Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1284 / 351 / 2
@Wlood Słuchaj, ale to ja nie mam racji, to lata badań klinicznych i biologia, której nie oszukasz mają rację: głupi pierwszo brzegowy przykład
  • Badanie na temat hepatotoksyczności: W literaturze medycznej często cytowane jest badanie pokazujące, że paracetamol, metabolizowany w wątrobie, w połączeniu z alkoholem, prowadzi do powstania toksycznych metabolitów, które mogą powodować uszkodzenie wątroby. etanol indukuje enzymy cytochromu P450, które przekształcają paracetamol w toksyczny metabolit NAPQI, zwiększając ryzyko uszkodzenia wątroby.
Podchodzisz do tematu zbyt lajtowo, poza, tym sama morfologia nic Ci nie da w tym przypadku, kluczowe są próby wątrobow: tj.
- ALAT
- ASPAT

Ponad to pamiętaj, że oddział psychiatryczny jest w naszym kraju DARMOWY, nawet nie mając ubezpieczenia nfz nic za niego nie zapłacisz. Umów się chociaż do pierwszego lepszego psychiatry czy koniecznie innego lekarza, a nie tego idioty który powinien stracić prawo do wykonywania zawodu, raz że dostaniesz skierowanie na badania w trybie CITO - może to Ci uświadomi jak bardzo sprawa jest poważna, dwa dostaniesz skierowanie również w trybie pilnym na oddział detoksykacyjny psychiatryczny - które daje Ci wejście z buta, nawet bez kolejki, mimo, że w Twoim przypadku powinni Ciebie przyjąć tak czy siak bez skierowania, bo inaczej sami będą mieć z tego przypadku problemy.

Zrozum, że dalsze zażywanie parasyfu w Twoim przypadku jest już śmiertelnie niebezpieczne i zahacza pod masochizm - ja dalej nie będę Ciebie przekonywać, ale powiem Ci tylko, że toksyczność etanolu w połączeniu z parasyfem to wiedza z chemii rozszerzonej już z licecum, a na studiach lekarskich na które uczęszczałem ponad 5lat, lecz końcowo zdałem fizykę spotkałem się już z prawdziwymi przypadkami śmiertelnymi tego toksycznego mixu.
życzę dużo zdrowia - uwierz przyda Ci się, bo będę pod naprawdę pod kurewskim wrażeniem, jeśli Twoja własna wątroba przetrwa, bez żadnych większych skutków ubocznych i przede wszystkim wytrwałości, bo sam przechodząc z tramadolu którym jest o tyle specyficznym opioidem, że wpływa również na serotoninę i noradrenalinę w organizmie, nie tylko na receptory kappa i delta opioidowe, na jakiś 800x silniejszy oksykodon przeżywałem to przez tydzień (mimo przejścia na tyle razy silniejszy opioid).
PS. dojeb tą kurwę co Ci to zrobiła, a jak nie wiesz jak to zgłoś się z tym do mnie na pw, wystarczy mi samo pzw lekarza. Nie będziesz nawet świadkiem w tej sprawie, bo tym zajmuje się już komisja izby kontrolnej. Załatwiłem takich idiotów w swoim dość krótkim jeszcze życiu już kilkanaście, więc mam doświadczenie, nienawidzę jak taki idiota lub idiotka zdają lek (lekarski egzamin końcowy), dostają dyplom i heja, na chuj się dokształcać później w zawodzie, który zmienia się z dnia na dzień, skoro i tak się już zarabia niemałą kasę. - dla takich śmieci powinno być oddzielne miejsce w piekle.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 4921 / 859 / 0
@Merx Nie rozumiem jednego. Przecież lekarz mu nie wlewał alko do gardła. A na ulotce poltram combo na pewnie piszę że nie można pić alkoholu. Więc jak chcesz tego lekarza ujebac i za co? Nie znam się na Tramalu ale brak tu logiki, chyba że samo pisanie tramadolu z parasyfem przez tyle lat może go pograzyc. W sumie to codzienne branie paracetamolu też jest niezdrowe w chuj. Co do reszty no to pozostaje współczuć i oby chlop się jakoś wykaraskał bo może nie zdawać sobie sprawy a wątroba ledwo dycha.
  • 1284 / 351 / 2
@serotoninowy
chyba że samo pisanie tramadolu z parasyfem przez tyle lat może go pograzyc
dokładnie to + powinno się o takich rzeczach informować pacjenta mając na uwadzę fakt, iż w Polsce ulotki lecą w większości przypadków od razu do kosza.
  • 4921 / 859 / 0
No to jest niestety smutna prawda że lekarze piszą leki, ale nie informują pacjenta jak to działa czy że nie można pić alko biorąc dany lek. Oczywiście nie wszyscy no ale z doświadczenia to mówię że większość po prostu pisze receptę i elo.
  • 1284 / 351 / 2
@serotoninowy dokładnie, a lekarz bierze prawną odpowiedzialność za każdą wystawioną receptę.
  • 355 / 96 / 0
Z tych 300mg to by spokojnie neoazariną by op zszedl na zero, jedyny problem ze (subiektywna, niemniej często spotykana opinia) koda przyjemnejsza w działaniu niz trampek.

PS. Z tą winą lekarza trochę przesadzacie. Jak aspirynę by pisał to też ma przestrzegać zeby futra w opór nie walić? Jest zdrowy rozsądek, ulotka, wyszukiwarka. Wszystkiego naraz nie braknie.
  • 24 / 2 / 0
Panowie to że napisałem że piłem piwo bo nie mogłem zasnąć nie znaczy że pije non stop, wątroba mi nie doskwiera mimo brania tego kur..... już długi czas. Ale o dziwo udało mi się zdobyć receptę na pragalbine i tu bym miał prośbę o podpowiedź jak ją zastosować w moim przypadku

Cześć i minely mi 2 tyg bez trampka. Odstawiłem na Pregabalinie prawie bez objawowo dawki 300-400mg w ciągu ok roku . Pregabalinie na odstawkę Trampka polecam osobą które jak ja wpierdzielilem się w to przypadkiem jak zresztą i innym ale tu na forum są wyjadacze co mają swoje zestawy 😃 Pręga w krótkim czasie nie uzależnia i ma niewielkie działania uboczne, mi w pierwszy dzień tylko mocno zaszumiał w głowie 150mg i 75mg trampka niepotrzebnie wziętego ale trudno, pozostałe dni to dawka 450mg przez 3 dni potem powolne schodzenie do 0 . Niestety jeszcze borykam się z brakiem snu po 3 godziny śpię i obniżony nastrój i zmęczenie . Na sen na razie nic nie biorę z racji mojego zawodu ale w piątek jeśli sen się nie unormuje zarzyce kwetapinie i zobaczę jak się będę rano czuł. Pozdrawiam i życzę silnej woli 😃

scalonko i gratujacje rzucenia tego syfu! /Merx
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.