Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
Wiek?
<18
17
13%
18-20
14
11%
21-25
24
19%
26-30
12
10%
31-35
3
2%
36-40
3
2%
41-50
2
2%
50<
0
Nie używam kanna ani mj.
14
11%
Nie używam kanna, palę tylko mj
37
29%

Liczba głosów: 126

ODPOWIEDZ
  • 1342 / 48 / 0
Kiedys kanna były dojebane... az mi sie łezka na jajcu kręci. Nie te fluorowe gownaa co teraz. Tudziez mocarz %-D
SESH
  • 1874 / 96 / 127
E pierdolicie, teraz te kanna po 3 dniach ledwo klepia... Ja syntetyki kilka lat znam... Ale fakt, faktem czas dzialania "nowych kanna" to jakis śmiech.
wolna molekula
#mops
  • 61 / 1 / 0
pewnie nie ma na to reguły.
  • 48 / 1 / 0
Ja zacząłem w wieku 13 lat, myślę że dużo osób tutaj podobnie zaczynało :D
  • 405 / 26 / 26
Ja zacząłem w wieku 18 lat %-D Aczkolwiek znam wiele dzieciaków 14-letnich latających na kanna. Pewnie większość z Nich nawet nie wie co to kanna, ale dostają jakieś maczany i ważne, że klepie.
Co prawda palenie kanna w wieku 13-lat nie jest dobrym pomysłem :old:
Przed użyciem skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.
  • 86 / 1 / 0
Ja zacząłem przygodę z maczanami w wieku 16 lat doszedłem do tolerki 20 lufek i dwóch blantów (oj lubiłem się pokarać :D) i tak przez 3 miesiące i potem rzuciłem z dnia na dzień. Teraz już tego nie pale : ))
  • 1957 / 230 / 0
eso pisze:
wiadomo, ze w kazdym wieku nie pogardza niektorzy.
Tak znam 50+ co palil przez jakis czas, wrócił do naturki bo przesada, poczęstuję kogoś w barze, a ten potem umiera %-D

Strangled Cat pisze:
Pierszy raz jaralem kanna jak mialem bodajże 15 lat. Chyba Spice'a, piekne czasy :*)
Ja też około 15, Spice Gold
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 126 / 1 / 0
Ja pierwszy raz zakopcilem na swojej 18-tce w pierwszej polowie lat 90-tych
Chociaź bym płynął najgorszym ściekiem, Ty mnie nie osądzaj, Bóg zrobi to lepiej.
  • 165 / 10 / 0
pierwszy raz paliłem jak miałem 13 lat pierwszy raz zioło a drugi konkret %-D jeszcze ze stacjonarek :D , obecnie mam 20 , ostatnio właśnie tak sobie myśląc że w końcu ja paliłem w wieku 13 dałem zapalić licealiście z pierwszej klasy (16-17lat) bucha tzw. plasteliny nie wiem na czym siedziała , no ja z paliłem z 10 baaa ze 20 razy tyle co on , co chwile dopalałem , on po buszku dostał drgawek jakiejś zadyszki , zaczął napierdalać po samochodzie wszystko kopać mnie napierdalać , i cały czas krzyczał że umiera , a plastelina jak dla mnie była za słaba , to tak BTW :D .
Ale to małe wprowadzenie miało mieć taki sens , znam wiele osób które zaczynało palić w wieku 12 czy mniej lat , obecne pokolenie tak średnio zaczyna palić ok 18 r. życia , wgl jest jakieś powszechne zdziecinnienie , poniekąd to dobrze poniekąd źle , myśle że to przedstawia się OBECNIE na mniej więcej takim poziomie
13-16: +/-5% (z naciskiem na -)
17-19: 25%
19-25: 50%
25-30: 15%
30+: 5% (ostatnio zdarzyło mi się jarać z kilkoma starszymi osobami ok. 40 których wgl bym o to nie podejrzewał ale to tak jak w przypadku 13-16 też się czasem zdarzy)

rozpiskę piszę na podstawię własnych doświadczeń z mojej niemal 8 letniej kariery jaracza , w moim otoczeniu mniej więcej tak to się przedstawia.
"Wrogom się przebacza, ale wtedy gdy zawisnął"
  • 640 / 118 / 0
Z tego, co widzę, to u mnie w mieście sytuacja wygląda tak, że przynajmniej raz zapaliło:
17-18 lat - 50%
19-24 lat (lata studenckie) - 70%
powyżej 24 lat - 80%
Reszta to ludzie, którzy mają jasno określone cele w życiu i chcą być księgowymi.

A ja zapaliłem pierwszy raz, mając ok. 22 lata i pytałem wtedy ludzi o drogę do domu, później 24 lata i rzygałem, później 25 lat i rzygałem itd. trawa, na szczęście, nie jest dla mnie. :kotz:
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami

Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.