Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 651 / 63 / 0
Adresat normalne dane bo później nawet jak nie przyniesie ci tego listonosz to czasem trzeba odebrać w punkcie przynajmniej ja tak miałem A jak byłby przypal to mówię że ktoś sobie jaja zrobił
  • 7 / 1 / 0
A jak wyglądałaby wysyłka kurierem z PL do NL 2x0,5 Xan? Paczka wraz z kawa, tytoniem, etc.
Mogą być jakieś kompilacje czy przejdzie bez lipy?
Z góry poproszę o radę dot. wytłumaczenia się z tego póki jest czas na myślenie 🤣 (lek legalnie z apteki bo przepisuje mi go psychiatra).
  • 880 / 365 / 0
Przewozy kurierskie międzynarodowe w ramach UE nie podlegają odprawie celnej w ogóle (wiem bo mam ziomka który pracuje w FedExie). Kurier po prostu odbiera pakę z sortowni w kraju A, jedzie do kraju B i tam go zostawia w sortowni, ewentualnie mijając kraj C.

Dopóki nie wysyłacie tego zwykłą pocztą do UE będzie ok :)

Z fartem, mordy!
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?

Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.

Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi

Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.

Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera

Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.