2020Teck pisze:
@DeWitteEngel
Dzięki. Przy automacie? Przecież on mi za 3, 4 tygodnie zakwitnie :)
Kolego niezależnie czy zakwitnie czy nie, roślina nie weźmie tego co chcesz Jej dać. Uszkodzisz system od początku - zostanie "upośledzona " , spowolniona do końca. Nie warto.
policjantzbyszek88@tutanota.com [H]R Crew
  • 9 / / 0
Dzięki Panowie ale jak to się ma do rozpiski / tabeli Biobizz? Oni tam radzą łac od pierwszego tygodnia.
Rozumiem, ze producentowi zależy na jak największym zużyciu nawozów ale żeby aż tak..?
  • 967 / 242 / 0
@Teck
Ja bym poczekał do drugiego tygodnia z jakimikolwiek nawozami.Popatrz sobie na rozpiskę Bioibzzów i weź pod uwagę że do automatów ludzie z reguły leją połowę czy też 2/3 dawek odżywek.
  • 12502 / 2425 / 0
Producentom nie zależy na tym, byś osiągnął spektakularne efekty, tylko na sprzedaży - liczą się tylko liczby. Im więcej ludzie leją i częściej, tym sprzedaż rośnie.
Dlatego zwykle zawyżają dawkowanie i piszą, że można lać właściwie od zaraz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.