...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 272 / 6 / 1
To coś się za szybko dzieje mam neurol tizercin pomoże to w czymś bo podobna ma w chuj efektów uboczne
Uwaga! Użytkownik marcin05121 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4603 / 2217 / 1
Marcin. Mam propozycje. Ile dasz rade opisuj swoje odczucia odnośnie odstawienia. Jak zakończysz oddzieli sie Twojoe posty i komentarze i utworzy nowy temat Marcin0511 - odstawienie benzodiazepin coldturkey z dnia na dzień. Pasuje? Masz chęc i siłe pisać? Myślę, że taki detoksraport by się przydał dla potomnych.
  • 195 / 10 / 0
24 lipca 2018DexPL pisze:
Marcin. Mam propozycje. Ile dasz rade opisuj swoje odczucia odnośnie odstawienia. Jak zakończysz oddzieli sie Twojoe posty i komentarze i utworzy nowy temat Marcin0511 - odstawienie benzodiazepin coldturkey z dnia na dzień. Pasuje? Masz chęc i siłe pisać? Myślę, że taki detoksraport by się przydał dla potomnych.
Jestem za. Coś na kształt trip-raportu, ale między innymi przestrogi dla innych. Tym że wyjście z benzo to gówno i jest przesrane, co właśnie widać.

Marcin - mówisz 2 dzień, to jest, brałeś ostatni raz wczoraj, czy jak mam rozumieć około 48h temu (2 dni)? I czemu tak, a nie chociaż zejście do nieco mniejszej dawki, a potem detox szpitalny?? Takie dawki to nie zabawa, tu chodzi nawet o życie. To nie heroina, gdzie cie nogi pobolą. Sam przecież wiesz... Jak jesteś w stanie, to chetnie poczytam czemu tak a nie inaczej...

Ogólnie, jak problem z benzo u Ciebie (a jednocześnie) u innych się rozwijał. Bo zwykle jest baaardzo podobnie. Brrr, aż mnie skręca, bo sam wiem, że mam schodzić z 4mg, niby to tylko 2 miechy, ale już na wtorek mam lekarza ogólnego, przedstawie mu cały plan, rozpiskę. Mam nadzieję, że dostanę rolki etc. tak by starczyło... Bo inaczej cały plan wpizdu ;/
  • 272 / 6 / 1
Ok spróbuję o ile mnie nie wywiozą [emoji32]
Uwaga! Użytkownik marcin05121 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4603 / 2217 / 1
Podaj marcin kiedy wiąłeś ostatnią dawkę benodiazepin i kiedy radykalnie zszedłeś z dawki. 12 na 1mg? Takie dane startowe. Pisanie pozwoli ci trzymać ogar i koncentrację.

Licz godziny od ostatniej dawki, a nie dni, bo te sa mylne bardzo. Powinieneś zacząc od dnia 0 w sumie 0 czyli tego w którym wziąłeś ostatnia dawkę. Ale zacznij od daty ostatniej dawki.
  • 195 / 10 / 0
24 lipca 2018marcin05121 pisze:
Ok spróbuję o ile mnie nie wywiozą [emoji32]
Słuchaj, jak jest bardzo źle, to nie kombinuj, tylko wzywaj matkę i na SOR. Z tego co widzę,to wpierdalasz te klony już kilkanaście lat? :-/

A ja się martwię o megaskrecika po paru msc wiekszych dawek alpry i klona... Ale wiadomo. Lęk winduje lęk...
  • 272 / 6 / 1
Problem z benzo lekarz mi przepisał na padaczkę której nigdy nie miałem.Zaczelo się od delirium po wódzie dostałem padaki podobno bo 6 dni nieprzytomny byłem i tylko odnawianie recept 3x2mg /na dobe.jeblem tym 2 dni temu miałem wziąć 1 mg siedziałem przed nią i w końcu nie wziąłem.jeblem teraz 400 mg karbamazepiny i 50 mg hydroxyzyny chociaż ta franca nie chce na mnie działać.
  • 195 / 10 / 0
24 lipca 2018marcin05121 pisze:
Problem z benzo lekarz mi przepisał na padaczkę której nigdy nie miałem.Zaczelo się od delirium po wódzie dostałem padaki podobno bo 6 dni nieprzytomny byłem i tylko odnawianie recept 3x2mg /na dobe.jeblem tym 2 dni temu miałem wziąć 1 mg siedziałem przed nią i w końcu nie wziąłem.jeblem teraz 400 mg karbamazepiny i 50 mg hydroxyzyny chociaż ta franca nie chce na mnie działać.
Stary, kurwa, czemu tak hardkorowo? Aż mi krew zmroziło. Cold turkey praktycznie z 12mg? Nie wiem nawet czy ta karbamazepina pomoże, bo hydro to niepoczujesz napewno... Skad ten pomysł na taki rapid detoks? Który i tak będzie trwał pewnie parę tygodni? 8-(
  • 272 / 6 / 1
Już mam kurwa dość dokladania tego klona jak znam życie to za niedługo bym wpierdalal po 20 mg ciśnienie rośnie jak chuj.Napisze rano jak dożyję zimno mi jak chuj
  • 1277 / 130 / 0
marcin05121
Ja nie wiem co mam napisać list pocieszalny itd lub prawdę. Jedno mogę napisać zdecydowałeś się na najgorszy, możliwy sposób odstawienia benzodwuazepin ludzie tak nie schodzą po 9,miesiącach nawet po 9tygodniach, nie pisze to jako teoretyk bo brałem klono 20lat dawki 4mg -6mg -rzadko.
Clon to nie jest lek że po kilkunastu miesiącach czy latach brania mówisz mu nagle żegnaj już cię nie potrzebuje.
Uważam jednak że jesteś dorosły, masz prawo sobie dobierać ten a nie inny sposób odstawienia.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.