Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
moje dwie pierwsze próby miały miejsce 3 lata temu i zakończyły się strasznym bólem

dzisiaj zarzuciłęm 150mg kody, tyle że wziąłem jeszcze no-spe (sporo przed i po kodzie)

po dwóch godzinach nastąpił kurewski skurcz w miejscu zaznaczonym na czerwono
Jos_Bleau pisze:
[ external image ]
położyłem się na podłodze w pozycji na modlącego muslima, nie mogłem złapać tchu, wydawałem z siebie dzwięki jak skomlejący pies, miałem duży problem żeby wyregulować swój oddech
nigdy wcześniej mnie nic tak bardzo nie bolało

po położeniu się na boku nastąpił kolejny nawrót
w sumie to trwało jakąś godzine

poczytałem o dysfunkcji zwieracza oddiego i pewnie to "to"
ehh kurwa,
czy ktoś miał taki atak skurczu bo czymś innym niż koda?
musze wiedzieć czego mam unikać

i moderatora prosze o zmiane nazwy tematu na coś ze skurczem, to jest bardzo charakterystyczne i może więcej ofiar znajdzie temat i się wypowie
  • 742 / 9 / 0
Ja ostatnio byłem chory, bolało mnie dokładnie w miejscu, który zaznaczyłeś. Do tego stopnia, że nie mogłem zasnąć, bo jak bym się nie położył to napierdalało. Po 2 dniach mocnego i 1 dniu średnio-słabego bólu przeszło. Po kodzie nigdy tak nie miałem, nawet kilka razy większych dawkach.
  • 5 / / 0
Kiedyś zawsze tak miałem. Ból nie do wytrzymania przez około godzinę. Też kładłem się we wszystkich pozycjach i skomlałem. Też próbowałem z nospą, herbatą a nawet kroplami żołądkowymi.
Zawsze thio zapijałem wodą gazowaną. Wtedy pomyślałem, że spróbuję zapić pepsi i od tego momentu ból zaginął. :) Nie gwarantuję, że dzięki pepsi ból minie, ale możesz spróbować.
  • 1987 / 108 / 0
Szamiecie ten thiocodin bez opamiętania, a tam poza kodą jest sulfogwajakol, który działa drażniąco i może wywoływać bóle.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / / 0
Ergo chciałam zaznaczyć jedynie istnienie błędu rzeczowego - wątroba nie może boleć, bo nie jest unerwiona, można jedynie odczuwać jedynie ból błony surowiczej aka torebki wątrobowej, kiedy sam narząd się powiększy i naciska na nią.
Czepiam się.
Chciałam jeszcze wyrazić pogląd, że
1. thiocodin --> sulfoshit ryje żołądek
2. antek --> bez ekstrakcji paragówno ryje wątrobę.

Faktem jest, ze w wątrobie się kodeina metabolizuje w morfinę (jeden z powodów chyba, dla których kodeiny nie da się ifau), ale zdaje się, że bardziej od kody szkodzi kawa i alkohol.
Auf Wiedersehen, madam
Perchance we will meet there.
  • 42 / / 0
Często odczuwam ból brzucha przy żarciu kodeiny, z tym że nie jest on długotrwały, max do 30 minut. Jest zaś na tyle silny, że psuje fazę. Pamiętam, że za pierwszym razem kiedy jadłam kodę pojawił się ten ból, ale zwaliłam to na zjebanie ekstrakcji antka. Jednak jest to niemożliwe, bo teraz szamam thio, a ból jest ten sam. Tuż pod mostkiem, i na dość szerokim obszarze poziomym, no tak... na pół łokcia %-D Muszę to przeleżeć, najlepiej nieruchomo na boku, ale męczy mnie to czasem już... Tylko szkoda mi się rozstać z kodą :/
Uwaga! Użytkownik doopabiskupa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.