Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 651 / 63 / 0
Adresat normalne dane bo później nawet jak nie przyniesie ci tego listonosz to czasem trzeba odebrać w punkcie przynajmniej ja tak miałem A jak byłby przypal to mówię że ktoś sobie jaja zrobił
  • 7 / 1 / 0
A jak wyglądałaby wysyłka kurierem z PL do NL 2x0,5 Xan? Paczka wraz z kawa, tytoniem, etc.
Mogą być jakieś kompilacje czy przejdzie bez lipy?
Z góry poproszę o radę dot. wytłumaczenia się z tego póki jest czas na myślenie 🤣 (lek legalnie z apteki bo przepisuje mi go psychiatra).
  • 880 / 365 / 6
Przewozy kurierskie międzynarodowe w ramach UE nie podlegają odprawie celnej w ogóle (wiem bo mam ziomka który pracuje w FedExie). Kurier po prostu odbiera pakę z sortowni w kraju A, jedzie do kraju B i tam go zostawia w sortowni, ewentualnie mijając kraj C.

Dopóki nie wysyłacie tego zwykłą pocztą do UE będzie ok :)

Z fartem, mordy!
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.

Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.