Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 268 / 5 / 0
West Midlands, pomiędzy Wolverhampton, a Birmingham, również bym się pisał na jakiś wypad ;)
  • 581 / 91 / 6
Właśnie, nie napisałem. Londyn wschodni, 2 strefa.
"moja jaźń w wyniku zawirowań stereofonicznych rozbiła się na 2 różne osoby,
obie pozbawione 'ja'.
To było umiarkowanie zahaczające o nieprzeciętność."

Najpierw masa, potem kwasa
  • 334 / 13 / 0
A i mamy cockneya ;-) Najlepsze londyńskie lata spędziłem na East Endzie.
Co do tych zlotów, to towarzystwo z Midlands powinno przyjechać do stolicy, bo chyba nikt nie oczekuje, że mieszczuchy z Londynu będą się włóczyć gdzieś po wsiach środkowej Anglii %-D
  • 397 / 32 / 7
Czyli że na wsi mieszkam ^^ Kosmicnzy kompost do wolver mam kilkanascie mil od siebie jak coś. A londyn. No kurwe, chętnie bym odwiedził :D a Wy ... Wy byscie z miejskiego tłoku się wyrwali, zycia na wsi zasmakowali hah/
Uwaga! Użytkownik kkrecha nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 74 / 1 / 0
Londyn nakblizsY bank holiday bede czyli 30 kwiecien 2 maj, ,ktos ma dostep do MDMA? Najlepiej w pixach , wybiieram sie do 2 klubow juz bilety soo , muza electronica , house, dance

Manchester moze byc kiedy indziej
  • 11 / / 0
Okolice Richmond Park. Też się piszę :D
  • 13 / 1 / 0
xaviivax pisze:
A dlaczego od razu przypał i panika? Co złego może się zdarzyć w londyńskim parku? Najwyżej człowiek zobaczy jelenia w Richmond Parku albo króliki na Wimbledon Common, wg mnie to najlepsze parki do tripowania.
Właśnie dwa tygodnie temu z kumplem mieślimy kwaśną wyprawę do Richmond. I było świetnie. Ale to właśnie dlatego, że byliśmy we dwójkę. Jakoś już sama idea tripowania samemu w miejscu, gdzie ktoś obcy może mnie o coś zapytać mnie przeraża. Oczywiście, gdybym wybrał się w dzicz, to co innego ;)

A co do głównego tematu - u mnie cienko z kasą, także większa wyprawa poza Londyn raczej odpada. Chyba, że ktoś samochodem i bym się mógł zabrać. Ogólnie wsie i pola jak najbardziej :-p
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę

Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.

Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów

Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.