Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
#mops
Co prawda palenie kanna w wieku 13-lat nie jest dobrym pomysłem :old:
eso pisze:wiadomo, ze w kazdym wieku nie pogardza niektorzy.
Strangled Cat pisze:Pierszy raz jaralem kanna jak mialem bodajże 15 lat. Chyba Spice'a, piekne czasy)
Ale to małe wprowadzenie miało mieć taki sens , znam wiele osób które zaczynało palić w wieku 12 czy mniej lat , obecne pokolenie tak średnio zaczyna palić ok 18 r. życia , wgl jest jakieś powszechne zdziecinnienie , poniekąd to dobrze poniekąd źle , myśle że to przedstawia się OBECNIE na mniej więcej takim poziomie
13-16: +/-5% (z naciskiem na -)
17-19: 25%
19-25: 50%
25-30: 15%
30+: 5% (ostatnio zdarzyło mi się jarać z kilkoma starszymi osobami ok. 40 których wgl bym o to nie podejrzewał ale to tak jak w przypadku 13-16 też się czasem zdarzy)
rozpiskę piszę na podstawię własnych doświadczeń z mojej niemal 8 letniej kariery jaracza , w moim otoczeniu mniej więcej tak to się przedstawia.
17-18 lat - 50%
19-24 lat (lata studenckie) - 70%
powyżej 24 lat - 80%
Reszta to ludzie, którzy mają jasno określone cele w życiu i chcą być księgowymi.
A ja zapaliłem pierwszy raz, mając ok. 22 lata i pytałem wtedy ludzi o drogę do domu, później 24 lata i rzygałem, później 25 lat i rzygałem itd. trawa, na szczęście, nie jest dla mnie. :kotz:
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.
Trump: sześciu przemytników zginęło w naszym ataku na łódź transportującą narkotyki
Prezydent USA Donald Trump poinformował, że amerykańskie siły we wtorek przeprowadziły atak na łódź u wybrzeża Wenezueli, którą według wywiadu przemycano narkotyki. Zginęło sześć osób, które Trump nazwał „narkotykowymi terrorystami”.
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego
Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.