Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
Tydzień temu trafiłem do szpitala z silnym bólem brzucha. Diagnoza lekarza OZT. Poziom amylazy w surowicy 91 U/l podczas gdy poziom normalny to 57. Reszta wyników jak na mój tryb życia(alkohol często ten 40%, żwir przez ostatnie pół roku dość często,plus MDMA od czasu do czasu i inne zmieniacze swiadomosci ,ale zupełnie sporadycznie, generalnie szybkie życie ,a co za tym idzie kilka razy w tygodniu fast food) ,ku mojemu zdziwieniu wzorowa. Ze szpitala wyszedłem juz po godzinie w czasie której dostałem dwie kroplówki. Z mj nie ma problemu pale od zajścia każdego dnia i nie zauważyłem żadnych negatywnych skutków. Dziś przyszła mi ochota na papierkowy trip ze znajomymi i zastanawiam się jak to może wpłynąć na moją trzustkę. Wyszukiwałem różnych informacji na temat tego jak LSD wpłynie na prace mojego organizmu ,ale żadna z nich nie była dla mnie wskazówką, a tym bardziej nie rozwiała moich wątpliwości. Może ktoś ma jakieś doświadczenia czy wiedzę która mógłby się ze mną podzielić?
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.