24 lipca 2018DexPL pisze: Marcin. Mam propozycje. Ile dasz rade opisuj swoje odczucia odnośnie odstawienia. Jak zakończysz oddzieli sie Twojoe posty i komentarze i utworzy nowy temat Marcin0511 - odstawienie benzodiazepin coldturkey z dnia na dzień. Pasuje? Masz chęc i siłe pisać? Myślę, że taki detoksraport by się przydał dla potomnych.
Marcin - mówisz 2 dzień, to jest, brałeś ostatni raz wczoraj, czy jak mam rozumieć około 48h temu (2 dni)? I czemu tak, a nie chociaż zejście do nieco mniejszej dawki, a potem detox szpitalny?? Takie dawki to nie zabawa, tu chodzi nawet o życie. To nie heroina, gdzie cie nogi pobolą. Sam przecież wiesz... Jak jesteś w stanie, to chetnie poczytam czemu tak a nie inaczej...
Ogólnie, jak problem z benzo u Ciebie (a jednocześnie) u innych się rozwijał. Bo zwykle jest baaardzo podobnie. Brrr, aż mnie skręca, bo sam wiem, że mam schodzić z 4mg, niby to tylko 2 miechy, ale już na wtorek mam lekarza ogólnego, przedstawie mu cały plan, rozpiskę. Mam nadzieję, że dostanę rolki etc. tak by starczyło... Bo inaczej cały plan wpizdu ;/
Licz godziny od ostatniej dawki, a nie dni, bo te sa mylne bardzo. Powinieneś zacząc od dnia 0 w sumie 0 czyli tego w którym wziąłeś ostatnia dawkę. Ale zacznij od daty ostatniej dawki.
24 lipca 2018marcin05121 pisze: Ok spróbuję o ile mnie nie wywiozą [emoji32]
A ja się martwię o megaskrecika po paru msc wiekszych dawek alpry i klona... Ale wiadomo. Lęk winduje lęk...
24 lipca 2018marcin05121 pisze: Problem z benzo lekarz mi przepisał na padaczkę której nigdy nie miałem.Zaczelo się od delirium po wódzie dostałem padaki podobno bo 6 dni nieprzytomny byłem i tylko odnawianie recept 3x2mg /na dobe.jeblem tym 2 dni temu miałem wziąć 1 mg siedziałem przed nią i w końcu nie wziąłem.jeblem teraz 400 mg karbamazepiny i 50 mg hydroxyzyny chociaż ta franca nie chce na mnie działać.
Ja nie wiem co mam napisać list pocieszalny itd lub prawdę. Jedno mogę napisać zdecydowałeś się na najgorszy, możliwy sposób odstawienia benzodwuazepin ludzie tak nie schodzą po 9,miesiącach nawet po 9tygodniach, nie pisze to jako teoretyk bo brałem klono 20lat dawki 4mg -6mg -rzadko.
Clon to nie jest lek że po kilkunastu miesiącach czy latach brania mówisz mu nagle żegnaj już cię nie potrzebuje.
Uważam jednak że jesteś dorosły, masz prawo sobie dobierać ten a nie inny sposób odstawienia.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.